Arvonta: K niin kuin Koti

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! 

Selailen, lainailen ja omistan paljon erilaisia sisustuskirjoja. Yksi viime aikoina lukemistani kirjoista oli niin kiva, että hankin toisen kappaleen arvottavaksi teille. Ajattelin pistää arvonnan pystyyn sisustussesongin kunniaksi; Näin kevään korvilla ainakin itselleni iskee usein sisustusvimma ja sisustuslehtien ja -kirjojen sivuja rapistellaan innokkaasti.

Arvottava kirja on K niin kuin Koti, jossa esitellään kymmenen suomalaista kotia, muun muassa 60-luvun kerrostaloasunto ja 1900-luvun alun hirsitalo. Kodeista jokainen on oman näköisensä ja tuo esille asukkaidensa yksilölliset tyylit ja mieltymykset. Kodit ovatkin tavallisten ihmisten sisustamia ja monet ideat ovat toteutettavissa myös pienellä budjetilla, tuunaamalla ja löytöjä tekemällä.

Kirjan ovat tehneet sisustustoimittaja Heli Lahdenranta ja sisustukseen erikoistunut lehtivalokuvaajaja Ulla-Maija Lähteenmäki. Kirja jakautuu kymmeneen lukuun, joista jokainen esittelee yhden kodin, teeman sekä tuo esille asiantuntijan vinkkejä kuhunkin teemaan liittyen.

Voit osallistua arvontaan kertomalla kommentissasi, mikä sisustusprojekti tai
-hankinta on tällä hetkellä päällimmäisenä mielessäsi.
Arvonta päättyy viikon päästä eli 20.2.

VOIT SEURATA BLOGIA BLOGLOVINISSABLOGILISTALLAFACEBOOKISSAINSTAGRAMISSA JA PINTERESTISSÄ

 

32 kommenttia artikkeliin “Arvonta: K niin kuin Koti

 1. Heti tuli mieleeni meidän yöpöydän valaisimet. Ne ovat samanlaiset, mutta toinen on rikki… Uutta kupua ei saa. Joten hankintalistalla on uusi valaisin. Kaikkea muutakin hankittavaa kyllä olisi, mutta aloitetaan tästä.

 2. Tähän on kyllä niin helppo vastata! Ostettiin juuri itsellemme talovanhus, jota alamme remontoimaan ja sisustamaan vähitellen. Joten ideat siis tulisivat tarpeeseen ja inspiroiva sisustuskirja siis myös 🙂

 3. Me ollaan juuri saamassa vessaremontti päätökseen, joten sinne vielä kaikkea kivaa pikkujuttua, kuten pyyheitä, mattoa ja valaisinta pohditaan nyt:)

 4. Tytön huoneeseen kaipaisin vielä seinälle jotain. Hyllyä, taulua, jotain. En osaa päättää! Ikuisuusprojektina on ollut myös uusi yöpöytä ja siihen lamppu.

 5. Kaivelen säännöllisesti kirpputoreilta kivoja sisustusjuttuja. Tykkään myös ostaa astioita ym. käyttötavaroita kirppareilta ja yhdistellä niitä hulvattomasti. Kierrätystavarat ovat siis jatkuva projektini. Isompi etsinnässä oleva asia on kaunis, vanha lipasto.

 6. Hankinnassa on ehdottomasti tässä lähiaikoina uusia tekstiilejä eli tyynynpäällisiä ja jotakin kivaa pientä koriste esinettä :). Kevään lähestyminen saa minutkin yleensä kaipaamaan piristäviä ja kauniita sisustuselementtejä kotiin 🙂 Mielellään mukana arvonnassa.

 7. Ollaan jo pidemmän aikaa etsitty sopivia verhoja olohuoneeseen ja keittiöön, jotka ovat periaatteessa samaa tilaa. Olkkariin tarvittaisiin pimennysverhot, kun taas keittiössä riittää laskosverhot – en vaan meinaa löytää mistään samaa sävyä olevia verhoja, vaan aina se sävyero on liian huomattava.

 8. Oo tämän haluaisinkin saada käsiini, päällimmäisenä pyörii nimittäin aika paljon sisustusprojekti nro 1, eli meidän uusi koti! <3

 9. Syksyllä muutimme uuteen kotiin ja uuteen kaupunkiin joten muutossa joutui hieman karsimaan ja sitten alkoikin vauva-arki ja siinä sivussa kotiutuminen uuteen kaupunkiin! Nyt kevään aurinko on tuonut energiaa ajatella myös sisustusta enemmän ja koko koti kaipaa sellaista kodikkuutta ja omaksi muuttumista, joten kirjan ideat voisivat tuoda ihania persoonallisia ideoita ja avarakatseisuutta sisustukseen! Sisustaminen on aina ollut minulle intohimo mutta säikähdin jo että onko se kadoksissa…

 10. Säilytysratkaisuja seinille eli lähinnä muutama String-hylly on ollut tähtäimessä jo pidempään. Siitähän löytyy myös sellainen kapeampi versio normihyllyleveyden lisäksi. Keveimmän näköinen ratkaisu olisi varmasti täysvalkoinen hylly, sillä seinät on maalattu viileänsävyisellä valkoisella.

 11. Muutto uuteen kotiin muutama kuukausi takaperin pistää kiertämään ympyrää jatkuvan sisustuspuuskan vaivassa. Pikkuhiljaa kuitenkin koti muotoutuu näköiseksemme, verhot kinkkisin juttu tällä hetkellä! Mutta ihana olisi tämä kirja, niin ihana. Oi jospa onni potkaisisi! 🙂

 12. Tällä hetkellä mietin uuden päiväpeiton ostoa. Toisaalta oon muuttamassa tänä vuonna, joten taidan pitkittää kaikkia sisustushankintoja, kunnes tiedän tulevan asunnon pohjapiirrustuksen:)

 13. Tän hetken iso sisustuskriisi on se, että mihin ihmeeseen tungen kaiken omaisuuteni kun kevään päätteeksi pitäisi lähteä viettämään kiertolaisen elämää. Just eilen sain syksyn työpaikasta viestin, että vastaanoton yhteydessä on sellainen sijaisen koppi. Mahtavaa, pääsen asumaan kopissa, jota ei varmaan kannata turhan paljon sisustaa.

 14. keväiseen vakiosisustukseen kuuluu kokoelma taimipurnukoita, joten niitä pitäisi kiireesti alkaa suunnitella. hennon keväänvihreän pariksi ehkä sitten muutama ah-nyt-niin-trendikäskin vaaleanpunainen tyynynpäällinen.
  ja olisihan sitä lähes-remontoimatta vielä yksi kerros, ja aloittamatta toinen. onni on kevät 🙂

 15. Muutto edessä, joten tavarasta pitäisi pystyä luopumaan. Olisi myös kivempi asuntoesitellä kotia, kun siellä olisi tilaa hengittää;)

 16. Meidän esikoisen pitäisi syntyä maaliskuun lopussa/ huhtikuun alussa. Vielä ei ole pinnasänkyä haettu eikä hoitopöytää.. Muutenkin hieman ”jännittää” kuinka ahdas makkaristamme tulee noiden kapistusten myötä. Eli tämmöisiä sisustusjuttuja täällä.. Tänään juuri vauvan petivaateostoksilla pähkäilin millaista kuosia/väriä ostan sillä ei haluttu tietää mitä merkkiä vauva on joten harmaaseen päädyin sitten, menee kummallekin 😀

 17. Kesällä ois tarkotus muuttaa omaan ekaan kämppään, joten omista tavaroistani luopuminen ja uuden vuokrakämpän sisustus oman tyylini mukaiseksi ois seuraavassa vuorossa! 🙂

 18. Tällä hetkellä lastenhuone projekti,joka on jumiutunut totaalisesti paikoilleen.
  Tapettia ja maalausta kaipaa vielä,muttei saa aikaiseksi =P

 19. Meillä eteisen päivittäminen on tällä hetkellä kaikkein ajankohtaisinta, kun pitäisi saada käytävämallisesta eteisestä jollain tavalla toimiva.

 20. Säilytystilan tekeminen johonkin tai isomman asunnon löytäminen olisi se suurin projekti. Alkaa olla hieman ahdasta ja parin kuukauden kuluttua meitä asustaakin tässä ahtaassa pikkukolmiossa jo kuusi henkeä. Nykyiselläänkin lelut ja tavarat tursuilevat jokapaikasta ja vielä yksi sänky ja vaatevarasto pitäisi johonkin ahtaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *