Sisustushömppää ja sairastelua

Hei alkuun päivän hömppäannos, ettei touhu mene liian raskassoutuiseksi.
Omakaan mieliala ei nimittäin ole ihan katossa viimeöisten kahden tunnin unien 
ja sairaalan käytävillä tuskanhiessä kramppaamisen jäljiltä.

Päätin siis inspiroida itseäni ja kerätä kollaasin tämän kevään kauneimmista pikkubudjetin tyynyuutuuksista. Tuon dinosaurustyynyn ja ”blogityynyn” päädyin tilaamaan meille
ja mustavalkoinen kuviotyyny tulee kenties yhteen toiseen asuntoon… 
(Tyynyt: 1&5 H&M Home / 2,3&6 Ellos / 4 Ikea)

Ja sitten sitä sairausasiaa.

Raskausaikana täytyi syödä koko ajan jotain pientä; leipää tai hedelmiä ehkä juoda kaakaota, tai tuli ällöttävä olo. Raskauden jälkeen tarve syödä tihein välein jatkui, kävi jopa ärsyttäväksi, koska tavoitteena olisi pitää paino aisoissa. Pitkään ajattelin kyseessä olevan kehon tapa reagoida imetykseen, mutta imetyksen hiljalleen väistyessä kiinteiden ruokien tieltä, aloin tosissani pohita, mistä voisi olla kysymys.

Toissayönä heräsin kummalliseen korvennukseen vatsassa, kävin juomassa vettä ja se helpotti.
Eilen oireilu jatkui, kävin terveyskeskuksessa ja minulle määrätiin Buranaa. Iltaan mennessä vatsa kramppasi ja kuristava, painostava, rusikoiva kipu hinautui koko ajan lähemmäs rintalastaa. Yöllä kipu oli niin kova, että totesin, ettei tätä enää kotioloissa siedä ja sain kyydin Peijakseen. Ensiavussa otettiin verikokeita ja sydänfilmi ja annettiin kipulääkettä.

Aamulla päästiin siihen tulokseen, että vatsa, suolisto ja ruokatorvi ovat olleet refluksityyppisen ärsytyksen kourissa jo pidempään ja nyt sille tuli pikastoppi. Sovittiin, että aloitan refluksilääkityksen, seurailen oireiden kehitystä ja haen sopivaa lääkkeiden ohjeistuksen puitteissa itselleni sopivaa annostusta 
ainakin ensi viikon puolelle ja jos helpotusta ei tule tai oireet pahenevat, selvitetään, voisiko kyse olla mahatulehduksesta tai -haavasta. 
Että semmoista tänne.

Toivottavasti teidän viikkonne on alkanut terveemmissä merkeissä!

 

12 kommenttia artikkeliin “Sisustushömppää ja sairastelua

 1. Voi kurja tuota refluksia. 🙁 Hyvä, että sait lääkkeet kuitenkin. Ja tärkeetä, että seuraavat.

  Mulle tehtiin vuosi sitten refluksileikkaus, fundoplikaatio. Voin kyllä lämpimästi suositella. Närästys, takaisinvirtaus ja rintalastan polttelut jäivät siihen. Närästyslääkkeitä meni vuosia ja paljon. 

  Tsemppiä sinne!

   

 2. Kiitoksia!
  Jotenkin tällainen sairaus, joka voi kestää pitkään ja vaatia lääkehoitoa ja vaikuttaa ihan jokapäiväiseen elämään vetää eri lailla mielen matalaksi kuin joku lyhyt flunssa. Mutta sen varmaan tiesitkin. Aika vähän on tullut ns. kroonisesti sairastettua, niin ei ole käsittelymallia vielä tällaiselle.

 3. Voi kurjuuksien kurjuus 🙁 Ja se mikä tekee tuosta vielä ikävämpää on se että äitiydestä ei saa sairauslomaa… On vaan keksittävä keinot miten pärjätä pikkuisen kanssa vaikka kroppa ja mieli huutaisi sohvan tai sängyn pohjaa. Mutta ainakin syy on nyt löydetty ja sitä voidaan hoitaa, parempi sekin kuin kärvistellä jatkuvien kipujen kanssa. Toivottavasti miehesi pystyy nyt jeesaamaan että saat lepäillä ja sulatella asiaa!

 4. Meille muuttaa myös tuo dinotyyny! Vuosisadan ystävänpäivälahja -matskua.

  Haleja sinne sairasvuoteelle vielä näin blogimaailmankin kautta. <3 (”Pakko” voivotella minunkin, jotta ei saa kunnon pissapää-leimaa meuhkatessaan pelkistä tyynyistä. ;))

 5. Ruusu: Lääkäri kysyi, että kirjoitetaanko pari päivää sairaslomaa niin olihan se pakko sanoa, että kirjota toki, jos huolehdit kanssa että joku muu hoitaa vauvan ja kotityöt sen ajan. Ei kuulemma voinut luvata, törkeää! 😉
  Tässä tapauksessa onni onnettomuudessa on se, että oireet ovat pahimpia makuuasennossa, joten sinne sängyn tai sohvan pohjalle ei tee edes mieli jäädä.

  HelloAochi: Eilen oli kyllä muutama ikävä hetki, kun mietti jo, että tässäkö se sitten oli. Tuntui hetkittäin siltä, että sydän pomppaa irti rinnasta. Jotain hämärää oli filmillekin tallentunut, mutta lääkäri epäili, että pumppu reagoi koko keskivartalon kramppeihin, koska myöhemmin filmi oli ihan normaali.

  Sairaalaan ajettaessa piti vielä tankata autokin matkalla, ettei olisi jämähdetty Korson liittymään. Urgh. Joku nainen selitti ummet ja lammet vastaanotossa, mutta virkailija älysi viimein hätistää tämän pois, kun menin istumaan kuramatolle kippuraan vuoroani odottaessa. 

  Onneksi lääkärikin sanoi vatsaa kokeillessaan, että täällähän mennään ihan kunnolla suppuun. Tuntui siltä, ettei pitänyt ihan luulosairaana sentään.

  Eiköhän tämä tästä, kunhan saadaan lääkkeet säädettyä kohdilleen!

  JuliaHoo: Tuo dino on kyllä päheä! 

  Kauhea tuo sosiaalinen paine! 😉

 6. Tää kommentti ei liity nyt ihan aiheeseen, mutta pakko sanoa KIITOS 😀

  Nimittäin loistavasta ideasta (aiemmin tuolla jutuissa oli teidän pikkusen leikkikeittiö). Noh nyt meidän kirppu, 1v saa kanssa oman leikkikeittiön 😀 😀 Ihana idea, mitä kaikkea siihen voi löytääkään. Jos samalla touhuisi omassa keittiössään, kun mie kokkaan. Ei tarttis koko ajan sylissä pitää (pitää päästä keittiötouhuihin, siivoamisiin jne. osalliseksi). .. 😀 😀

 7. JP ja Kirppu: Olkaapa hyvät! Minulla oikein sormet syyhyää, kun katselen pieniä jäätelöpikareita, maustepurkkeja sillä silmällä, että ovatko oikeaa kokoluokkaa ja turvallisia. Ja poika viihtyy yllättävän pitkiä aikoja. On kyllä hintansa jo lunastanut takaisin!

 8. Jenni L.:
  En ole mikään lääkeasioiden asiantuntija, mutta sen verran tiedän,
  että Burana ärsyttää vatsaa joten en sitä alkanut napsia. Lähinnä ärsytti, että tätäkö on julkisen puolen terveydenhuolto taas. Muistuu mieleen eräs lähisukulainen, jolle märäättin leikkaamattomaan selkään leikkauksen jälkeinen jumppaohjelma ja vaiva paheli sekä lopulta toinen alaraaja melkein halvaantui. 

  Kuluttavalta ja kurjalta kuullostaa tuollainen selvittämätön oireilu. Olen tavallaan varautunut siihen, ettei syytä välttämättä löydy itseltänikään, mutta parempi katsoa kuin katua. Ehkä sinullekin löytyy pitkän odotuksen jälkeen jossain vaiheessa vielä vastauksia ja apuja. Jaksamista sinnekin!

 9. Yllättävää apua voit saada, kun jätät ruokavaliosta pois viljat/gluteenin, myös sokeria, riisiä ja perunaa on hyvä välttää. Aiheesta löytyy enemmän tietoa netistä. Toivottavasti paranet pian! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *