10 helmeä vauvaperhearjessa

1) Tyytyväinen tissille tai muuten vaan viereen tai mahan päälle nukahtanut tuhiseva, pörrötukkainen vauva on söpöööäähenkestä aika liikkis.

2) Pakonomaisen sosiaalisella norpalla on nyt seuraa ympäri vuorokauden, jos siltä tuntuu. Ei välttämättä kovin syvällistä ja henkevää, mutta seuraa. Ja eiköhän tuon patukan kanssa vähitellen voi puuhata erilaisia asioita enenevässä määrin.

3) Rauhalliset päivät kotosalla; ei ole kiire minnekään, eikä kannatakaan olla, sillä vauvan kanssa kiireen pitämisestä ei seuraa kuin hermoromahdus. (Katso ärsyttävien asioiden lista.) Voi puuhastella kotihommia, kun vauvanhoidolta kerkiää, blogata, käydä kyläilemässä, katsoa tv-sarjoja tai lenkittää koiraa. Kaikkea tätä ns. virka-aikaan sen sijaan että olisi koululla tai töissä.

4) Vauvan- ja lastenvaatteiden herkulliset kuosit. Tämä ei ole mikään ostaostauuttapaljon-hehkutus, sillä olen ostanut paljon vaatteita norpanpojalle kirpputoreilta ja alennusmyynneistä sekä saanut niitä tuttavilta. Yhtä kaikki ihanat robotti, hedelmä-, pallo-, dinosaurus-, ankkurikuosiset ja kaikki muutkin värikkäät, piristävät vaatteet tuovat iloa päiviin. Ja toki vauvan pukeminen yhteensopiviin asukokonaisuuksiin.

5) Yhteiset reissut koko perheen voimin oli kyseessä sitten arkisempi saunassa piipahtaminen vanhemmilla tai vähemmän arkinen viikonlopun risteily Tukholmaan. Hyvin sujuneelle reissulle tuo tiettyä lisäarvoa se, että siitä on selvitty kunnialla vauvan kanssa. 

6) Köllöttely vauvan kanssa tai vauvan ja miehen kanssa. Tai koiran, kissojen, miehen ja vauvan kanssa tai… Mutta köllöttely.

7) Hyvä ruoka, kiitokset vaan kotikokille. Miinuspuolena aiemmin mainitut vauvakilot.

8) Isomman ja pienemmän pikkumiehen keskinäisen suhteen kehittymisen seuraaminen.

9) Kuutti käy pian hyvästä tekosyystä päästä remuamaan kaikkiin huippupaikkoihin kuten leikkipuistoihin, pulkkamäkeen, Puuhamaahan, Muumimaahan, Serenaan yms. Hahaa, pois lapset alta, mammanorppa tulee ja laskee päällenne, ellette väistä!

10) Vauvan hymy ja naurahdukset. Varsinkin kun tämä kaveri ei ole mikään tyhjännauraja vaan täysihoidon on pitänyt olla ihan viimeisen päälle, että hymyjä suotaisiin.

2 kommenttia artikkeliin “10 helmeä vauvaperhearjessa

  1. Huomasin lukiessani listaa eteenpäin, että suupielet nousivat ylöspäin! Etenkin kohta 9 on huomionarvoinen, sillä itsekin pääsin Heurekaan lainalapsi tekosyynä, jesss! Ihanaa päivää norpalle ja kuutille! 🙂

  2. Apua Heureka unohtui listasta kokonaan! Tosin täytyy tunnustaa, että olemme viime vuosina käyneet mm. Heurekassa ja Serenassa ihan (lapsenmielisten) aikuisten kesken. Ihanaa päivää sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *