Printtifriikkaus

Kuten ehkä olette huomanneet, olen ostanut ja saanut muutamia vaatteita Sheinsideltä viime aikoina. Itselläni tilaaminen on sujunut ongelmitta ja tuotteet ovat saapuneet muutamassa viikossa. Palauttaa en ole koettanut, joten siitä minulla ei ole kokemusta. Kuulisinkin mielelläni kokemuksia, jos joku teistä on tilannut Sheinsideltä jotain. Risuja ja ruusuja – antakaa palaa!

Kokopolitiikasta voisin sanoa sen verran että mitoitus on, epäkorrektia kaveriani lainatakseni pingpong-petite-mallia. (Eli esimerkiksi koossa L rintojen päältä mitattava ympärys on maksimissaan 86cm ja koossa XL usein enimmillään 96cm.) Itselläni on varmasti ylimääräistä kohdassa jos toisessa, mutta rintavarustus on pysynyt painonvaihteluista huolimatta lähes saman kokoisena. Vakiokokoisista hinkeistä huolimatta rinnanympäryksestä jää uupumaan lähes parikymmentä senttiä L-kokoisissa vaatteissa; Sen sijaan esimerkiksi vyötärömitta riittäisi hyvin L-koossa. Rintavammille naisille täten tiedoksi: One size doesn’t fit all, ainakaan puskuriosastolla.

Tilanne on siis sama kuin vaikkapa eBaysta tai Etsystä tilatessa: Kropasta kannattaa varautua ottamaan ainakin rinnan-, vyötärön- ja lantionympäryksen mitat sekä mahdollisesti myös hiha- ja lahjemitat. Kun mitat on kerran ottanut ja tallentanut vaikkapa sähköpostiinsa, se tekee verkkokauppaostostelusta paljon helpompaa jatkossa ja vähentää ärsyttävää palautteluhässäkkää, uskokaa pois.

Mitä tuotantoprosessiin tulee, kyseessä on yksi halpatuotantokauppa muiden joukossa, tiedetään. Niin kauan kuin opintotukeni hujahtaa täysimääräisenä lapsen päivähoitomaksuun, ei tuloillani jäisi vaatteiden ostamiseen edes yhden kotimaassa tuotetun mekon verran rahaa puolessa vuodessakaan. Joten katsellaan asiaa uudemman kerran, kunhan valmistun ja saan palkkaa. Lapselle tosin ostan jonkin verran Suomessa suunniteltuja ja/tai tuotettuja vaatteita, joiden valmistusolot ovat tiedossa. Lastenvaatteet kun maksavat usein huomattavasti vähemmän kuin aikuisten vastaavat.

Miksi sitten tilaan joitan vaatteita Sheinsideltä enkä pysyttele kotimaan kamaralle asettuneiden ketjujen valikoimissa? Minulle vastaus on yksiselitteinen, tai oikeastaan kaksiselitteinen: Söpöt, tyttömäiset jutut, kuten kellohelmat, rusetit ja piparkakkukaulukset sekä herkulliset printit erilaisine lintu-, eläin- kukka- ja sarjakuvaiheisine kuvioineen vetävät kreisivaatteiden suurkuluttajaa puoleensa kuin suklaa hormonipöllyissä hortoilevaa imettäjää.

Joten kyllä, olen ajoittain niitä vastuuntunnottomia kuluttajia, jotka ostavat vaatteita niiden ulkonäön perusteella enkä pukeudu tylsään kaapuun, vaikka se olisi tuotettu takapihallani, iloisen käsityöläismummon kissoistaan kehräämästä langasta. Voi printit, röyhelöt ja kirottu kauniiden asioiden kaipuu minkä teitte.

Musta maksimekko, lintumekko, koulutyttömekkoturkoosi mekko, kaupunkimekko ja punainen maksimekko ovat Sheinsideltä, kuten postauksesta voinee päätellä

 

8 kommenttia artikkeliin “Printtifriikkaus

 1. Haha, miten hyvä kirjoitus!! Ja kiitti vaan tosta kollaasista, nyt mun on ehkä pakko saada toi oranssi-pinkkimaxi!

  • Olin vähän hilpeällä tuulella, kun kirjoittelin tätä.
   Ja tuo pinkki-oranssimaxi oli kyllä vähällä päästä minunkin ostoskoriini viimeksi, tiputin sen viime metreillä pois, kun pelkäsin, etten löydä alle sopivia rintsikoita millään. 😉

 2. Ihania mekkoja! Itse yritän välttää halpatuotantokauppoja, mutta sitäkin enemmän huonoja materiaaleja. Tuolla verkkokaupassa näkyi olevan (täys)puuvillaisia vaatteita, mikä ainakin herätti mun mielenkiinnon – ja onhan nuo printitkin kauniita! 🙂

  • Materiaalipointti oli tosi hyvä, iän myötä olen alkanut itsekin kiinnittää enenevissä määrin huomiota materiaaleihin ja esim. kierrätyspuuvillaiset vaatteet kiinnostavat!

 3. Hyvä postaus! Meikän piti kommentoida tänne jo aiemmin mutta syystä X se sitten jäi unoholaan. Postauksesi oli ajankohtainen koska olen itse selannut kyseisen nettikaupan mekkoja viimeviikolla aika ahkerasti. Sieltä silti ikinä tilaamatta mitään koska en luota kokoihin vaikka mittanauhan kanssa pohtisin asiaa. Ja niin.. Venymättömät vaatteet ovat kaikista pahinta mitä tiedän koska tissit.

  Taidan silti koettaa onneani ja tilata jotain. Yksi (toinen) vaalean mintun värinen mekko houkuttaa. Siitäkin huolimatta että se on tehty muovista tai jostain muusta ei niin kivasta.

  pps. Sulla on hyviä juttuja! Oon vaan hyvin huono kommentoimaan.

  • Mittojen kanssakin voi mennä ostosmetsään, muutaman kerran olen sen mm. Etsystä jotain ostaessani huomannut. Onneksi hutiostot saa kuitenkin vaihdettua/myytyä melkein aina kavereille, jos ja kun niitä joskus tulee.

   Vaatteiden pitäisi kyllä aina venyä vähän. Muuten sellainen litistysteippaus-/urheiluliivivaikutelma voi olla aika karu tissiosastolla. O__o

   P.S. Kiitos ja kiva kun kommentoit!

 4. ”Niin kauan kuin opintotukeni hujahtaa täysimääräisenä lapsen päivähoitomaksuun, ei tuloillani jäisi vaatteiden ostamiseen edes yhden kotimaassa tuotetun mekon verran rahaa puolessa vuodessakaan. ”
  Kuinka usein pitää saada uusi mekko?

  • Esimerkiksi raskauden jälkeen, kun kuppikoko jäi pysyvästi isommaksi ja painon palautumisesta huolimatta vatsa eri malliseksi, iso osa vaatekaapin sisällöstä jäi epäsopiviksi. Koska en aio hipsutella seuraavaa kymmentä vuotta puhkikuluneissa, trikoisissa äitisleggingseissä, maitotahraisissa imetyspaidoissa ja mahan venyttämissä neuleissa, olen koettanut hankkia siistejä ja istuvia vaatteita kaappiin. Sen verran, ettei niitä kahta kolttua tarvitse pyörittää koneessa yötä myöten. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *