Saaressa on aina sunnuntai

…toteaa Samuli Putro kappaleessaan. Ainakin viettämämme viikko Kyproksen saarella tuntui seitsemän päivän sunnuntailta. (Ja tämän postauksen myötä lopetan myös lomaan liittyvien tekstien sarjan, ollos siis huoletta.)

Meillä ei valitettavasti ole aina sunnuntai, eikä edes sunnuntaifiilis.

Voisi kuvitella, ettei viikonpäivillä olisi niin paljon merkitystä näin äitiyslomalla eli vanhempainvapaalla. Päiviä ei kuitenkaan auta sekoitaa toisiinsa, koska viikko rytmittyy seuraavasti:

Maanantaina lenkkipäivä (joskus partiopuuhia), tiistaina vakiintunut kyläilypäivä, keskiviikkona lenkkipäivä, torstaina partiokokous (joka toinen viikko hallitus), perjantaina lenkkipäivä ja saunavuoro, lauantaina vauvauinti ja sunnuntaina kuvataidekoulu.

Monet sanovat, että ensimmäiset viikot sairaalasta pääsyn jälkeen ovat sekavia, koska on vaikea pysyä ajan kulussa mukana. Meillä L aloitti kuitenkin työt käytännössä heti kotiuduttuamme ja partiokokouksiakin ohjasin seuraavalla viikolla.

Harrastuskuvioiden astuttua taas kesän jälkeen viemään tunteja vuorokaudesta ja aloitettuamme liikuntaprojektin, joka sekin luonnollisesti vie oman aikansa, olemme joutuneet pohtimaan ajankäyttömme. Miten jakaa vauvan hoitovastuu L:n työajan jälkeen ja sitä ennen? (Ns. virka-aikana minun vauvanhoidollinen työpanokseni on toki ilmeinen.)

Varsinkin L kaipaa omaa aikaa, jolloin voi puuhata mitä mielii ilman jatkuvia keskeytyksiä ja vaikka olen itse erittäin sosiaalinen, suorastaan karttaen yksinoloa, kaipaan silti päivittäin lyhyen rauhallisen hetken päivätorkkujen ottamiselle, lehden lukemiselle, sisustusprojektille tai ylipäätään ajatuksille, vaikkapa sitten blogin kirjoittamista ja oikolukemista varten.

Ja lisäksi pitäisi järjestää mahdollisuuksien mukaan joka päivälle kahdenkeskeistä parisuhdeaikaa.

Saimme sorvattua pienen perhesopusopan hämmentämisen jälkimainingeissa käsittääkseni molempia tyydyttävän sopimuksen ajankäytöstä. Muutamassa viikossa huomannee, pitääkö sopimus ja toimiiko se arjessa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *