Puisto puhuu

Nyt ei oikeasti ole lievä hermoromahdus kauhean kaukana. Kaikki mahdollinen valmiiksi saatettava puuha kaatuu niskaan kun toukokuu lähestyy loppuaan. Kun puhutaan loppurutistuksesta, viitataan yleensä yksittäiseen työprojektiin, koulutyöhön tai harrastushulinoihin, eikä jokaisen työsaran runnomiseen kertaheitolla valmiiksi.

Sopii syyttää nuorena lisääntymisen aiheuttamaa huonoa omatuntoa siitä että olen kasannut itselleni mielipuolisen määrän kouluhommia. Jonkin hienon ajatuksen johdattamana päätin että tänä vuonna tehdäänkin opintoja eteenpäin oikein urakalla ja ilmoittauduin kaikille aikatauluihini suinkin sopiville kursseille ja lätkäisin koristeeksi vielä opinnäytetyöprosessin. Jota puserran valmiiksi kesällä…

…Ihan vain todistaakseni että koulua voi käydä öisin lapsen nukahdettua ja aamuisin ennen kello kuutta, jolloin lapsi herää. Olen viime päivinä miettinyt usein, kenelle koetan todistaa tällä rimpuilulla jotain: Itselleni, miehelle, sukulaisille, lapsettomille kavereille, ”suurelle yleisölle”?

Ilahduttavinta tässä hajoilussa on se, että vuoden opintopistekertymä tulee toisaalta näyttämään komeaa 80 opintopistettä, jos selviän lopuista töistä kunnialla. (Kela olettaa opiskelijan tekevän 45 opintopistettä opintoja yhdeksän tukikuukauden aikana.)

Ihan vertailun vuoksi kerrottakoon, että kiskoin ensimmäisenä opiskeluvuotenani, tai syyskuun ja helmikuun välisenä kuuden kuukauden jaksona kasaan niin ikään 80 opintopistettä, mutta niistä 20 opintopistettä oli yliopistouraltani hyväksiluettuja opintoja ja 15 opintopistettä työkokemuksella hyväksiluettua harjoittelua. Eli tein 45 opintopistettä puolessa vuodessa. Ilman lasta ja vain lievistä raskausoireista kuten pari kuukautta kestävästä koomaväsymyksestä kärsivänä.

Toukokuussa erääntyvät kuluneen partiokauden päätösriennot retkineen, kisoineen ja varainkeruutapahtumineen; Vastaamistaan ja lähettämistään vaativat kymmenet sähköpostit varustelistoista, kyydeistä ja ilmoittautumisista. Helatorstain johtajahuolto tuleekin enemmän kuin tarpeeseen!

Partio on toisaalta ainut harrastus, jonka saralla edes jotain tapahtuu: Liikuntahommat ovat lähes seis, kerran viikossa olen flunssasta ja allergiasta huolimatta selvinnyt salille ja hikoilemaan, mutta muutoin päätin palaavani asiaan tiiviimmin kesäkuun alussa.

Ikkunanpesu ja kevätsiivous odottavat täten kesäkuuta, samoin hiustenleikkuu ja tiukempi ruokavalio. Lupasin itselleni etten aloita yhtään uutta kirjaa tai tv-sarjaa ennen kuin viimeinenkin koulutyö on palautettu. Ja että saan kiskoa päälleni niin kreisejä lohtu- ja mukavuusvaatteita ja asukokonaisuuksia kuin suinkin tahdon. Eli jos törmäätte minuun kaupungilla, päälläni on todennäköisesti jotain puolimielistä hobo-boho-fuusiovaatetta.

Lapsen kanssa koetan viettää ainakin muutamia yhteisiä hetkiä päivässä, lueskellen, leikkien, yhdessä löhöten, ulkoillen tai päivän tapahtumista jutellen. Huono äiti-kriiseissä kieriskellessäni lupaan itselleni kerta toisensa jälkeen että harjoitteluraportin, oppimispäiväkirjan ja viimeisen laajemman esseen palautettuani teen lapsen kanssa paljon kaikkea oikein mukavaa yhdessä.

Jopa blogi väistämättä hieman kärsii tästä kaaoksesta. Olisi kauhean kiva olla se superbloggaaja, joka pyöräyttää syvällisiä, kuviltaan herkullisia tai pissattavan hauskoja postauksia kerran päivässä, vaikka seinät kaatuvat niskaan ja pölyä leijuu ilmassa rysäyksen jäljiltä.

Jos postauksia ei kuitenkaan kuulu ja instagramFacebook-akselillakin on kuolemanhiljaista, kukaan ei todennäköisesti ole menehtynyt tai mieskään saanut tarpeekseen stressiraivareistani (toivottavasti ainakaan!) vaan olen kerrankin joutunut priorisoimaan arjesta selviytymisen bloggaamisen yli. Uskokaa tai älkää. Yksi ystäväni jo kyseli tänään, onko kaikki hyvin, kun blogi ei päivittynyt eilen ja se kertonee jotain.

P.S. Tässä teillekin kuunneltavaksi illan virallinen lohtukappale.

 

7 kommenttia artikkeliin “Puisto puhuu

 1. En mie sitä pahalla kysyny… Ymmärrän noi sun fiilikset ja yritä olla päätymättä ”samaan jamaan” ku mä = saikulle.. Tässä viimesen kuukauden aikana paljon oppineena välillä on okei hengähtää. Se ei kuulu kellekkään millään tavalla. Aina ei vaan voi jaksaa, välillä voi tuijottaa vaan ku lokit yrittää kalastaa (on muuten oikeesti omalla tavallaan kiehtovaa katseltavaa). Toisaalta joo kaikki se paine mitä itelleen asettaa, että pitää tehä, pystyä, ehtiä, jaksaa jne. Burn outissa sit ei tehäkkään enää mitään. Hieman ehkä sekavaa, mut pääpointtina, että pitää myös ottaa aikaa itelle ja niille asioille mistä ite ihan vaan puhtaasti nauttii, muuten huomaa, että on joo kiva paperi kädessä ja hyvin kasvatettu lapsi, mutta ite ei oo eläny ja on onneton. Ite lapsettomana (ja sinkkuna) uskon: onnellinen äiti = onnellinen lapsi. Ja onnellinen vaimo = onnellinen mies.

  • Tiedän ettet kysynyt pahalla. <3 <3
   Se vaan ehkä kuvasti sitä, että aika lailla päivittäin jaan täällä ajatuksia, kuvia ja tunnelmia elämästäni. Ja kun sitäkään ei ehdi ja jaksa, niin se on oikeasti aika poikkeuksellista!

 2. Eli mä en ollut ainoa joka sen hoksas 😀 Mut hei, priorisointi on kaiken a ja o. Nimim. varustelistat lauantain kisoihin laitettu jopa tänään. Onneks kisat markkeeraa kevätkauden loppua tälle keväälle ja saa hengähtää hetken harrastustenkin saralla. Tai itseasiassa, ketä mä huijaan, helatorstaina myös partiomenoa, Suurjuhla siitä reilun viikon päästä (ootko muuten tulossa?) ja sit kesäleirin suunnittelu. Että wupdi-fuckin’-doo.

  • Meillä jäi koko Ulda väliin yhden viime hetken jänistyksen ja toisen loukkaantumisen takia. Voihan räkä.

   Ja helatorstaina niin ikään partiomenoa, nimittäin Johtajahuoltoa, joka on kylläkin tosi tarpeen ja partiomenojen parhaimmistoa eli siitä en rupea nurisemaan. 😀

   Me ei olla tulossa virallisesti Suurjuhlaan porukkamme kanssa, mutta olen mökillä Kouvolassa samana viikonloppuna. Aikataulunne tiukkuudesta riippuen, kiinnostaisiko treffailla, kun samoilla hoodeilla ollaan?

  • Se riittää yleensä aika pitkälle. ;D
   Mutta kiitokset, hengitellään ja kiskotaan astmapiippua ja hengitellään lisää!

   Pistin myös kaikkien tapojeni vastaisesti kerjäysmailin harjoittelun ohjaajalle että saisin lisäaikaa raportille, vedoten pidennettyyn harjoitteluaikaan ja sairasteluun, pitäkää peukkuja…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *