Suuri taidearvonta

Arvonta on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille!
Suoritan arvonnan 26.7 ja paketit lähtevät matkaan viikolla 31.

Yhteistyössä Sanna-Maija*

Pohdin vanhan blogin puolella jo talvella, millaisia arvontoja haluaisin blogissa järjestää, niin yhteistyötahojen kuin aihepiirienkin osalta. Tuolloin moni lukija ehdotti tavalla tai toisella taiteeseen liittyvää arvontaa – viitaten uskoakseni lähinnä omiin tuherruksiini.

Ajatus jäi elämään mielen perukoille ja alkoi realisoitua verkkaisesti, kun sain mielenkiintoisen viestin. Eräs blogini lukija, uraansa aloitteleva kuvataiteilija, ehdotti yhteistyötä vaikkapa taidearvonnan merkeissä. Ja minähän innostuin heti.

Sanna-Maija on 26-vuotias kuvataiteilija Helsingistä. Hän on opiskellut Pekka Halosen akatemiassa sekä suorittanut Helsingin työväenopistossa taidegrafiikan opintoja.

Hänen ensimmäisen yksityisnäyttelynsä oli Kaapelitehtaan Hima&Salissa viime syksynä ja uusin näyttely on tällä hetkellä esillä Om’pun galleriassa Kallion ytimessä.

Sanna-Maijan värikkäissä ja mielikuvituksellisissa maalauksissa esiintyvät muun muassa eläinhahmot, kuvitteelliset maisemat sekä ihmiset. Töissä hyödynnetään kierrätettyä materiaalia kuten vanhojen kirjojen kansia. Maalauksissa käytetään monia materiaaleja kuten akryyleja, spraymaaleja, kynsilakkaa, glitteriä ja erilaisia tusseja.

Maalaukset syntyvät usein rinnakkain, töitä saattaa olla yhtä aikaa maalattavana kymmeniäkin. Työt valmistuvat vähitellen, maali- tai spraymaalikerros kerrokselta. Inspiraationlähteinä toimivat muun muassa tietosanakirjat, ihmisten kanssa käydyt keskustelut ja jopa yksittäiset sanat.

Töiden ei ole tarkoitus kuvata kohdettaan fotorealistisesti vaan aihe ottaa usein maalauksessa uuden hahmonsa. Esimerkiksi teoksessa Kaaba lähtökohtana on ollut samanniminen, islamilaisen maailman pyhin paikka Mekassa. Paikan voi ehkä tunnistaa kuvista, mutta värit ja tunnelma elävät maalauksessa aivan omaa elämäänsä.

Sanna-Maijan nettisivuilta löytyy lisää tietoa taiteilijasta sekä rutkasti teoskuvia menneiltä vuosilta. Parhaan kuvan tuoreimmasta tuotannosta saa vierailemalla näyttelyssä. Sinne siis…

”Tervetuloa Karkeloon! Tänne eläimet toisista maailmoista ovat kerääntyneet nauttimaan keskikesän trooppisista helteistä ja happosateiden aiheuttamasta luonnon väriloistosta. Esillä on kymmenittäin sekatekniikolla aikaansaatuja väriroiskeita eläinmaailmasta ja luonnosta. Om’pun galleria sijaitsee Kallion sydämessä osoitteessa Siltasaarenkatu 15 ja on auki joka päivä klo 9:00-02:00.”

Näyttelyn työt on ripustettu ravintolan värikkäisiin tiloihin. Myös lasten kanssa saa piipahtaa katsomassa näyttelyä, tosin kannattaa huomioida ajankohta; Päiväsaikaan työt näkee paremmin ja ravintolassa on rauhallisempaa kuin iltaisin ja viikonloppuisin. Näyttely on avoinna 2.8 asti.

Paikan päältä voi ostaa taidejulisteita kenen tahansa kukkarolle sopivaan hintaan ja maalauksistakin suurin osa on myytävänä.

Ja sitten arvonnan kimppuun!

Teillä on nyt blogimaailman mittakaavassa varsin harvinainen mahdollisuus voittaa suomalaisen kuvataiteilijan uniikki ja alkuperäinen teos. Olen itse aivan innoissani tästä arvonnasta, toivottavasti tekin!

Valitsimme yhteistuumin Sanna-Maijan kanssa arvottavaksi teoksen nimeltä Siamilainen**. Värikkäässä ja iloisessa maalauksessa seikkailee arvonsa tunteva, mutta utelias kissahahmo. Teos on kooltaan 20 x 20 cm, joten se sopii pienemmänkin kodin koristukseksi.

Mallattuani teosta kuvaamista varten muutamaan paikkaan asunnossamme, teki oikeastaan mieli lunastaa se itselleni. Kenties hankin jonkun muun taiteilijan töistä? Haluaisin nimittäin korvata kotimme massatuotantojulisteita pikkuhiljaa uniikeilla teoksilla ja käyttäisin mielelläni ”ylimääräistä” rahaa taiteeseen.

Maalauksen lisäksi arvomme kolme taidejulistetta. Julisteet on painettu A3-kokoisille papereille. Julisteiden teosten nimet ovat (kuvajärjestyksessään) Auringonlaskuun, Pöllöapina ja Pukki.

Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen viimeistään torstaina 25.7. Kerro kommentissasi, haluaisitko mieluiten voittaa maalauksen vai jonkun tietyn julisteen. Suosikkeja voi olla useampiakin.

Jos haluat parantaa voittomahdollisuuksiasi, voit saada enemmän arpoja arvontaan. Yhden arvan saat kommentoimalla, toisen tykkäämällä Sanna-Maijan artistisivusta Facebookissa ja kolmannen jakamalla arvontaa blogissasi tai Facebookissa. (Mainitsethan kommentissasi, monellako arvalla osallistut.)

*Arvottava maalaus ja julisteet on saatu arvottaviksi taiteilijalta
**Suurempi kuva maalauksesta linkin takanaPS.
Muut postauksessa esiintyvät työt ovat Riikinkukko, Omakuva mustalle ja Paratiisi. Ne eivät siis ole mukana arvonnassa. Erityisesti Riikinkukko on herättänyt paljon ihastusta. Näyttelyssä on myynnissä teoksen pohjalta tehtyjä taidejulisteita mielestäni varsin huokeaan hintaan. Toki myös alkuperäisteoksen varaustilannetta voi halutessaan tiedustella taiteilijalta.

 

50 kommenttia artikkeliin “Suuri taidearvonta

 1. Mahtava arvonta, pakkopakkopakko voittaa! Yhdellä onnekkaalla arvalla mukana 🙂 Mieluiten tietty tuo taulu <3 Mutta ilahtuisin yhtä paljon julisteestakin. Jee!

 2. Osallistun yhdellä arvalla tuohon siamilaisen arvontaan, jos elämääni on kuulunut kaksi itämaista kisua, voit uskoa, että tuo taulu uppoaa minuun kuin veitsi voihin. 😉

 3. Tuo siamilainen on ihana <3
  Rakastan kissoja ja noi värit on huikeat. Upea!

  Osallistun kahdella arvalla. Tykkäsin facebookissa. 🙂

  • Oln harmi, ettei taiteilijalta löytynyt mäyräkoiramaalausta. Kissaihmisenä teki mieli hankkia jokin kissatyö, mutta mäyräkoirasta olisi tullut kaupat heti… 😉

 4. Siimamilainen olisi kuin tehty Tytön huoneen vihreälle seinälle, keltaisten norsuverhojen ja vaaleanpunaisten uksityiskohtien rinnalle 😛 Pöllöapinakin löytäisi paikkansa 😉 Sisäiseen nörttiini vetosi myös Sanna-Maijan fb-sivuilla ollut ”C-3PO menee rannalle” 😀
  Kommentoitu, tykätty fb-ssä ja postaus jaettu Kahdet rillit huurussa- fb sivulla. 🙂

 5. Huippuarvonta! Ihania töitä, varsinkin tuo riikinkukko ja tuo kolmas ylhäältä. Jos arpaonni suosii haluan maalauksen laitettavaksi tyttären huoneeseen.

  • Valitsin ne kuvitukseksi koska ne ovat omien suosikkien kärkisijoilla myös. 🙂

   Lastenhuoneeseen tuollainen iloisen värinen työ olisikin ihana!

 6. Paljon hienoja kuvia oli jo tässä näkyvillä. Tuo pukki oli piste iin päälle, tykkäsin todella paljon 🙂 yhdellä arvalla mukana!

 7. Siamilaiset ja koratit ovat samoilta suunnilta kotoisin, joten TOTTAKAI osallistun taulun arvontaan! 🙂 Se on hieno, ihanat värit ja linjat!

  • Minäkin tykkään!

   Pidän kissojen suhteen muuten melkein kaiken rotuisista kissoista, tuntuu että vaihtelua on luonteessa paljon rotujenkin sisällä. (Vain tietyt, jalostuksen myötä aika huonoon kuntoon menneet rodut eivät jaksa innostaa.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *