(Näsä)viisastelijan vaimo

Aamulla meinasi mennä hermo, kun kiskoin polvipituisia mokkasiinejani jalkaan. Niissä ei ole vetoketjuja, joten sekä muhkeiden pohkeideni että jättimäisten kantapäideni survominen kenkiin vaati ähinää, puhinaa ja kaksin käsin kiskomista seisaaltaan. Kokovartalotreeniä!

Murisin miehelle, etten yhtään ihmettele Amerikan alkuperäiskansojen kohtaloa, jos kenkien laittaminen jalkaan on tuolloinkin kestänyt viisitoista minuuttia. Mies sanoi, ettei niele pointtiani, sillä brittisotilailla meni 1800-luvulla pukeutumiseen kolmesta vartista puoleentoista tuntiin. Lisäksi sotiminen pysäytettiin aina teetauon ajaksi. Näistä seikoista huolimatta maailmankartta näytti britti-imperiumin osalta aika vaikuttavalta.

Ja täytyy myöntää: Kyllähän tässä oppii kaikenlaista. Kuten miksi Hitlerin pommimurhaaminen epäonnistui, voivatko hiiret paritella painottomassa tilassa ja kuinka monta Teemoa kuolee päivässä.

Miehen tapa takertua epätarkkoihin faktoihini onkin useimmiten ennemmin keskustelua ja ajattelua avaava kuin ärsyttävää. Toisinaan, erityisesti pitkän viikon päättävänä, jo valmiiksi raskaalta tuntuvana perjantaiaamuna kenkien sadattelulle annettu näsäviisas vastaus vaatii kuitenkin pään tietoista kääntämistä sopivalle rakkausvaihteelle.

Löytyykö muiden huusholleista faktojen viljelijöitä tai pikkutarkkoja, analyyttisia tyyppejä. Ja sitten se tärkein kysymys: (näsä)viisastelijat – uhka vai mahdollisuus?

VOIT SEURATA BLOGIA BLOGLOVINISSABLOGILISTALLAFACEBOOKISSAINSTAGRAMISSA JA PINTERESTISSÄ

 

 

11 kommenttia artikkeliin “(Näsä)viisastelijan vaimo

 1. Hep, käsi pystyssä! Täältä löytyy! Eilen taidettiin pohtia ja selvittää syntyykö erilaisista puulajeista erilaista savua piipusta. Ja opin myös että selfie on suomeksi meitsie. Olen kyllä monesti myöntänyt, että viimeistään 10min pohdinnan jälkeen korvani sulkeutuvat automaattisesti. Onneksi miehen isä on täysin samaa maata ja jaksavat yhdessä viikko tolkulla vaikka pähkäillä kultaisen leikkauksen ilmentymismuotoja.

  • Oi tuo appiukko-mies-parivaljakko kuulostaa sellaiselta kombolta, että heistä riittäisi aihetta vaikka jonkin komediasarjan hahmoiksi!

 2. Hahaa:)
  Meillä mun muisti poimii kaiken knoppitiedon jota viljelen töysin hävyttömästi tilanteessa kuin tilanteessa, mieheni on jo jokseenkin tottunut siihen (ja pelaa mielellään minun tiimissä trivialia;)). Ihmisetn muisti toimii niin eri tavalla, mitään matemaattista en kylläkään kykene muistamaan…

  Mutta joo, mokkaseiineista saa pienen opintohetken aikaiseksi ja meillä saman asian ajaa joku lasten esittämä kysymys:)

  • Trivial pursuit, knoppotiedon ystävien ykköspeli… ei kuulu omiin suosikeihini…

   Odotan kyllä sitä, kun lapsi alkaa esittämään vaikeampia kysymyksiä, jotta mies saisi kanavoida viisasteluntarpeensa vastauksiin!

 3. tutulta kuulosta 😀 ton lisäksi meillä viljellään puujalkavitsejä ja aina pitäs nauraa. Mut auta armias jos huomautan esim. virhepäätelmistä tai annan muuten vaan liian analyyttisen ja loogisen vastauksen ni kaveri suuttuu

 4. Meillä asuu vain näsäviisas nippelitieto emäntä, tosin ei ihan jokakaan asiassa. Eikä niinkään ilkeän näsäviisas. Siinä määrin kuitenkin, että mies suostuu pelaamaan Trivialia vain, jos saa olla mun kanssa samassa joukkueessa. Tai itseasiassa kelpaa sille joku muukin, yksin se ei sitä ala pelaan, vaikka tietää kumminkin paljon asioita!
  Mutta appiukko on kyllä ehkä maailmankaikkeuden viimeinen ihminen, jonka kanssa alkaisin pelaamaan Trivialia (tai muutakaan ”tieto”peliä), siitä dippainssistä kun pursuaa loputonta nippelitietoa niin keskipakoisvoimasta kuin valtion taloustilanteestakin. Olen oppinut läksyni, en enää väitä mihinkään vastaan (en edes silloin vaikka tiedän olevani oikeassa) sillä en jaksa kuunnella puolen tunnin luentoa aiheesta, aiheen vierestä ja aidanseipäästä.

  • Toi Trivial on näiden kommenttien perusteella vedenjakaja viisastelijoiden ja muiden välillä.

   Aika hyvä tekniikka välttää vastaväitteitä, jos väsyttää kiistakumppaninsa niin, etteivät edes ala väittämään enää vastaan! 😀

   • Trivial on <3 Tein myös pari viikkoa sitten tuttavuutta Besserwisser-pelin kanssa ja rakastuin siihen samalla tavalla! Mäkään en tokikaan tiedä varmaan kolmasosaankaan Trivialin kysymyksistä oikeaa vastausta, mutta boy oh boy se on hyvä peli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *