Kirjoihin ja kansiin

Jaahas.
Tänään on ilmeisesti sellainen päivä, että koko ajan itkettää ja tekee vain mieli syödä jäätelöä. Jokainen miettiköön sitten itsekseen, miksi.

Sain sentään aikaiseksi Kuutin käyttämisen uimassa vanhempieni ja veljeni seurassa. Sen jälkeen aikaansaamisasteeni onkin ollut melko lähellä nollaa. Jos ei olisi pakko yleissiivota ja pakata huomisia tavaroita, menisin varmaan vain nukkumaan päänsärkyäni ja mahakipuani pois. (Saatan nukahtaa silti ja katua sitä illalla.)

Työpöydällä oli nököttänyt jo tovin syyllistävästi Kuutin muistojen kirja, joten otin asiakseni hoitaa sen pois tehtävien asioiden listalta. Stabilot esiin Marimekon kukkarosta, klemmarirasia työpöydän laatikosta ja paperiliimaa valmiiksi taidenäyttelytarrojen, junalippujen, laivan avainkorttien ja muiden muistojen liimaamista varten.

Kirjaan on ensimmäisen vuoden ja muutaman kuukauden aikana kertynyt jo melkoinen määrä tekstiä, paljon kortteja, lippulappusia ja sellaisia asioita, joita on mielestäni ollut hauska liittää mukaan kirjaan, kuten ultrakuvat ja kuitti raskaustestin ostamisesta. Tosin tuo kuitti pitäisi kyllä skannata, muokata selvemmäksi ja tulostaa kirjaan, jotta se säilyisi.

Kirjoittelin tällä kertaa tiivistelmät touko- ja kesäkuun touhuista, listasin uusia opittuja sanoja ja kerroin lapsen lisääntyvän oman tahdon ilmauksista sekä niiden vaikutuksista lapseen itseensä ja vanhempien hermoihin. Lisäsin myös kirjassa olevaan, tämän vuoden muistoille tarkoitettuun, paperiseen taskuun Skansenin kartan ja Metsäretki-näyttelyn opaskirjasen.

Olen saanut kirjoiteltua vähintään kuukausittain muistoja ylös, mutta kuvien tulostaminen on vähän jäänyt. Ainakin Kyproksen reissultamme ja Kuutin ensimmäisiltä syntymäpäiviltä pitäisi tulostaa kuvat kirjaan. Ajattelin odottaa että keksin vielä muutaman kuvan, jotka ehdottomasti haluan tulostettavan; Laitan sitten aikaa ja vaivaa säästääkseni kaikki uudet kuvat kirjaan kerralla.

Eipä tässä kirjassa täyttäminen ihan heti lopukaan, tilaa kommelluksien, kehitysaskelten ja muistojen tallettamiselle, päiväkoti- ja koulukuville sekä omille mietteille on nimittäin täysi-ikäisyyteen asti.

Jos joku alkoi pohtimaan vastaavan kirjan hankkimista omalle lapselleen tai lahjaksi, pidempi kirjaa käsittelevä juttuni löytyy täältä.

Onko teillä tai lapsellanne ollut vauvakirjaa
tai pidemmän ajan muistoille varattua kirjaa?

Onko sitä tullut täytettyä
ja oletteko palanneet lukemaan tekstejä tai katselemaan kuvia myöhemmin?

 

8 kommenttia artikkeliin “Kirjoihin ja kansiin

  • Sekin mahdollisuus toki olisi, mutta asiantuntijaraatimme veikkaa, että kyseessä on säännöllisemmin toistuva hormonaalinen tila kuin raskaus. 😉

 1. Vauvakirjat on ihania <3 Mä oon lueskellu omia aina ja siksi kirjotankin jäppisen kirjaan aika laajalti asioita. Eihän niitä itse muista enää parin viikon päästäkään, niin on kiva että ne on tallessa. Toki nyt on tuo blogikin ja yksi syy sen perustamiselle olikin se, että vauvakirjan sivut loppuu kesken 😉

  • Olen lueskellut omaa vauvakirjaani jo ala-asteella ja palannut sen pariin silloin tällöin myöhemmin. On hassua että toisia varhaislapsuuden juttujen lueskelu ei kiinnosta ollenkaan (kuten miestäni).

   Minulla kirjoitusväli on noin kuukausi ja apuna toimivat kalenteri ja …blogi. Jonka ansiosta kuviakin kertyy paremmin kuin tulisi ehkä muutoin otettua.

 2. Aivan upea kirja! Kävin heti tutustumassa aikaisempaan kirjoitukseesi vauvakirjasta ja nyt alkaa etsintä verkkokaupoista. Meillä on ihan tylsä kirja, eikä siihen mahdu oikein mitään muistoja. Tällainen mekin siis tilataan. Kirjataan sitten kulunut vuosi sinne vähän jälkikäteen. 🙂

  • Toi on ihan huippukeksintö kyllä mielestäni että samoihin kansiin saa kaikki päiväkoti- ja koulukuvat, lapsen omia juttuja, muistolippusia ja -lappusia, kortteja, eri kehitysvaiheita konttaamisesta lukemaan oppimiseen, ihastuksia, lempileluja- ja elokuvia jne. eikä vaan ihan vauvaiän juttuja pelkästään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *