Menovinkki: HALTIA

Kävimme vanhempieni, veljieni ja Kuutin kanssa Suomen luontokeskus Haltiassa. Reippailimme ensin Haltiaa ympäröivässä maastossa. Päädyimme kuitenkin sumussa tarpoessamme eri reitille kuin aioimme ja palasimme lopulta omia jälkiämme pitkin takaisin. Kuuttikin jaksoi hyvin taapertaa mukana, mitä nyt matkasi muutaman pätkän veljeni kyydissä Tulassa. 

Sitten tutustuimme  luontokeskukseen, josta löytyi muun muassa rakenteellisesti hieno sotkan muna-rakennelma taideteoksineen, luminen talvimaailma, tietoa Suomen luonnosta sekä Hannu Hautalan luontokuvanäyttely ja karhun pesä. Siis sellainen paikka, jonne möngittiin pimeää, pehmeää tunnelia pitkin ja lopulta periltä pesäluolasta löytyi hyvinkin elävän oloinen, raskaasti hengittävä sekä ajoittain murahteleva karhu. Kuutti uskalsi ensin mennä karhun lähelle ja kokeilla jopa sen turkkia, mutta äkkiä karhu murahti ja sittemmin lapsi pysytteli kohteliaamman välimatkan päässä. 

Ehdottomasti positiivisin yllätys reissussa oli Haltian ravintolan pitopöytä, jonka pelkän alkuruokapöydän voimin olisin pärjännyt lopun päivän. Alkuruokapöytään kuului erilaisia salaatteja kuten metsäsienisalaattia ja savulammas-maalaissalaattia, monen sortin kalaherkkuja, muun muassa savulohiterriiniä, tervasilakkaa ja savumuikkumoussea sekä muuta pientä syötävää. riistapateeta, punajuuriterriiniä sekä paistettuja juureksia ja muita vihannesherkkuja.

Pitopöytään kuului myös keitto ja pääruoassakin riitti valinnan varaa päivittäin vaihtuvan ruokalistan mukaisesti. Tänään tarjolla oli metsäsieni-pastavuokaa, kermaperunoita, porsaan ulkofilettä sinappikastikkeessa ja vielä paria muutakin sorttia ruokaa. Kuudentoista euron hinta runsaasta alkuruoka- ja pääruokapöydästä, keitosta, jälkiruokapöydästä sekä kahvista ja teestä ei ollut järisyttävä, varsinkaan kun pienemmät lapset saivat syödä paikassa ilmaiseksi. 

Voisin joskus tehdä uuden retken Nuuksioon pidemmän päiväretken merkeissä ja piipahtaa sitten viikonloppulounaalle ravintolaan, sen verran hyvä maku visiitistä jäi suuhun…

Päivän biisinä toimii, tietenkin, tämä.

P.S. Muistattehan osallistua kauniiden ja eettisten pienten asusteiden arvontaan täällä.

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Menovinkki: HALTIA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *