Iso peppu naisen tiellä pitää

Toisinaan massa oikeasti ratkaisee, eikä nyt puhuta tenniskentän pinnoitteesta tai formuloista…

Poljin alkuillasta kohti kuntoklubia. Sataa tihutti ja tuulenpuuskat saivat veden vihvomaan ilkeästi ensin kasvoille ja tuulen kääntyessä puolestaan kauluksesta sisään. Sää enteili kenties yöksi luvattua  myrskyä.

Eräällä aukeahkolla suoralla iski raju sivuttaispuhuri. Oman pyöräni renkaat alkoivat väpättää ja jouduin näkemää vaivaa pitääkseni tangon suorassa ja päästäkseni eteenpäin. Kymmenisen metriä edessäni polkeva, pienikokoinen, arviolta n. 40kg painoluokkaan kuuluva nainen pyörineen lähti tuulen mukaan kuin tyhjä pikaruokapussi ja kieri kulkupeleineen alas tien vierustan rinnettä päätyen parkkipaikalle vievien portaiden kaiteeseen.

Pysäytin pyöräni ja kysyin kävikö pahasti? Naisparka taisi selvitä lähes pelkällä säikähdyksellä, sillä hän kömpi nopeasti piennarta ylös pyöräänsä taluttaen. Tosin hänen ranteensa oli nuljahtanut siinä määrin, että hän soitti kotiin ja jäi odottelemaan autokyytiä läheisen kaupan katoksen alle. Kyyti tulisi kuulemma viidessä minuutissa, joten uskalsin vielä kerran naisen vointia kysyttyäni jatkaa matkaani, olihan melkein myöhässä crossingtunnin alusta.

Kotimatkalla hymähtelin todetessani törmänneeni pitkästä aikaa tilanteeseen, jossa kaiken tämän painon mukananani raahaamisesta oli jotain hyötyä.

6 kommenttia artikkeliin “Iso peppu naisen tiellä pitää

  1. Aijjai. Mä sain tänään apua tuntemattomalta, kun en päässytkään rattaiden kanssa ramppia tai niitä vaunuliuskoja ylös, liian kapeat renkaat. Onneksi nuori nainen tuli jelppimään ja nosti meidät ylös! 🙂 tasapainoilin siis yhden renkaan varassa …

    • Hyvä että kohdalle osui joku ja vielä sellainen, joka tarttui reippaasti rattaisiin ja avuntarpeeseen. Noi asemien tms. ratasliuskat on kyllä usein sellaisia, että niistä pääsee tasan kahden merkin hyökkäysvaunuilla, mutta city- tai matkarattailla ei ole toivoakaan. Onneksi on hauista ja pienikokoinen lapsi. 😀

  2. Mä kanssa aina muistuttelen, että Jukka Poikakin tykkää kun on vähän pläski.

    ”Jos sä et mitään paina, vie tuuli sut mukanaan aina.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *