Shoppailuterapiaa

Minulla on pieni päiväkotiahdistus päällä. Mies vei lapsen aamulla päiväkodille ja minä haen tämän kotiin. Ehkä näin oli hyvä, kun otetaan huomioon, että kulutin eilisillasta osan parkumalla surkeaa oloani. Koetan naputella illaksi tuntemuksia aiheesta kirjalliseen muotoon. Yritän hengittää syvään ja hälventää stressiä kuluttamalla koneaikaani shoppailuun. Parempi sekin kuin syödä suruunsa…

Tajusin, etten ole tainnut pahemmin ikinä blogissa erikseen mainita Elloksen Vertbaudet-merkkiä, joka on ollut positiivinen löytö. Valikoimaan kuuluu kohtuullisen hintaisia tai edullisia perusvaatteita, muun muassa sitä hankalasti löydettävää mustaakin on monessa vaatteessa saatavilla.

Yksiväristen ja raidallisten vaatteiden rinnalta löytyy jotain kivoja printtejä. Varsinkin settien puolelta löytyy välillä onnistuneita kokonaisuuksia, joita olisi hauska hankkia vaikkapa lahjaksi. Jos etsii isompaa määrää käyttövaatteita jossain tietyssä koossa, useamman vaatteen setit ovat taloudellisestikin järkevä vaihtoehto: Esimerkiksi neljän peruspuseron seteissä yhden paidan hinta voi olla nelisen euroa!

Parasta tässä on se, että Elloksen alennuskoodit ovat käytettävissä Vertbaudetin vaatteisiin, toisin kuin moniin muihin Elloksella myynnissä oleviin merkkituotteisiin. Ja alennushaukka kiittää, hih. (Taisinpa hyödyntää juuri -40% kalleimmasta tuotteesta ja ilmaiset postikulut-tarjouksen.)

Edulliset löydöt, edes vähän parempi mieli!

P.S. Hienoa kollaasia tehdessäni en tajunnut, että tuon yhden paidan tekstit näyttävät vähän hullunkurisilta, kun olen käännellyt paidan kuvaa…

 

13 kommenttia artikkeliin “Shoppailuterapiaa

 1. Jos nämä ovat päiväkotivaatteita, nuo valkopohjaiset voit kyllä unohtaa… Päiväkodissa kaatuu heti aamupalalla mustikkasoppa päälle ja loppupäiväksi vaate on sullottu pieneen muovipussiin imeytymään. 🙂

  Housujen kannattaa olla myös mahdollisimma helppoja, koska omatoimituus vessatouhuissa on päiväkotimaailmassa pop.

  Ulkotakit ovat nättejä sunnuntaikävelylle; kurapihoilla kuljetaan toisissa tamineissa, joiden väri on useimmiten muuta kuin heleänkeltaista…

  • Minun poikani kulkee kyllä näteissä vaatteissa aina eikä vain sunnuntaisin. Eikä se haittaa vaikka menisikin soppaa, käytettäväksi ja sotkettavaksi ne vaatteet on tarkoitettu, mutta ei niiden sen takia tarvitse olla rumia!

   • Hyvä Tessa A! Ihanaa että joku ottaa noin asian 🙂 Itse haluan osan vaatteista pitää ”parempina”. Päiväkodissa on välillä tuhottu vaatteet aurinkorasvalla tai lapset saksineet tai muuta jännää 😀 mutta ei sitä silti resuisesti tarvitse pukeutua, järki käteen niin hyvä tulee.

    • On minullakin muutamia ”aarrevaatteita”, tosi kalliita lahjana saatuja tai suurella tunnearvolla varustettuja. Mutta kaikista, yhden koon kymmenistä vaatteista, ehkä muutama on sellainen jota käytän vain harvoin ja valvotusti. Muut ovat, noh, käyttövaatteita. Kivasta ulkonäöstään huolimatta tarkoitetut ensisijaisesti lämmittämään ja suojaamaan. 🙂

   • Aamen!
    Sotku ei haittaa* ja melkein kaiken saa pestyä. (Omasta mielestäni) rumia vaatteita en lapselle pistä. Niin kauan kuin minä ostan ja pyykkään vaatteet, se on onneksi päätettävissäni. 😉

    *(Vain se ärsyttää, jos sotku aiheutetaan ns. tahallaan eli ei suojata ruokalapulla tms. vaatteita.)

  • Päiväkodissa työskennelleenä en ole kyllä koskaan käskenyt kenenkään unohtaa mitään vaatteita vaan ennemminkin muistaa ottaa ne mukaan. 😉

   Omankin lapsen kanssa ollaan yli kolme viikkoa luuhattu päiväkodilla ja vaatteet, myös valkoiset, ovat sotkeentuneet jopa vähemmän kuin kotona. Suhteellisen siististi syövä lapsi ja ruokalaput pitävät aika hyvää huolta vaatteista.

   Ja valkoiset vaatteet voi onneksi useimmiten pestä oikeasti aika kuumalla ja niistä lähtevät harvoin tahran lisäksi väri. Harva tahra on ollut niin pahasti kiinni, etteikö sen olisi saanut vielä saman päivän aikana tahranpoistokäsittelyllä (sappisaippua <3) pelastettua.

   1,5-v pissaa edelleen lähinnä vaippaan eikä saa niitä housuja jalasta pois, vaikka olisivat mitkä. On kokeiltu kollareita ja leggareita. Farkut saa melkein parhaiten pois, kun niistä saa tukevimman otteen. Yllättävää kyllä.

   Jos joku haluaa tulla ostamaan lapselleni ulkovaatteita niin siitä vaan. Jos ei, käytän juuri niitä värejä, joista tykkään. Ulos on olemassa välikausihaalari ja sadepuku, mutta hyvillä keleillä en viitsi aina hikipäistä lasta sulloa hengittämättömiin sadevaatteisiin. Eli pitkähihaisilla ja kuivan kelin takeilla mennään silloin.

 2. Mä olen nimenomaan valkoisten ystävä siinä mielessä, että sen saa puhtaaksi viimeistään valkaisemalla.
  Ja Tessan kanssa samoilla linjoilla, just ostin vaaleansinisen vk-haalarin. Eihän se ole vaaleansininen kuin sen kerran, mutta enpä mä sitä siellä tarhassa ole tuijottelemassakaan 🙂
  Mä itseasissa inhoan vetää kersnaakkelille haalaria, joten se on pk-käytössä, kotona on takki-housut-yhdistelmä.

  • Nyt puhuu kätevä emäntä! Ja asiaa. Valkaisuainetta kehiin ja kunnon pesulämpötila. 😉
   Pojalla on varastossa keltainen vk-takki ja sitä käytetään kyllä piru vie, kun sellainen on kerran hankittu. (Ja ainakin omien kirkkaanpunaisten kumisaappaideni perusteella voisin sanoa, että näkyvät ne tahrat ja rannut yhtä lailla niissäkin.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *