Kotiinpaluu ja 16/52

Kotiuduimme alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen jo eilisiltana; Toisinaan pitää tietää, milloin on pakattava kimpsunsa ja kampsunsa hieman aiemmin ja suunnattava auton nokka kohti kotia. Lähtöön ei liittynyt mitään draamaa, toisin kuin joskus menneinä teinivuosina vaan totesimme miehen kanssa yhteistuumin kaipaavamme yhden kotona vietetyn lomapäivän ennen arkeen palaamista. Onneksi leirillä oli niin paljon aikuisia, ettei lähtömme aiheuttanut mitään johtajavajetta.

Kuten olen sanonut, arki tulee olemaan aika haipakkaa ainakin kesäkuuhun asti, joten on mukava päästä kiinni arkipuuhiin ilman reissunjälkeistä kotiinpaluuväsymystä, pyykkikasoja tai lapsen kriiseilyä, minkä ylimääräinen kotipäivä mahdollistaa.

Kuutti alkaa olla sen ikäinen, että hän osasi kysellä leirillä, käpyjen kastelemisen vesipullolla, kivien lastaamisen peräkärryyn ja koiran taluttamisen lomassa, milloin palaisimme kotiin ja pääseekö hän nukkumaan omaan sänkyynsä. Näin sekä meille että lapselle jääkin aikaa astettua takaisin normaaleihin ympyröihimme ennen ensimmäistä arkiaamua.

Siinä missä meidän aikuisten ilona leirillä olivat erityisesti kanssajohtajamme, lapselle ei oikein ollut seuraa leiriläisistä, vaikka he kohtelivat Kuuttia todella kivasti, osa ottaen oma-aloitteisesti vastuuta tämän hoitamisestakin. Lapsi viihtyi parhaiten omissa puuhissaan, tutkien ympäristöä, kiipeillen, näperrellen, haistellen metsän tuoksuja ja touhuten yksinkertaisia leikkejä kuten koiran lenkitystä tai hiiltyneellä puunkappaleella piirtelemistä. Epäilisin lapsen kaipaavan leiriltä lähinnä eläinystäviään: lukuisia koiria, sammakoita sekä sisiliskoja.

Pyykkikone hurisee ja ruokalautasten virkaa useamman päivän toimittaneet pakasterasiat höyrystyvät tiskikoneessa. Voisin heittäytyä lomatunnelmiin liittymällä lapsen seuraksi päiväunille. Ja jospa illalla saisin paikattua kuluneen viikon kurjaa liikuntakertymää lenkillä tai salilla, olkoonkin että vanha kunnon siitepölyallergia on tainnut yhyttää minut, useamman vuoden tauon jälkeen…

Toivottavastit teillä on ollut rentouttava pääsiäinen!

2 kommenttia artikkeliin “Kotiinpaluu ja 16/52

  1. Nauroin niin paljon sun miehen kommentille mun Aussie gaalalaukusta 😀

    Jäit muuten hyvin mieleen gaalasta (vaikkei tunnetakaan) koska mun mielestä sulla oli yksi ihanimpia lookkeja koko juhlakansasta <3

    • Hyvä että viihdytti, mies ei tosiaan ole mikään tyyliguru niin siltä saa aika sensuroimattomia kommentteja vähänkin erikoisemmista asusteista. 😉

      Kiitoksia. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *