Sukupuolenvaihdostakki ja sadepuku

Tapahtui Keravan Prisman alakerroksen Aliinassa, jossa siis myydään Marimekon tuotteita: Kävelimme liikkeeseen, Kuutti kulki sylimatkustajana viirileggingseissään ja puna-valkopilkullisessa takissaan. Myyjä kysyi, tarvitsenko apua tai etsimmekö jotain tiettyä asiaa. Sanoin tulleeni kurkistamaan syysuutuuksia ja siirryin hypistelemään lastenvaatteita.

Myyjä tuli viereemme ja totesi pikkutytöille saapuneen kaikkia kivoja uusia vaatteita. Hän päätyi esittelemään meille muutaman (kerho)mekon ja tunikan. Kehuin mekkoja oikein sieviksi. Tarkastimme parin tuotteen saapumisaikataulun ja huikkasin palaavani paikalle syyskuun puolella, kun syksyn vaatteita saapuu liikkeeseen seuraavan kerran.

Hieman hymyilytti, kun luikin ruokakaupan puolelle… ostamaan kaupan yläkerrasta Tutan keltaisen paidan, jonka hintalapussa luki ”Tyttöjen pusero”. Että ei se sukupuolen vaihtaminen tuon kummoisempi operaatio ole, heh heh.

Ja tästä pääsemme huteraakin huteramman aasinsillan kautta Kuutin syksyn sadevaatteisiin. Tilasin Kultahipun Evelinan kautta Pomp De Luxilta sadepuvun. Nyt on ainakin kuravaatteet tälle syksylle ja ensi keväälle. Jos kuoripuku hörppää tai likaantuu kunnolla tai päiväkodilla halutaan käyttää nimenomaan sadepukua, sellainen on olemassa.

Mielestäni ”tyttöjen puolelta” tilattu sadeasu on melko ”unisex”, mutta käsitykseni siitä, mitkä kaikki vaatteet sopivat kummankin sukupuolen edustajille taitaa olla keskivertoa laajempi. Nähtäväksi jää, onko Kuutti nämäkin yllään pikkutyttö. Noh, väliäkö tuolla?

 

 

9 kommenttia artikkeliin “Sukupuolenvaihdostakki ja sadepuku

 1. Hahaha, ja sulla pokka piti 😀
  Kivan näköinen sadeasu, musta kovin unisex. Väri tai kuosi ei kilju tyttötyttötyttö. Ja musta Kuutilla on kivoja ja värikkäitä asuja 🙂

  • Joo ja onneksi lapsi ei vielä paljastanut mitään…

   Voisin ottaa tuollaisen sadetakin itselleni aikuisten koossakin.
   Kiva kuulla, arvostan tyylikkään ihmisen mielipidettä asiasta. 🙂

 2. Me käytiin eilen hakeen yhdeltä FB-palstalta myytyjä vaippoja ja siellä ovella oli semmonen puoltoista vuotias lapsi (tyttö), joka Pätkän nähdessään sanoi ”tyttö””. Äiti kovasti siihen korjailemaan, että ”taitaa olla poika, noin vaatteista päätellen” ja jäi katsomaan mua kysyvästi. Esittelin lapsen nimellä, jolloin tietty tulee selväksi, että poika on kyseessä. Joo, oli päällä ruskeat housut ja autokuvioinen paita.

  Ja on ihanat sadekamat! Meillä on saadut, harmaat housut ja sinipohjainen takki jossa harmaita dinoja. Katsotaan siis seuraava sadeasu vähän enemmän äitin näköinen.. Just tuolla naputtelin elloksen sivuilla tilausta päivällä ja sieltä tyttöjen päällä olevia punavalkoraidallisia vaatteita klik klik koriin!

  • Useinhan lapset osaavat jossain vaiheessa sanoa joko tyttö tai poika (lapsista) ja sitten aikuiset ovat joko setiä tai tätejä.

   Kerran yksi hoitolapsi osoitti hississä erästä miestä ja sanoi ”täti painaa”. Lauseen asiasisältö oli kaiketi selittää, että nyt tuo toinen hississä oleva henkilö hoiti hissin napin painamisen. Mies-parka mulkaisi lasta kulmiensa alta. Kenties koki miehisen itsetuntonsa horjahtavan hiukan?

   Saitko korin tällä kertaa kassalle asti? 😉

   • Sain kuin sainkin! Tuli jopa tilausvahvistus sieltä. lisäksi Organic Noshille pitäisi laittaa uusi tilaus, sillä epähuomiossa tilasin haalarista koon 98/104 ja se meneekin serkkulikalle lahjaksi. Sitten vielä ihan noi kivijalkakaupat odottelee mua tuolla saapuvaksi (koko kesän kotihoidontuet haisemaan kerralla vaan!!)

 3. Meillä taas on poika nimeltä Maija 😉 Esim tänään kirppikseltä sain esittelyn :”ja tuolla toisella puolella pöytää on pienten poikien vaatteita.” Onahn tuo kieltämättä ihan isänsä näköinen pikkujätkä,mut hyvä siitä silti tulee 😉

  • Siis minuahan luultiin pienenä usein pojaksi!

   Oman kokemuksen perusteella väitän ettei pikkulapsista voi varmaksi sanoa sukupuolta kuin kurkkaamalla vaippaan/pöksyihin ja se ei taida ihan sopia yleisiin käytöstapoihin. Sen verran usein on mennyt tuttavapiirissä arvaukset pieleen.

   Murrosiän jälkeen viimeistään loppui yleensä se sukupuolten sekoittumisen hauskuus. 😉

 4. Ja vielä lisäys- päivä päivältä tykkään sun blogista enemmän! Erottuu mukavasti joukosta ja käsittelet monia eri aiheita,etkä jumahda vaan yhteen teemaan. Myös massasta poikkeavia asukuvia katselen mielelläni, vaikka tyyli poikkeaakin täysin omastani. Jatka samaan malliin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *