Vieras-/lastenhuone

Toistaiseksi vierashuonekäytössä oleva lastenhuoneemme rakennettiin itse alusta asti, joten se on myös ainut huoneistamme, jossa on enemmän kuin yksi ei-kivinen seinä.

Lastenhuoneen makuuhuoneen puoleiseen seinään tehtiin katon rajaan ikkunoita, jotta luonnonvalo pääsisi kulkemaan huoneeseen edes vähän. Vaikka muun asunnon seinien perusväri on harmaa, jätettiin lastenhuoneen seinät valkoisiksi sen pienen koon vuoksi. Oven viereen jätettiin syvennys, jonne mahtuu lattiasta kattoon ulottuva säilytysjärjestelmä koreineen ja laatikoineen, seinäkoukkuja ja paikka hoitolaukulle ja auton turvaistuimelle, joka toimittaa pienissä neliöissämme myös sitterin virkaa.

Kalusteita on vähän: Lipasto, jossa säilytetään vauvan käyttövaatteita, kerrossänky, jossa aikuisetkin vieraat mahtuvat majoittumaan (2 x 200cm x 90cm), avattava työpiste ja työtuoli. Nurkkakaapissa on isompia lastenvaatteita, lautapelejä ja leluja. Sängyn päällä on säilytyskuutioissa osa lastenkirjoista.

Yhdelle seinälle valikoitui tehostetapetiksi Marimekon Pienet kivet-kuosinen, pyyhittävissä oleva muovisekoitetapetti, joka on Ferm Livingin eläinmitta-sisustustarran tavoin tilattu Seinäruususta. Taulut ovat Kodin1:sestä, AllPostersista ja Perromaniasta.

Päiväpeitteitä ei sänkyihin kuulu vaan Ikean eläin- ja Finlaysonin Retkimuumi-pussilakanat saavat vuorotella petauksissa. Koristetyynyt ovat H&M Homesta, Ellokselta ja Kodin1:sestä. Ison koriste- ja lattiatyynyn päällisen ja nurkkakaapin (kuvassa huonosti paikallaan olevan) verhon äitini on ommellut Ikean kankaasta.

Tuo Papershopin syntymäpäiväkortti on mielestäni melkoisen hieno!

Tekstiilien lisäksi leluja on koettu valita siten, että niitä voisi pitää esillä ilman, että huone näyttää värimaailmansa puolesta täysin kaoottiselta.

Kuvissa näkyvät musta pupu ja Missioni-henkinen nalle H&M Home, ruskea nalle on 22-vuotias lapsuuteni kaveri, puunukke on lahja entisestä työpaikastani. Nukkekoti sisustuksineen Minimaailmasta, leikkiruoat ja -astiat Ikeasta, aterinlokerikko Keravan Fidalta, Taika-lautaset hutiostos (väärä koko) Iittalalta. Myyrä Vekaravintistä ja jääkarhu on lahjaksi saatu, iso panda Ikea ja mäyräkoira Hemtex.

Robottitarra Etsystä, viltti Lindex:istä, lamppu Ellokselta, pupu Marimekon, säästöpossun pikkumies on saanut lahjaksi.

9 kommenttia artikkeliin “Vieras-/lastenhuone

  1. Tosi kivannäköisen huoneen olet saanut aikaan vaikkakin tila on pieni. =) Itse sisustan aika paljon vaaleilla väreillä, mutta joskus on hienoa kun näkee jonkun sisustavan ihan eri väreillä ja saavan tosi viihtyisää jälkeä aikaan!

  2. Onneksi lapsetkin ovat pieniä, niin pienempi mittakaava ei haittaa niin paljoa.
    Koetan itse aina aloittaa vaaleilla väreillä, mutta jotenkin kummasti ne kirkkaat värit aina löytävät tiensä huoneisiin…

  3. Iih, ihana punainen lastenhuone! Meillekin tulee aika paljon punaista ja siksi nyt kyselenkin: mistähän tuo punainen pituusmittaritarra ja punapohjainen Mikki-tyyny on? Tahtoo kans! 

  4. Tackar! Joo, mäkin olin jo huomannut sen vaaleamman H&M:n Mikin, mutta innostuin tuosta punaisesta, kun se sopis paremmin… Ja pitääkin tsekata toi Cloudberry – kiitos salapoliisintyöstä!

  5. Hei.
    Bongasin kuvista 1.11.2012 punaiset Mikki tyynyt.Olisiko sinulla mahdollisesti halua myydä ne,minä tarvitsisin juuri tuollaisia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *