Ai ai aipone!

Vauvat ja taaperot lienevät olleet kiinnostuneita vanhempiensa matkapuhelimista niin kauan kuin sellaisia ihmeitä on ollut saatavilla. Eikä mikään ihme: Sen verran usein itse kukin aikuinen tuntuu omaa puhelintaan vilkuilevan. Bonuksena ovat tietenkin mahdollisten tuttujen ihmisten soittamat puhelut, puhelimen pitämät hauskat äänet, värikkäät ikonit ja mahdollisuus painella näppäimiä tai liikutella asioita kosketusnäytöllä.

Vauva onkin tutkinut puhelinta innokkaasti aina kun on saanut siihen mahdollisuuden – luvan kanssa tai ilman. Hän on tähän mennessä todistettavasti soittanut häritseviä läähätyspuheluita muun muassa vanhempieni naapurin isännälle, Otavamedian asiakaspalveluun ja eräälle työnantaja-sukulaiselleni.
Viimeisimpänä hän oli lähettänyt tyhjän sähköpostin Trendin kauneustuottajalle.

M on myös kuvannut itseään ja erinäisiä elinympäristönsä asioita useaan otteeseen. Vauvan ottamia kuvia on puhelimella ainakin parikymmentä. Puhelimen kameran valokuva-arkistosta löytyy myös lukuisia vauvan ottamia näyttökaappauksia.

Siivosin tänään turhia kuvia pois kameralta ja huomasin yllä olevan, suhteellisen tuoreen näyttökaappauksen. Oli pakko käydä tarkistamassa, oliko vauva saanut askareensa päätökseen ja onnistunut oikeasti soittamaan hätänumeroon. (Ei ollut, onneksi.)

Tästä viisastuneena palautin puhelimeeni pitkään käytöstä poissa olleen suojakoodin kyselyn.
Koettakoot nyt murtautua puhelimeeni, mokomakin tihulainen.

 

6 kommenttia artikkeliin “Ai ai aipone!

  1. Jep, mäkin jouduin laittamaan puhelimeen vähän monimutkaisemman näyttölukon, sen verran näppäräksi on käynyt tämä meidän tihulainen.

  2. Kain on soittanut lähes kaikille sukulaisille, käyttää Skypeä sujuvasti, lähetti enolleen Skypellä videoviestin ja kuvailee myös paljon. Mokomat mininörtit!

  3. Joo tosiaan kuten annakarin tuossa sanoi, kaikilla markkinoilla olevilla kännyköillä voi soittaa hätäpuhelun vaikka lukitus olisi päällä, tai jopa ilman SIM-korttia, painamalla vaan 112 siinä koodinkyselynäytössä, minkä jälkeen ilmestyy näppäin ”soita hätäpuhelu” tms. Laki vaatii niin. ja koska 112 ovat lähellä toisiaan, niin tämä yhdistelmä tulee näppäiltyä aika helposti (tapahtuu myös itsekseen käsilaukussa). Joten ehkä parasta ihan vaan piilottaa se luuri.. 🙂

  4. Huh, kivoja tekniikkanatiiveja kasvaa näistä pienistä!

    Hätäpuhelu tulee tosiaan melko helposti tahattomastikin.

    Aika tarkassa valvonnassa pojan puhelimen tutkiminen on joka tapauksessa, ettei se hajoaisi. Mutta nyt ainakin kaikki muut epämääräiset puhelut/s-postit jäävät toivottavasti historiaan. 😀

  5. Hih 😀 Meidän 4 vee soitti viimevuoden puolella hätänumeroon. Puhelinta palauttaessaan (kukaan ei edes huomannut puhelimen katoamista) kertoi jutelleensa kiltin sedän kanssa pitkät pätkät. Hetken kuluttua puhelin sitten soikin, ja samainen hätäkeskuksen setä varmisti iskältä että oli vain vahinkopuhelu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *