Väsyttävä päivä?

Meillä oli melko tiukka aikataulu tänään.

Lähdimme puoliksi vitsillä aamupäivän vaunuajelun ratoksi kurkkaamaan Keravalle avattua uutta Tarjoustaloa. ”Yllätysämpäri 1000 ensimmäiselle, avajaistarjouksia, kahvia, pullaa ja joulupukki.
Siis ihan selvästi hitonmoinen määrä eläkeläisiä, kotiäitejä ja työttömiä. Eli loistava tilaisuus mennä katsomaan, ketkä kanssaihmiset suuttuvat hirmuisesti, jos koetat liikkua lastenvaunujen kanssa ja keiden mielestä vaunut ja lapset kuuluvat katukuvaan ja sinne, missä muutkin ihmiset ovat.

Mainittavaa reissussa olivat ne kaikki lukemattomat välittömät ja mukavan oloiset eläkeläiset, joiden kanssa jutustelin jonottaessamme ensin päästäksemme liikkeeseen sisään ja sitten päästäksemme sieltä ulos. Tungoksen astetta kuvannee se, että nuo aiemmin mainitut yllätysämpärit loppuivat puolessa tunnissa.
Kassajonot olivat sen mukaiset.

M viihtyi mainiosti. Hän sai keikkua seisallaan rattaissaan valvotusti, jokellella ja hymyillä eläkeläisille ja kurkistella kaikkia ihmisiä ja tavaroita. Vaikka aina toitotetaan, että vauvat ahdistuvat liiallisista virikkeistä, minusta M nauttii päästessään uusin ympyröihin: Oli kyseessä sitten Ikea, perhekerho tai sukulaisten koti.

Paljon mitään emme ostaneet. Löysin syntymäpäiväkakun kynttilöitä M:lle, (- kyllä, neljä kuukautta etuajassa), koiralle herkkuluita, L:lle tarjouslakuja, itselleni uuden hammasharjan ja Pätkiksiä iltapäivän leivontahommiin.

Päästyämme viimein kotiin, leivoimme M:n avustuksella minttusuklaamuffinseja Kinuskikissan ohjeella.
Tosin kuorrutteena käytin valmista, pursutepussissa myytävää suklaakuorrutetta. Muffinseista tulee kuvia huomenissa. (Ei sillä, että niitä olisi enää yhtään jäljellä, mutta kuvat pitää vielä käydä läpi.) Ystäväni kävi teellä ja vaihtamassa kuulumisia. Tuhosimme myös jokusen leivoksen ja loput muffinsit lastasin pyörän koriin suunnatessani kohti pitkää partioiltaa.

Pidin partiokokouksen ja loppuillan istuimme koko perheen voimin kahdessa yhdistystoimintaan liittyvässä partiokokouksessa. Nyt olotila on hieman samanlainen kuin M:llä aamulla ollessamme lähdössä ulos:
Kun uniaika iskee, ei voi odottaa edes tarvittavaa viittä minuuttia…

Tuli muuten Vuoden Mutsi-olo, kun vauva nukahti eteisen lattialle kiskoessani ulkovaatteita päälleni.

2 kommenttia artikkeliin “Väsyttävä päivä?

  1. Tutti on ostettu H&M:ltä. Ensin mietin, että raaskiiko sieltä tilata, mutta huomasin, että ovat Eskan tutteja eli ihan samassa paikassa tehtyjä kuin esim. Prismassa myytävät ”tutumpien merkkien tutit”. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *