Lego-äiti

Isyyspakkauksen legotaideteoksia esittelevän postauksen innoittamana
keksin kuvata tämänpäiväisten duploleikkiemme lopputuleman.

Mies kommentoi rakennelmaani ohi mennessään kutsumalla sitä muun muassa mustalaiskaravaaniksi ja huomauttamalla, että kuljetuksen kannalta vesiboilereiden paras paikka ei ole katolla ja jos katolla olevat palat ovat olevinaan aurinkopaneeleja niin ne eivät voi olla läpäiseviä. Toiset ovat vähän totisempia kuin toiset.

En tiedä, kuinka paljon järkeä juna-traktorin vetämässä, katetulla viherterassilla ja kotipuutarhalla varustetussa liikkuvassa kodissa olisikaan. Todennäköisesti se olisi ainakin ojassa tai ajokiellossa hyvin nopeasti.
Mutta leikki leikkinä!

Kyseisen massiivisen matkustustalon lisäksi syntyi myös useita erilaisia torneja ja hajoitettuja talokyhäelmiä.
Minun hermojeni kannalta on välttämätöntä rakentaa aina lapsen leikkeihin osallistumisen sivussa jotain omaa projektia. Joka yleensä nostetaan lapselta turvaan, ettei tämä vaan rikkoisi äitinsä rakennelmaa

Lapsi on terve kun se leikkii, mutta entäs aikuinen: Mitä siitä sanotaan?

Ai niin ja olisihan meillä tuolla se nukkekotikin.
Jonka olen ostanut vuosia sitten lapselle itselleni.

 

7 kommenttia artikkeliin “Lego-äiti

 1. Minulla on ainakin paljon Sylvanian sekä Teeny Weeny Families leluja sekä jonkun verran legoja ostettuna ihan itselle. Saa nähdä uskaltaako sitä noita edes antaa lapselle koskaan (no ei ainakaan pienelle kun pitävät sisällään pieniä osia)  vai joutuuko odottamaan perintönä 😀 

 2. Voi, minä rakastin tehdä Lego-karavaaneja lapsena! Mitä pidempi, sitä parempi. Tietenkin mukana kulki koko suuri perhe ja eläimet.

  Oman puolivuotiaan kanssa ollaan leikitty vasta rakennuspalikoilla (äiti yrittää ehtiä rakentaa ennen kuin pienet kädet tulevat nappaamaan alimman palikan pois), mutta odotan kovasti sitä että päästään rakentamaan Legoilla ja Brion junaradalla.

  Kiitos muuten kivasta blogista! Nyt vasta ekan kerran kommentoin vaikka olen kyllä jo muutaman kuukauden lukenut.

 3. MariWLZ: Heh, aika hyvin sanottu! Pätisiköhän myös lastentarhanopettajiin?

  JonnaH.: Samaa mieltä olen minäkin: Leikkiminen on suorastaan suositeltavaa!

  Silkkitassu: Meillä poika on saanut tutkia äitinsä My Little Ponyista niitä, jotka eivät ole omia ykkössuosikkeja. Mutta niitä hienoimpia en ehkä anna leikkeihin  ollenkaan. Ehkä perinnöksi sitten, kuten sanoit. 😉

  Eerika: Komeat kokoelmat löytyi teiltäkin!

  Tommi K: Kiitokset inspiraatiosta! Voiko näistä duplorakennelmista tehdä jotain sunnuntaipsykoanalyysia? ”Mitä duplo-/legorakennelmasi kertoo sinusta?”

  Marjuska: Meille täytyisi hankkia enemmän pyörällisiä vaunupaloja että pääsisi kunnolla karavaanihommiin. On vaan kaksi vaunua ja yksi peräkärry.

  Ja aijai kun pääsee junaratojen rakennukseen kiinni. En malttaisi odottaa!

  Kiitos kiitämästä.

   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *