Tukholmanostalgiaa ja -vinkkejä

Olemme käyneet Tukholmassa lukuisia kertoja, joinain vuosina kolmekin kertaa ja kun yhdessäolovuosia on takana reilut seitsemän, on Tukholman matkoja kertynyt… aika monta. Blogin lähes ensimmäiset postauksetkin ovat erään länsinaapuriin suuntautuneen reissun jälkimainingeissa kirjoitettuja.

Välillä olemme piipahtaneet maissa vain syömässä ja tekemässä ostoksia (joko sisustus- asuste- tai lastenvaatehankintoja). Erityisesti hotellimatkoilla on kuitenkin ollut aikaa kiertää myös nähtävyyksiä: Useimmille (turhankin) tutun Vanhan kaupungin lisäksi Kuninkaanlinna, Tre Kronor-museo, Suurkirkko, luonnonhistoriallinen museo, Aquaria-vesimuseo, Vasa-museo sekä monet keskustan nähtävyyksiksi laskettavat kohteet kuten erilaiset aukiot, rakennukset ja kauppakeskukset on tullut koluttua läpi.

Postauksen kuvien ja aiempien reissujen postauksien selailun (sekä linkkien etsimisen myötä) virittäydyn hiljaksiin Tukholmatunnelmiin, sillä lähdemme perjantaina miehen vanhempien ja sisarusten seurassa risteilemään sisätilojensa osalta uudistetulla Silja Serenadella. Kuvia löytyy monien vuosien takaa, yhdessä kuvassa Kuutti on mukana vatsassa ja pari muuta kuvaa on lapsemme ensimmäiseltä Tukholman matkalta, jolloin hän oli vain muutaman kuukauden ikäinen. (Voi mikä ruttuinen pallopää!)

Alkuviikon työlistani miellyttävimpiä hommia onkin ohjelman suunnitteleminen maissa vietettävälle ajalle. Olisiko teillä antaa hyviä vinkkejä kahviloiden, putiikkien tai nähtävyyksien suhteen?

P.S. Jos olette suuntaamassa Tukholmaan tai kaipaatte muuten vain reissukokemuksia, olen kirjoitellut muun muassa suloisesta kuppipakkukahvilasta, hieman erilaisesta hotellista, Skansen-kokemuksistamme sekä trooppisesta perhospuutarhasta.

 

6 kommenttia artikkeliin “Tukholmanostalgiaa ja -vinkkejä

  • Kummasti on tosiaan kaveri kasvanut sitten noiden kuvien ottamisen!

   Tiedätkö mitä tajusin eilen: Multa on jäänyt jostain syystä sun kommenttiin vastaaminen. Sillain jouluaattoa koskevan kommentin. En tajua miten, varmaan olen kirjoittanut vastauksen ja sulkenut välilehden tms.
   ”Mä kyllä nyt kuulun niihin, jotka lopettaa jouluna paikasta toiseen juoksemisen…” Noin alkavasta kommentista oli siis kyse.

   Äänestän joko matkalle lähtöä, perheen kesken tai isommalla porukalla tai sitten sellaista ”tuo omat jouluherkkusi tullessasi”-joulupöytää teillä. Sellainen sopivan rento meininki ilman että täytyy raataa itseään kuoliaaksi keittiössä? 🙂

 1. Mä suosittelen aina vaan siinä Wasan vieressä olevaa Nordiska Museetia. Ihan mun suosikki, jonne pitää aina päästä.
  Ja muuten tykkään lööbata Muggenissa (herkullinen lounas, erikseen mainittakoon vedet vadelmilla, mustikoilla jne jne) ja vaellellla Söderillä. Ja jos vaan ehtii, niin Muffinsfabrikenin muffarit on ihan pala taivasta!
  Mekin pakataan tässä kimpsuja ja kampsuja tylleröisen kanssa, mennään miniristeilylle Viking Gracella 🙂

  • Nordiskaan haluan kyllä ensi kerralla, vaikka mies vähän vastustaakin!
   Mä pistän nämä korvan taakse ensi kevään reissua varten, kun lähdetään varmaan reissuun aikuisporukalla, iiiks!

   Ooh, Gracelle tahdon minäkin tsekkaamaan paikat. Odotan siis perusteellosta reissuraporttia, synttäreillä viimeistään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *