Kolme väriä: Punainen

Joskus mieleni hiihtelee hiljaksiin ihan omia latujaan jossain Lapin erämaissa enkä edes koeta ottaa selvää sen liikkeistä; Olen viime öinä nähnyt unia, joissa vaellan vain punaisilla vaatteilla täytetyissä vaatehuoneissa, syön mansikoita ja kääriydyn jättimäiseen punaiseen vilttiin.

Kun kuulen puhuttavan värikausista, mietin, tarkoittaako ”sininen kausi” muidenkin sanomana sitä, että heidän on sinisen kautensa aikana hankalaa pukeutua muihin kuin sinisiin vaatteisiin (tai ainakin sinisen lähisävyihin), katsella muita tehostevärejä kodissaan tai kirjoittaa muistiinpanoja muun värisellä kynällä.

Jonkin värikauden iskiessä kunnolla päälle tiedän jo, että kausi voi kestää päivän, kaksi tai kuukausia – jotkut värikaudet kestävät lievempinä jopa vuosia. Olen todennut, että jos vaihtoehtoja on kaksi, raahautua erikoislääkärin kautta hurisevaan tuubiin selvittämään, onko aivoissani jotain rakenteellista vikaa tai lakata suosiolla kyntensä punaisiksi, kaivaa kaapista punaista päälle ja jättää joulutekstiilit ja -koriste-esineet vielä hetkeksi paikoilleen, valitsen aina jälkimmäisen.

Jokaisella on omat omituisuutensa, olkoot minulla vaikkapa akuutit ja intensiiviset värikaudet.

P.S. Muistakaa arvonta!

VOIT SEURATA BLOGIA BLOGLOVINISSABLOGILISTALLAFACEBOOKISSAINSTAGRAMISSA JA PINTERESTISSÄ

 

5 kommenttia artikkeliin “Kolme väriä: Punainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *