Äitinsä poika eli Duplojen lattianvalloitus

Olen melko toivoton Legouskovainen, sillä ainut asia mikä minua Legoissa harmittaa on se että minulla oli niitä lapsena liian vähän. Samaa harmitteli myös eräs kaverimme ja myönsi samaan syssyyn olleensa kateellinen mieheni lapsuudenaikaisille mittaville Legokokoelmille.

Harvassa taitavat muuten olla ne lapset, joita Duploilla tai Legoilla rakenteleminen ei ole kiinnostanut missään elämän vaiheessa, vaikka varmasti heitäkin löytyy.)

Jos huonoja puolia lähdetään hakemaan, niin onhan Legoilla hintaa. Jos haluaa paljon palikoita ja hinta kirpaisee, Huutonetistä ja kirpputoreilta löytyy välillä polku- tai ainakin kohtuuhintaan, käytettyjä palikoita.

Palikat ovat toisaalta erittäin kestäviä: Vanhemmiltani löytyvät Primot että Duplot ovat säilyneet ehjinä kahden tai kolmen lapsen käsittelyssä. Isovanhemmillani on Legoja, joilla on leikkinyt yhdeksän vesseliä – kahdessa sukupolvessa. Vain muutama ohut ja pitkä pala on katkennut.

Onneksi luumusosekatastrofin (!) tai muun sotkeutumisen kokeneet palikat voi myös pestä. Krhm.

Kirjoittelinkin jo aikaisemmin blogissa taipumuksestani omia pojan Duplopalikat itselleni ja antaa tälle vain muutama pala, joita en tarvitse omiin suurellisiin rakennelmiini. Jotta sekä äiti että poika pysyisivät tyytyväisinä, on tilanteeseen vain yksi ratkaisu: Raskausaikana hankkimieni peruspalikkapakettien ja ison maatilan seuraksi tarvitaan lisää Duploja.

Kuutti saikin jo syntymäpäivälahjaksi sirkusjunan ja vetolelupalikan sisältävän setin sekä eläinhahmotäydennystä. Ja kun sähköpostilaatikkoon kilahti Buzzadorilta* ilmoitus Duplo-kampanjasta kävin kirjaimellisesti siltä istumalta klikkailemassa itseni mukaan.

Viikon kuluttua kannoin kotiin parissa kuvassa vilahtavan Starter-setin kotiin.
Pakettiin kuului rakennuslevy, kolme eri muotoista rakennuspalikkaa sekä ikkunapalikkaa ja karhuhahmo. Erityisesti ikkunapalat olivat lapsen mielestä viihdyttäviä, sillä niihin saattoi sujauttaa eläinhahmoja sisään (ja ulos) hieman palikkalaatikon tapaan. Isosta ikkunasta sai myös hyvin otteen ja sen sisälle piilotettuja eläimiä oli hauska kurkistella.

Äidin komennosta isä ja poika pistivät Duplolaatikon nurin ja rakensivat ison tornin, jossa eläimet kiipeilivät sekä tuollaisen ajoneuvon, jossa on yhdistetty kahden taaperosetin paloja. Tällä kertaa piti saada kuvia, mutta aika usein kotiin liikkumasta tai asioilta palatessani samankaltainen Duplokaaos tervehtii heti eteiseen astuessani – ihan yllätyksenä ja pyytämättä!

* Mikä ihmeen Buzzador?
Buzzaaminen on tuotteiden testausta ja niistä kertomista omille tuttaville/lukijoille omaan kokemukseen perustuen. Buzzatessa myös raportoidaan tuotteesta yritykselle ja näin yritys saa palautetta tuotteestaan. Buzzadorina voi toimia kuka tahansa, oli bloggaaja tai ei.
Jos haluat päästä kokeilemaan uusia tuotteita ja jakamaan käyttäjäkokemuksiasi, Buzzadorin sivuilta saa lisätietoa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *