Kirje joulupukille

Rakas pukki. 
Koska meidän jääkaapin kalusteoveen ei voi kiinnittää magneetteja (eikä siten lappuja) ja tonttujen on niin vaivalloista kiivetä seitsemänteen kerrokseen asti, laitan joululahjatoivelistan blogiin. Täältä se on helppo löytää.

Tulisin kovin iloiseksi kaikista lahjoituksista, joita tekisit saimaannorppien suojelutyöhön
tai maailman nälkäisten ja tautisten lasten auttamiseksi. 

Jos kuitenkin haluat tuoda perheellemme lisäksi joitain pieniä tavaralahjoja, tässä muutamia asioita, joita oikeasti käytettäisiin ja joita varmasti rakastettaisiin. Tässä on useita vaihtoehtoja, että yllätyksellisyys säilyisi.

Jos ihmettelet asiaa, totean, että olin itsekin yllättynyt lahjatoiveita pähkäillessäni, kuinka suuri osa toiveista on lopulta käyttöesineitä ja tarpeellisia turvatarvikkeita. Ehkä minusta vielä saadaan järkevä ihminen.

 

Äidille:

Pidän Iittalan uuden Sarjattoman metsäkuvioista suuresti. Uusia astioita emme kaipaa, mutta muutama tuollainen herkkä ja ajaton lasipallo saisi varmasti kunniapaikan joulukoristeluissamme tulevina vuosina. Näen ne jo roikkumassa ruokapöydän päällä… (Kuva jutun alussa)

Bookman-ledvalot saisi kiinnitettyä pyörässä moneen kohtaan, kuten tankoon, runkoon tai tarakalle. Poljen jonkin verran pimeässä eikä pyörässäni ole tällä hetkellä lainkaan valoja. Siksi edes pienet valopisteet lisäisivät turvallisuutta huomattavasti. Kun valoja ei käytä, ne saa sujautettua pienen kokonsa ansiosta helposti vaikka laukkuun tai taskuun.

 

Yhteiseksi iloksi:

Beater-vispilässä pidän sen lukuisista herkullisista väreistä sekä hienosta, toiminnallisesta ideasta, joka säästää tilaa. Hintakaan ei päätä huimaa. Eiköhän keittiöihmeemme L:kin vispilää silloin tällöin heiluttelisi.

Meidän toinen palovaroittimemme hajosi ja ajattelin olla hankkimatta sen tilalle uutta markettiversiota. Haaveenani olisi korvata molemmat vähitellen Lento-palovaroittimilla, mustalla ja valkoisella tai harmaalla.
Koska meillä kokataan usein, poltetaan paljon kynttilöitä ja lisäriskiä tulipalolle tuovat toki myös lapsi sekä eläimet, ovat hyvät palovaroittimet todella tarpeelliset.

Meillä on ruokailuvälinesarjana Citteriot. Sen sijaan meillä ei ole järkevän kokoisia tarjoiluvälineitä, ellei muutamaa ruoanvalmistukseen tarkoitettua Ikean muovikapustaa lasketa. Parhaiten Citterion kanssa yhteen sopisivat Collective Toolsin ottimet, mutta hintansa vuoksi niitä ei tuosta vain ostella. Niiden hankkiminen on lykkääntynyt, mutta ehkä joskus tarjoilulusikka ja kakkulapio muuttavat laatikoihimme ja pääsevät koristamaan tulevia kattauksia.

 

Isälle:

Iittalan punaviinilasejamme on vasta kaksi. Jos useamman hengen voimin haluaisi istua iltaa
ja siemailla viiniä, voisi useammalle lasillekin olla käyttöä.

Harva on nähnyt L:ää ilman tämän olkalaukkua. Se alkaa hajota liitoksistaan, joten uusi laukku on hankintalistalla ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti ennemmin, ettei joku kaunis päivä kannettava tietokone putoa pohjan läpi…

 

Pikku-ukolle:

M on syntynyt Helsingin WDC-vuonna ja olisi mukavaa, että siitä jäisi jokin muisto. Puiset kaupunkipalikat sopisivat hauskaksi lisäksi niin junarata- kuin rakenteluleikkeihinkin. Samalla oppisi jo pienestä pitäen tunnistamaan pääkaupungin keskeisiä rakennuksia.

Ferm Livingin Mr. Small Robot sopisi mainiosti istuskelemaan vauvan sänkyyn. Olen ihastellut sen leikkisää ilmettä ja värejä jo pidempään.

Kun pieni mies alkaa olla pyöräilyiässä tai saamme hankittua pyörään turvaistuimen, on pyöräilykypärä välttämätön. Ja kyllähän sen pitää olla myös tyylikäs!

Lisäksi olen haaveillut täyttäväni M:n kirjahyllyä mainiolla Tatu ja Patu kirjoilla. Lähes kaikki tuntemani lapset pitävät niistä ja aikuisetkin jaksavat lukea niitä harvinaisen hyvin, uudestaan ja uudestaan ja uudestaan…

PS
Tämä ei ole mikään maksettu mainos, vaikka kaikki linkit vievätkin samaan kauppaan. Olen vain todennut kyseisen liikkeen myyvän usein parhaiten ne toivotuimmat ja mainioimmat tuotteet saman katon…
tai oikeastaan verkkokaupan alla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *