Toukotunnelmia ja vanhemmuusturhaumia

Mökillä. Sateen ropinaa, räntää, sinimustia pilviä, tuulenpuuskia ja auringonpaistetta. Epävakaista säätä ja mieltä. Raskausaikana venyneitä lohtuneulemekkoja, merivettä hörpänneet upouudet muumikumisaappaat ja kahlaillessa kastuneet säärystimet. Astmapiippuun hengittelyä keskellä yötä, saunomista, omenapiirakkaa ja viikinkejä läppäriltä.

Lukuisia lintuja: peippoja, merimetsoja, lokkeja, sorsia ja joutsenia. Tohkeissaan oleva koira ja lapsi, joka haluaisi osallistua kaikkiin puuhiin laiturin nostamisesta alkaen; Valitettavasti kaksivuotias on vielä joissain hommissa enemmän tiellä kuin avuksi. Iloa pienistä puuhista, joita on jaksanut tehdä: Kuutin kanssa kaarnaveneellä leikkimisestä, lintujen katselusta ja ihan vaan olemisesta.

Turhautumista pitkittyneeseen tautiin, pitkäksi venyneen ruokailujen välin aiheuttamaa kiukkua, kokemuksia oman vanhemmuuden kyseenalaistetuksi tulemisesta, oli millekään niistä aihetta tai ei. Yrityksiä pitää lapsen uni- ja arkirytmistä kiinni, vaikkemme kotiympyröissä olekaan, tietäen arkiviikon alunkin sujuvan muuten väsymyskitinöiden ja yleisen nihkeilyn merkeissä.

Mitäs teidän viikonloppuunne on sisältynyt?

2 kommenttia artikkeliin “Toukotunnelmia ja vanhemmuusturhaumia

  1. Oi mulla on niin ikävä mökkeilyä, harmi kun ei omaa mökkiä ole. Meidän viikonloppuun on kuulunut ystävien kans rilluttelua ja tänään sitten perus pizzalauantai ja rentoilua. 🙂

  2. Mekin oltiin miehen vanhempien mökillä, joka on tosi näppärän matkan päässä kotoamme.
    Ystävien kanssa rilluttelu ja pizzalauantaikin kuulostavat aika ihanalta! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *