Tukkajumala

Tiedättekö, mistä pidän hiuksissani?

Siitä, että ne eivät vaadi hiuslakkaa, kiharrinta tai tuuheuttavia shampoita tai muotoilutuotteita; Pesu kerran viikossa, ylläpitovärjäys kerran kahdessa kuukaudessa ja harjaus muutaman kerran päivässä riittää.

Jos hiukset olisivat pudotakseen tavallista rajummin imetyksen takia, olisivatko ne jo pudonneet näiden kahdeksan ja puolen kuukauden aikana? Vai putoavatko vasta kun maitobaari suljetaan? Olisiko kellään tietoa?

Kaljua odotellessa…

 

 

11 kommenttia artikkeliin “Tukkajumala

 1. Mulla tukka rupesi lähtemään lähes tupoittain kun K oli noin 8kk. Mutta sitä kasvaa takaisin samaa tahtia, uutta tukkaa näkyy varsinkin ohimoilla ihan järkyttävän paljon. Ja kuten sinullakin, mullakin on kyllä tuota ihan tarpeeksi vaikka sitä vähän lähtisikin.

 2. Koetan tsempata itseäni sillä, että jos tukkaa lähtee tuppokaupalla, se alkaa vaan näyttää pahimmassa vaiheessaan perisuomalaiselta lituskalta. 😀 (Ei millään pahalla siis.)

 3. Mulla on molemmilla kerroilla imetyksen loputtua ollut parin-kolmen viikon jakso, jolloin hiuksia on lähtenyt melko paljon. Mutta itsellänikin on mistä ottaa, joten ei kauheasti haitannut.

 4. Oijoi, mä luulin jotenkin, että tukka ois lähtenyt heti imetyksen alkumetreillä – ja oon iloinnut, että tukanlähtö jäi multa (synnytystakkua lukuunottamatta) kokonaan väliin… Huijui, no toivotaan toivotaan toivotaan, että sitä ei ole tuloillaan. Ja onneksi se taitaa tosiaan olla ohimenevää.

 5. Toivon itsekin, että tukka pysyisi pääpiirteissään päässä. Toisaalta jos sitä lähtisi vähän, voisi hiusten harjaamisen hoitaa kahdessa kerroksessa kolmen sijaan… Nykyisellään kun harjoihin tehdään ihan liian lyhyet piikit. 😀

 6. Minun kokemukseni meni niin, että tukkani suorastaan tuuhentui ja kiilsi kauniisti kun imetin. Välittömästi kun imetys loppui, lähti tukka. Kyllä. Lähes kokonaan. Otsallani on kaljuja kohtia. Mutta hei, se ei tarkoita että kaikilla käy samoin! Ihanat hiukset sulla 🙂

 7. Kyllä mulla on alkanut molempien lasten kohdalla tukka lähteä n. 4 kk kohdalla, vaikka molempia olen vielä siinä vaiheessa täysimettänyt. Tukkakatoa on kestänyt 3-4 kk, eli 8 kk kohdalla on jo helpottanut. Tosi ärsyttävä vaihe, jossa inhottavinta on se, että (pitkää) tukkaa on JOKA paikassa. Mullakin on mistä ottaa, joten harveneminen ei sinällään ole ottanut koville.

 8. Nyt vasta muistin, että luin tän postauksen puhelimella enkä sitten muistanutkaan käydä kommentoimassa.. Mulla tukkaa lähtee tukoittain, on lähtenyt kuukauden, eli alkoi kun Päde oli 3kk. Tukka on ohentunut puoleen, sillä parhaimmillaan olen tyhjentänyt täyden harjan kolmesti päivässä. Tukkaa on myös joka paikassa, lavuaarissa, lattialla, vaatteissa, koirien tassuissa, lapsen käsissä, melkein kaikissa ruoissa (niissäkin jotka on tehnyt mies tai minä hiukset kiinni), sängyssä, pompuloissa ja käsilaukussa. Että ei juuri naurata. Tätä vauhtia tukka loppuu tammikuussa, toki vauvatukkaa kasvaa jo tukkarajassa. Hiusraja on vetäytynyt, varsinkin tuosta ohimojen kohdilta on melkein kaikki tukka lähtenyt. Ja tosiaan, kun tukka yltää melkein napaan saakka, joka ainoa lähtevä karva näkyy tuolla lattialla yms paikoissa. Loppuis jo, perkele.

 9. Toivotaan, että sinullakin loppuu ”karvanlähtöaika” pian!

  Olen miettinyt, että jos tukka alkaa pudota, alan pohtimaan tosissani, olisiko tässä sen poikatukan leikkaamisen aika… Voisi samalla kasvattaa oman värin esiin ja katsoa, onko se niin kauhea kuin muistelin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *