Parvekkeen piristeet

Koristekaali teepannussaan on oikeastikin suosikkini kaikessa hullunkurisuudessaan. Taustalla näkyvät omatekoiseen ruukkuun istutetut syysasterit.

Toivotaan, että hopealanka selviäisi tuossa seinustalla. Jostain luin sen olevan ennemminkin aurinkoisen kasvupaikan ystävä, mutta olen nähnyt sen pärjäävän myös varjoisemmissa kukkapenkeissä. 

Pienissä mustissa tuikkukipoissa poltetaan usein tuoksukynttilöitä, mutta kuvaushetkellä en ollut muistanut tuoda poltettujen tilalla uusia. Kynttelikkö on ostettu kiiltävänä ja uudenveroisena kirpputorilta, mutta neljässä vuodessa olen saanut siihen vähitellen kaipaamani patinaa.

Parvekkeella on näillä säillä todella mukava istuskella. Ilta-aurinko lämmittää ihanasti ja lasitus pitää hyvin lämmön parvekkeella: Siellä ei ole enää tukalan kuuma vaan sopiva sekoitus viileää ja lämmintä. Uusi lattia tuntuu mukavalta jalan alla ja kirpeän syysilman voi haistaa nenässään. Illan pimetessä voi sytyttää muutaman kynttilän ja siemailla teetä tai kaakaota. Kuukauden päästä täytynee ottaa viltti ja villasukat käyttöön…

Jättikrysanteemin tehtävänä on tuoda hiukan väriä parvekkeelle. Viime vuonna samaisella paikalla ja samassa ruukussa krysanteemi viihtyi koko kevään, kesän ja syksyn. Vasta pakkaset tekivät siitä selvää. Se kukki aina vaan uudestaan ja uudestaan. Voisi siis olettaa, että tämäkin yksilö toisi iloa ainakin muutaman kuukauden.

Muistattehan osallistua arvontaan!

 

3 kommenttia artikkeliin “Parvekkeen piristeet

  1. Ihanan näköstä! Oon kateellinen niille, jotka jaksaa nähdä vaivaa parvekkeen tai pihojen laittamiseen ja jotka onnistuu pitään kukat hengissä kauemmin, ku sen viikon. 🙂

  2. AAA ihana toi kaali teepannussa! 😀 Muutenkin siistiä et teillä on sellanen parveke, mikä näyttää niin kotoisalta että siellä voi hengailla kunnolla.

  3. Meillä tuo parveke on tosiaan vähän niin kuin L:n terapiahuone. Se menee sinne istumaan ja tuijottamaan tyhjyyteen aina  välillä. Sen vuoksi se huomaa nopeammin, jos jokin kasveista on ihan kuivumiskuoleman partaalla ja siten saa hoitaa parvekkeen kasvit. Siksi ne ehkä pysyvätkin hengissä.

    Näin pienissä neliöissä on pikkuriikkinen pakko laittaa kaikki tilat siistiin kuntoon. Olisi häpeä jättää kuutisen neliötä (ainakin) täysin retuperälle. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *