Nörttivaimon matkavinkki (IIK)

Olemme lähdössä kesäkuussa Tukholmaan (kyllä, taas) aikuisporukalla. Mies löysi kaupungissa vietettävälle ajalle shoppailun oheen ohjelmanumeroksi käyntikohteen, josta innostuin välittömästi. Hyvä veto mieheltä, sillä koko maissaolon viettäminen kauppoja koluten olisi tuskin ollut hänen ensisijainen toiveensa. (Kuten edellinen reissukin osoitti.)

Kuninkaallisessa varuskammarissa on alkanut maaliskuun 14. päivä Valtapelejä-näyttely, jossa esitellään tämän päivän populaarikulttuurin kuten tv-sarjojen ja elokuvien puvustuksen yhtymäkohtia menneisyyteen sekä tuodaan näytteille Game of Thrones-sarjan puvustoa. Games of Thronesin puvusto onkin luonteva osa näyttelykokonaisuutta, sillä tv-sarjan maailma on täynnä viittauksia eri aikakausiin, tyylisuuntiin ja historiallisiin tapahtumiin.

Esillä on myös 1500-luvulta säilyneitä vaatekappaleita sekä taidekorkeakoulun opiskelijoiden tekemiä uniikkiluomuksia, joiden kautta tutkiskellaan vaatteiden roolia vallan ja vaurauden kuvastajina. Näyttelyssä niin ikään esillä olevia Elizabeth-aiheisten elokuvien puvut laajentavat historialliseen henkilöön pohjautuvien elokuvien pukuloistoa.

Oikeiden historiallisten hahmojen puvustoa edustavat muun muassa Eerik neljännentoista asut. Hänen elokuvakäsikirjoitukselta kuulostava elämäntarinansa talonpoikaistaustaisine vaimoineen, hullun papereineen ja vihollisten murhaamisineen tuo esille sen, että totuus voi todellakin toisinaan olla tarua ihmeellisempää.

Näyttelyn viimeisessä huoneessa voi sovitella teatteripuvustoa ja -asusteita sekä ottaa itsestään historiallissävytteisen selfien. Koko näyttelyn kirkkaasti hauskimman kuuloinen homma, heh. Sinne siis!

Näyttely on avoinna 4. tammikuuta 2015 asti.
Pääsymaksu on aikuisilta kymmenen euron luokkaa ja alle 19-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *