Vappu Norppalan tapaan

Tänään nukuin tautiani pois puolille päivin ja söin kunnon terveysaamiaiseksi miehen eilisiltana paistamia munkkeja. Simamme on tosi hiivaisaa; Osaisiko joku teistä sanoa, häviääkö hiivan maku pikkuhiljaa, jos siman antaa käydä pidempään? Hiivaa on laitettu sankoon ihan ohjeen mukainen määrä, mutta käyntiaikaa on ollut huoneenlämmössä vasta kolme päivää.

Vappupalloja, sarpentiinejä tai viirinauhoja ei tähän huusholliin ilmestynyt; Jos olen sängyn pohjalla sairastamassa, ei täällä kyllä kukaan muu koristele. Toisaalta olemme lähdössä viikonlopuksi mökille ja tänään pääsemme valmiin pöydän ääreen vanhemmilleni, joten kukapa niitä koristeita olisi ollut katselemassakaan. Ja lapsi sai sentään valita itselleen vappupallon, josta lahjanaruihin hurahtanut kissamme on syönyt narun poikki jo kolmesta kohtaa.

Voisin sanoa, että pahus kun tämä tauti estää villin vapunvieton, mutta emmepä ole kovinkaan hillittömiä vappujuhlintoja harrastaneet naismuistiin. Enemmänkin kavereiden tai perheen kesken pikniköintiä tai pienimuotoista juhlintaa ja hyvää ruokaa kotosalla. Tänä vuonna lapsi lähtee heti huomenaamulla mökille ja me seuraamme perässä perjantaina. Huomenna meillä olisi siis teoreettinen mahdollisuus lintsata ruoanlaitosta ja käydä jossain ulkona syömässä, käytännössä tilanne riippuu siitä, pysynkö jo tolpillani.

Hauskaa ja omannäköistänne vappua teille kaikille!

P.S. Mitäs pidätte blogin uudesta ulkoasusta? Värkkäsin aamupalalla uuden bannerin ja sivupalkin pallurat. Ottaisin mieluusti palautetta vastaan.

P.P.S. Julkaisen illallemmalla vielä pöllöarvonnan voittajat ja huhuilen vielä parin ensiapupakkausten voittajan perään.

7 kommenttia artikkeliin “Vappu Norppalan tapaan

 1. Uusi ulkoasu on hieno! 🙂 Vaikka tykkäsin kyllä kovasti myös niistä lempeistä keltaisen ja pinkin sävyistä edellisessä 😉
  Silmään pisti sivupalkin esittelytekstissä 1,5-vuotias Kuutti. Eikös 2v syntttäreitä jo juhlitttu 😉 (mulla ei pitäis tämmösestä olla kyllä mitään sanomista muille, oma banneri ja tekstit kun on aika pahasti paivityksen puutteessa 😉 )

  • Hei kiitos että huomasit, nyt se on korjattu!
   Voi olla että krooninen värikaipuuni iskee taas pian, mutta olkoot tällainen hyvin graffitinen tämä värimaailma hetken. 🙂
   Noi lapset kasvaa niin kamalaa vauhtia, että ei perässä pysy. 😉

 2. Hyvältä näyttää uusi ulkoasu, vaikka tykkäsin kovasti myös entisestä. Sä olet ehkä ainoa bloggaaja, jolla tykkäisin, jos blogin ulkonäkö olisi muutakin kuin kaikkia silmiä miellyttävä harmaa/musta/valkoinen, koska sun persoona huutaa värejä! Muut lukijat vois tietenkin olla tästä eri mieltä. Paranemista!

 3. Mä en mitään simasta ymmärrä, mutta mies sitä värkkäsi ja pullotti sen vasta 4. päivänä, jonka lisäksi sima ehti käydä vielä yhden vuorokauden pullossa. Ei ollut hiivainen maku, vaan kuulemma just perfetto. Itsehän en ymmärrä yhtään ihmisiä, jotka juo simaa tai pommacia, mutta mitäpä se mulle kuuluu.. 😀

  • Mä lämpenen sekä simalle että Pommacille. Päätettiin jättää käymään lisää eli tässä on kaksi mahdollisuutta: Meillä on vapun jälkeen joko a) hyvää simaa b) vahvaa kotikaljaa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *