Talven ihmemaassa eli sykäys joulutouhuihin

Stockan jouluosasto, etten sanoisi jopa joulumaailma aukeaa tänään.
Kävimme eilen varaslähtöpäivänä kummitäti H:n kanssa haistelemassa, maistelemassa ja katselemassa tämän joulun trendejä niin koriste- kuin ruoka(lahja)rintamallakin.

Koristevalikoimasta löytyi kolme selkeää teemaa.

Suosikkini oli valkoinen, huurteinen ja pastellinsävyinen sekä hieman henmpeäkin ”luminen metsä”, jossa valkoisten ja hopeisten joulupallojen seassa seikkailivat erilaiset metsän eläimet: pöllöt, oravat, peurat ja ketut sekä erikoisemmat otukset kuten jääkarhut ja pingviinit.

Sekaan mahtui myös herkullisia ja tyttömäisiäkin elementtejä kuten kuppikakkuja ja leivoksia kuvuissaan, keijuja sekä balettitanssijoita.

Jos valkohopeinen, lasinen ja jopa hailakkaan pinkkiin taittuva estetiikka vetoaa, saisi sitä siis tuotua kuuseensa ja muihinkin koristeluihin kuten kattaukseen perustamatta kotiinsa metsäneläinten vastaanottokeskusta.

Kuppikakut herkullisine kavereineen kiehtoivat melkoisesti, mutta käytyäni mielessäni läpi olemassa olevat joulukoristeeni, jätin ne vielä toistaiseksi harkintaan. Sen sijaan nappasin mukaani paketillisen lasisia koristekäpyjä, jotka nekin oli kuorrutettu lumisella pinnoitteella.

Toinen, minulle vähiten mieluinen teema oli värikäs ja lapsellinen teema, johon kuuluivat muun muassa leluaiheiset ja jopa hiukan kitschihtävät koristeet, kirkkaan perusväriset koristepallot, soittorasiat, karusellit sekä polkagriskuvoiset koristeet.

Ainoat leikkisään teemaan kuuluvat koristeet, jotka vetosivat minuun olivat robottiaiheiset koristeet, joita ostinkin yhden lastenhuoneeseen robottitaulun ja -sisustustarran kaveriksi.

Kolmas teema oli hieman vintagehenkinen, Kultahattu-estetiikasta ammentava sulkien, timanttien ja timanttivärien ryöppy, jossa toistuivat riikinkukkojen sulkapeitteistä löytyvät värit, muodot ja kuviot.

Koristeissa oli perinteisten koristepallojen eri variaatioiden lisäksi ainakin sipulimaisen muotoisia koristeita, erilaisia naamioita sekä riikinkukkoja.

Kiertelimme glögilasit käsissä ja yläkerran Fazerin valmistamia pikkunaposteltavia maistellen myös joulupuodin herkkuosastoa, josta löytyi mainioita ideoita niin joululahjoiksi kuin pikkujouluviemisiksi. Erilaiset kahvit, glögit, hillot, teet, mausteseokset ja herkkuseokset houkuttelivat ostamaan itsensä kotiin tai paketin täytteiksi erikoismauillaan ja kauniilla pakkauksillaan.

Jos joululahjaostoksilla iskee luovuuden pula, käyn tämän katsauksen innoittamana hankkimassa herkkupuolelta vaikkapa valmiita leivontasettejä tai kaunispurkkisia maustesettejä. Ruokalahjat ovat siinä mielessä mainiota, että ne harvoin jäävät nurkkiin pölyttymään käyttämättöminä.

Joulupuodin avajaisiin lähdin toiveissani löytää vahvistusta kodin tämänvuotisen joulutyylin visioilleni sekä päästä kiinni joulutunnelmaan. Tavoitteet toteutuivat yli odotusten; Viime yönä satoi kaatamalla, mutta nukahdin silti kimmeltävät kuusenkoristeet ja uunituoreet, ihanan pehmeät piparkakut mielessäni.

 

4 kommenttia artikkeliin “Talven ihmemaassa eli sykäys joulutouhuihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *