Wanha koulu ajanpatina

Pitihän siellä pysähtyä, nimittäin Vesannon vanhalla koululla. Enohan meidät viime kesänä käytti koululla kahveilla ja ihastuin ikihyviksi. Pitäähän pienen kylän yrittäjien vetää yhtä köyttä. Vastaavasti koululta löytyy paljon opaslehtisiä alueen palveluista sekä tapahtumakalenteri.

Tehtävää ja nähtävää on paljon heti pihamaalla, josta löytyy pieni leikkipaikka sekä pikkulapsille sopivaksi suunniteltu lyhyt luontoseikkailupolku. Lisäksi pihalla on onnellisen oloisia elikoita jos jonkinlaisia.

Eläimillä on hauskat nimet. Possuaitauksessa majailee Ponteva, lampaina toimivat Lempi, Lambi ja Piki, kanatarhassa asuvat Pälvi, Kalju ja Kiki. Lomaponi Laku ottaa vieraita vastaan heti portinpielessä.

Koulu on laitettu kauniiseen kuntoon sekä sisältä että ulkoa. Vanhan koulun tunnelmaa on säilytetty säästämällä esineistössä vihjeitä talon aikaisemmasta käyttötarkoituksesta; Sisäseiniä koristavat vanhat opetusvälineet: pesäpalloräpylät, kirjat, koulutaulut, monot ja näytelmissä käytetyt pahvikruunut. Taidenäyttelykin oli saatu pystyyn!

Kahvilassa tarjoillaan itse tehtyjen herkkujen kuten munkkien ja kakkujen lisäksi tietenkin limonadeja sekä kahvia ja teetä eriparisista kukkakupeista. Istumapaikkoja on isommallekin joukolle ja syöttötuolikin löytyy.

Kun pakettiin lisätään liikuntasalillinen kirpputoritavaraa, joka on pienempien tavaroiden osalta hinnoiteltu lähes poikkeuksetta euron tai kahden hintalapuilla, on täydellinen pysähdyspaikka aika lailla valmis. Tällä kertaa mukaan tarttui neulepusero pikkumiehelle. Useita saappaitakin hypistelin, mutta passasin ne. Ostinhan edellisellä vierailullani mainiot, kotimaiset nahkasaappaat muutamalla eurolla sekä nahkaiset korkoavokkaat eurolla!

Myynnissä oli kaikenlaista villakangastakeista vanhoihin Mustanaamio-sarjakuvalehtiin. Silmäni osuivat myös kauniiseen vanhaan pulpettipariin, joka olisi monen lastenhuoneen itseoikeutettu kruununjalokivi. Harmi vain, ettei sille ole meillä tilaa eikä moisen kalusteen raahaaminenkaan Etelä-Suomeen houkuttanut.

Toivottavasti päästään käymään koululla taas ensi kesänä!

(Jos kiinnostuit, lisätietoa saa Ajanpatinan Facebook-sivuilta!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *