Frida Kahjo muovikengissä

Mitä saadaan kun yhdistetään Frida Kahlo ja Mymmeli, (siis se Pikku Myyn ja sisaruskatraan äiti, ei Poliisimestarin heila)… Ehkä jotain tiistaisen asukokonaisuuteni kaltaista. Voin kertoa että lapset olivat kilvan ihmettelemässä vaatteitani, jälleen kerran, kun putkahdin niissä päiväkodille.

Ajatus asuun lähti ensi kesän karkkikengistäni, joista on vilahdellut kuvia jo muun muassa blogin instagramissa. Sain nimittäin valita Crocsilta yhdet mieluisat kengät* ja siinä missä Anna valitsi ihanat retrolenkkarit ja Melina satsasi kunnon kenkiin ensi talveksi, seurasin sentimentaalisena tyyppinä kesätunteen puuskaani ja valitsin koko kuvaston kirkuvimman väriset heitulakengät.

Oma suhtautumiseni Crocsiin oli jopa vihamielinen silloin kun crocsit tarkoittivat… noh niitä puutarhakenkiä, jotka moni edelleen yhdistää sanaan crocsit. Olen jopa kuulunut joko Irc-galleria- tai Facebookryhmään, jonka ideana on ollut yksinkertaisesti julistaa crocsien olevan rumat ja niiden saavan jalkasi haisemaan. Hahaha, kypsää.

Meni vuosia ilman että ajattelin crocseista hyvää tai pahaa, mitä nyt käytin niitä esimerkkinä partioleirille sopimattomista kengistä, joissa voi nuljauttaa nilkkansa, katkaista solisluunsa tai saada jalkoihinsa haavoja terävistä oksista, koska ne eivät suojaa ja tue samoin kuin vaikkapa lenkkarit. Eipä sillä että edelleenkään suosittelisin perinteisiä crocseja tai omieni kaltaisia kenkiä partioleirijalkineiksi.

Voitte siis kuvitella että naureskelin tovin koko Crocs-asiaa, olkoon että olin kuullut useampia hyviä käyttökokemuksia lasten talvicrocseista. Hyvä aikomukseni olikin ottaa jotkin kengät testiin lapselle, mutta kuvastosta löytyi kuitenkin monia kivoja aikuisten malleja ja päädyin tilaamaan kerrankin jotain itselleni.

Pujotettuani kengät ensimmäisen kerran jalkaani minun täytyi lampsia saman tien olohuoneeseen esittelemään ihmekenkiäni miehelle. Ne olivat nimittäin sikäli suuresti mukavat. Eivät samalla tavalla kuin kumisaappaat, joissa jalalla on tilaa vaan ne ovat ennemminkin kuin pehmeä ja tukeva löhöilypatja jalalle. Olen kävellyt kengillä sisällä (!) muutaman päivän ja nyt uskaltauduin niissä hetkeksi ulos kuvaamista varten.

Kenkien käyttömukavuus paljastunee toden teolla vasta kesällä, kun jaloille tulee kuuma ja kaikki lämmön vaikutukset (hiertymineen ja turvotuksineen) iskevät jalkoihin asti. Näillä keleillä kengät ovat kuitenkin mukavien kenkien listallani hyvinä kakkosina. Jos lähellänne on Crocsin liike, suosittelenkin sovituskierrosta, se ei maksa mitään ja saatte kokeiltua, tuntuvatko kengät taivaallisilta vain litistyneissä lättäjaloissani vai ovatko ne teidänkin jaloissanne yhtä mukavat. Sillä kesäreissuilla ja pitkiä aikoja pihalla touhutessa mukavat kengät nousevat arvoon arvaamattomaan.

Saa nähdä, tuleeko tästä kaikkien aikojen korkokenkäkesä, sillä ensi kesän lupaavimmat kengät ovat antaneet myrskyvaroituksen; Josko erityisen mukavissa kengissä jaksaisi kartuttaa korkokenkäkilometrejä, iänikuisissa takaa lyttyyn astutuissa ballerinoissa  käyskentelyn sijaan?

Mitäs tykkäätte, hitti vai huti? Ja millaisia kenkiä pidätte tai haluaisitte pitää kesäisin – mikä tekee hyvän kesäkengän?

P.S. Jos koko asun näkeminen kiinnostaa, siitä löytyy kuvia muun muassa instagramista. Kuvat eivät olleet ”blogijulkaisulaatuisia”. 

*Postauksessa näkyvät kengät on saatu Corcsilta testattaviksi.

8 kommenttia artikkeliin “Frida Kahjo muovikengissä

  1. Kengistä en osaa sanoa, koska käytän itse vain tasapohjaisia tonttukenkiä ja muita epämuodikkaita jalkineita, mutta asun värit ovat mahtavat! Nyt tais tulla kesä 🙂

  2. Voi mitkä värit! Ihania kuvia 🙂
    Mulla on kahdet Crocsit, kiilakorkoiset viininpunaiset samettiset ja mustat maryjanet. Kiilakorkoiset ovat niin korkeat, että ihan yhtä vaikea/helppo niillä on kävellä kuin millä tahansa niin korkeilla ja maryjanet on jotenkin musta vähän lörppänät. Mutta pehmeät ne molemmat kyllä on 🙂

    • Vähän tiiätkö naapurin mummot puhisivat ohittaessaan, kun otettiin kesäkenkäkuvia maaliskuun alussa. Ja mies varmaan häpesi. ;D

      Kiva että kerroit kokemuksia, kuten sanottua, näidenkin kesäpoppojen ominaisuudet selviävät kunnolla vasta kun maileja alkaa karttua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *