Kuinka löytää etsimänsä?

Blogeihin saattaa usein päätyä sattumalta, etsiessään vertaistukea tai vastausta kysymyksiinsä internetin ihmeellisestä maailmasta. Joskus käytän hakukoneita myös oman blogini tai muiden blogien postausten etsimiseen ja ollessani liian laiska selaamaan arkistoja.

Sain blogin kävijätilastoinnin omaan käyttööni Google Analyticsin puolelle joitain kuukausia sitten ja siitä asti löytyvät kyseisestä ohjelmasta myös tiedot hakusanoista, joilla blogiini on päädytty. Kärkisijoja pitävät järkeenkäyvät hakusanat kuten blogin nimi, Ilman sinua olen lyijyä eri variaatioineen sekä Kideblogit.

Erinäisiin ratkaisuihin ja elämäntilanteisiin on selvästi etsitty apuja hakemalla vinkkejä muun muassa vauvauintiin itsenäisesti ja imetyksen lopettamiseen. Äitiyden moniin kasvoihin haluttaisiin tutustua ja selvittää, mikä on 10 kilometrin juoksun aika sekä löytää tietoja Lumoavan koruista. Näistä asioista blogissani on saatettu joskus mainitakin, joten hyvä, hakukone on ehkä osannut auttaa.

Sen sijaan hakusanoilla ”isoimmat lentokoneet”, ”kapitalisti sika, ”heikko avuton nainen” tai ”se on ornitologi joka tarkistaa” ei ole välttämättä löytynyt haluttuja tuloksia. Laitoin linkit niihin hakusanaesimerkkeihin, joista keksin, mihin postaukseen hakusanalla on saatettu päätyä, mutta kaikista en kyennyt edes keksimään, mihin postaukseen ne olisivat voineet johtaa.

Suurimman pettymyksen ovat kuitenkin oletettavasti kokeneet ne toiveikkaat, jotka ovat kaivanneet itselleen tietoa tai viihdykettä hakusanalla ”naisen peppu”. Kiitos ja anteeksi!

Hakusanalla kaksivuotiaan raivokohtaukset ei välttämättä ole vielä saanut kauheasti vertaistukea tontiltani, mutta kuten kuvasta voi päätellä, kannattaa palata asiaan muutaman kuukauden kuluttua…

Koska erilaisten kävijäseurantaan tarkoitettujen ohjelmien perusteella voi löytyä hakusana-aarteiden aatelia, varsinkin huumorimielessä, kertokaa toki: Mikä on oudoin hakusana, jolla verkkosivullenne tai blogiinne on päädytty selailemaan?

VOIT SEURATA BLOGIA BLOGLOVINISSABLOGILISTALLAFACEBOOKISSAINSTAGRAMISSA JA PINTERESTISSÄ

 

10 kommenttia artikkeliin “Kuinka löytää etsimänsä?

  • On tosiaan surullista, että tuollaista asiaa joutuu pohtimaan koneen valossa yksinään.

   Kummallinen olo on tullut myös aina kun blogini hakusanoista löytyy ”Haisaappaat”, kuultuani eräältä tutulta, että netissä on omia sivustojaan tyypeille, joilla on Haisaapas-fetissi… Anteeksi mitä?

 1. Nää on kyllä aina riemukkaita. 🙂 Mä en olekaan vähään aikaan käynyt noita läpi, mutta silmään pisti ”omenan elämää” – kuulosti paljon runollisemmalta kuin mun blogi. Viimeksi taisin julkaista näitä googlehelmiä syyskuussa – se poiki hyvää keskustelua kerrossängyistä, että kaikenlaista.

 2. Tuo äitiyden monet kasvot on erään jo lopetetun blogin nimi, sillä on varmasti etsitty sitä blogia ja google vain tarjoaa sinun blogiasi jostain syystä…

  • Olen joskus kirjoittanut jutun, jossa puhuttiin äitiyden monista kasvoista, mutta todennäköisesti on kuitenkin koetettu etsiä tuota blogia. 🙂

 3. Mun blogiin on tultu haulla ”jenni haukio pelkissä sukkahousuissa” sekä ”nainen herää lentokoneessa muistinsa menettäneenä”. Jälkimmäinen viitannee johonkin leffaan, mutta oikeasti en halua tietää mitä ensimmäistä googlanneen päässä on liikkunut.

  Niin ja sitten sinne tullaan myös säännöllisesti rintaleikkausaiheisilla hauilla. Taisi vaan olla vähän pettymys kun rinnat mun tapauksessa pienentyi…

  • Okei tuo ensimmäinen on kyllä vähintäänkin hämmentävä!

   Voisi kuvitella, että myös rintojen pienennysleikkauksiin liittyvät jutut kiinnostavat, joten osa saattoi löytää etsimänsäkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *