Menovinkki lauantaille

Sähköpostin mainoskirjeet saattavat minut vielä joskus ennenaikaiseen tuhoon tai ainakin vararikkoon. Mutta joskus ne sisältävät myös sellaista tietoa ja muistutuksen tapahtumasta, jota ilman jokin päivä olisi kenties vähemmän mieluisa.

Tämä piti paikkansa toissapäivänä saamani Finnish design shopin uutiskirjeen kohdalla. He tiesivät muistutella, että nyt olisi viimeinen hetki katsastaa kyseisen kaupan Pop Up-myymälä. Minun piti ihan oikeasti käydä siellä, mutta se ehti sulkea ovensa syyskuun lopulla enkä koskaan selvinnyt… Ehdin jo harmitella asiaa jonkin tovin, mutta nyt tuo ihanuus onkin vielä kaksi päivää auki!

”Tyhjennämme nimittäin lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna koko pop up -kaupan. Myymme pois roimasti alennetuin hinnoin kaikki mallikappaleet – niin valaisimet, huonekalut kuin Jopotkin – ja siivoamme myös kaupan varaston kaikesta kodin pientavarasta ja sisustusesineistä.”

Varsinkin kodin pientavara ja sisustusesineet houkuttelivat. Myyntipuhe onnistui. Suuntaamme siis lauantaina kohti Tulli- ja pakkahuonetta ja tähtäämme siihen että olisimme paikalla heti ovien auetessa. Jos teillä sattuu olemaan viikonloppuna tekemisen pulaa tai sopiva hetki ja varsinkin jos ette ehtineet katsastaa Pop Up-myymälää, kannattaa käydä kurkkaamassa, josko jonkin mahdollisesti himoamansa designtuotteen saisi halvemmalla… Kaupan valikoimasta saanee suuntaa antavan käsityksen Finnish design shopin verkkokaupan perusteella.

Moikataan jos tavataan, olemme M:n ja L:n kanssa liikkeellä liikkeessä ensimmäisen aukiolotunnin aikana! 

Design-kiertelyn jälkeen aikeissamme on kurkistaa Ateneumin Helene Schjerfbeck näyttely. Schjerfbeck on vaikeasti äännettävästä ja kirjoitettavasta nimiestään huolimatta yksi suosikkitaiteilijoistani. Näyttely on auki enää 14.10 asti enkä halua kulkea jälleen onneni ohi. L on sitä paitsi luvannut, että käymme kurkistamassa teokset.

M:n ihana kummitäti vienee tämän vaunuajelulle ja toivottavasti samalla iltapäiväunille museokierroksen ajaksi. En nimittäin uskalla ottaa vauvaa mukaan Ateneumiin. Luitte oikein. En uskalla. Niin monesta lähteestä olen saanut lukea, että Ateneumissa pieniin lapsiin vanhempineen suhtaudutaan todella, todella yksisilmäisesti ja ikävästi. Pienestäkin lapsen ääntelystä perheitä pyydetään poistumaan ja näiden annetaan ymmärtää, ettei pienten lasten länäolo ole museossa toivottavaa. Tästä löytyy kokemuksia muun muassa Oi mutsi mutsi– ja Vieraalla maalla-blogeista.

Moisen ei saisi antaa vaikuttaa, mutta tiedän L:n olevan sellaista ihmistyyppiä että jos meidät heitettäisiin jostain paikasta ulos, hän ei palaisi sinne enää koskaan. Ja voisi kestää kauan, että hän lähtisi minun tai ainakaan M:n kanssa yhtään minnekään.

Finnish design shopin Pop up -kaupan syysmyyjäiset Tulli- ja pakkahuoneella: la 6.10. ja su 7.10. kello 11–15 

Helene Schjerfbeck-näyttely Ateneumissa 14.10 asti: ti & pe kello 10-18, ke & to kello 10-20, la & su kello 11-17.

HUOM! Epävirallinen ikäraja näyttelyyn on ilmeisesti K-15

 

Kuvat Finnish design shopin Facebook sivuilta.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *