Pari sanaa eettisistä lahjoista ja pikkuasustearvonta

Olen ennenkin kirjoittanut eettisistä lahjoista ja toivonut niiden antamisen yleistyvän, vaikka sitten entistä tarkemmin valittujen tavara-, palvelu- ja elämyslahjojen rinnalla. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus tutustua Unicefin toimintaan, lähdin innolla mukaan. Onhan kyseessä maailmanlaajuinen avustusjärjestö, jonka kautta tuetaan lasten terveyttä, koulutusta ja tasa-arvoa, suojellaan lapsia ja jaetaan hätäapua kaikkialla maailmassa, Intian suurkaupungeista kaukaisempiin pikkukyliin.

Unicefilla on YK:n mandaatti ja järjestö on eri maiden hallitusten kumppani, osallistuen lainsäädäntötyöhön, tuottaen tutkimustietoa lasten elinolojen kehityksestä ja tuoden esille lapsia koskevia asioita sekä kehittäen rakenteita lasten hyvinvointia tukevaan suuntaan. Toiminta on lähes käsittämättömän laajaa; Tutustumiskäynnillä sain tietää, että Unicefin kautta hoidettiin vielä jonkin aikaa sitten esimerkiksi kaksi kolmasosaa kaikista maailman rokotuksista. 

En myöskään ollut tiennyt, että vaikka Suomi on ollut jo pitkään apua antavana osapuolena, myös suomalaislapset ovat saaneet Unicefilta apua 40-ja 50-luvuilla. Osa Unicefin vapaaehtoisista onkin kertonut saaneensa itse avustusta lapsena.

Isänpäivä on nurkan takana, joululahjojen hankintakin on innokkaimpien työlistalla ja opettajille tai päiväkodin henkilökunnalle koetetaan keksiä jotain pientä muistamista; Ajattelinkin että nyt voisi olla hyvä hetki vinkata teille Unicef Lahjasta eli verkosta löytyvästä Unicefin lahjakaupasta.

Unicef-lahja eroaa osasta hyvän mielen lahjakaupoista sikäli että sieltä jonkin lahjan hankkiessaan ei tee yhteislahjoitusta vaan ostaa juuri sen tuotteen mitä haluaa, vaikkapa rokotuksia; Jos urheilusta innostuneelle haluaa ostaa kaupasta jalkapallo-lahjan, kasvattajalle koulutuspaketin tai tuorelle äidille ravitsemuspaketin lapsille, se onnistuu ja tuotteiden matkaa voi seurata muutaman niitä kaivanneen alueen tarkkuudella. Käykää ihmeessä kurkkaamassa!

Sain arvottavaksi* neljä Globe Hopen ja Unicefin yhteistyön tulosta, kierrätysmateriaaleista syntynyttä tuotetta: Kyyhky heijastimen, jonka pohjakangas on toiminut Ruotsin armeijan sarkatakkina, valkoisen ja punaisen Rakas-rintakorun, jotka on tehty vanhoista vetoketjuista sekä Nipsukukkaron, joka on palvellut ennen armeijan varustesäkkinä. Kivoja, eettisiä lahjoja itselle tai pakettiin käärittäväksi…

Voit osallistua arvontaan kertomalla kommentissasi, minkä tuotteista haluaisit voittaa itsellesi sekä kertomalla, minkä lahjan valitsisit Unicef-lahjasta ja kenelle sen antaisit.

Totuttuun tapaan blogia Lilyssä seuraavat saavat automaattisesti toisen arvan ja Facebook-seuraajat kolmannen, joten muistattehan jättää kommenttiin maininnan arpojen määrästä sekä sähköpostiosoitteen, josta tavoitan mahdollisen onnellisen voittajan.

P.S. Kappalejaot sekosivat ja vain postauksen vieminen luonnoksiin korjasi ongelman lopulta. Aina ei voi ymmärtää…

*Tuotteet on saatu arvottavaksi Unicefiltä.

 

26 kommenttia artikkeliin “Pari sanaa eettisistä lahjoista ja pikkuasustearvonta

 1. Noita vetskari-rintakoruja jäin ihastelemaan, ah! Kuitenkin yhteistyön tuloksista valitsisin heijastimen ja lahjoittaisin sen lapsen perhepäivähoitajalle. En periaatteestakaan halua antaa mitään turhaa ja heijastimet eivät ikinä ole turhia. Samalla jos saa autettua, niin mikäs sen mukavampaa! Jos ihan puhtaalle lahjoituslinjalle lähdettäisiin, niin aloituspaketti äideille pisti heti silmään sopivana sijoitukohteena.

 2. Vaikea valinta, puntaroin rokotteiden ja puhtaan veden välillä, Vesi- ja hygieniapaketti perheelle vei lopulta voiton. Lahjottaisin unisef-lahjan anopilleni, joka on usein ilmaissut harmituksensa turhiin tavaralahjoihin. Arvontavoiton valinta perustui poissulkutaktiikkaan, kaikkia näitä minulta jo löytyy, mutta heijastimia ei voi olla liikaa!

 3. Ostaisin varmaan polkupyörälahjan ja lahjoisin tällä unisef-lahjalla miestäni, joka on kanssani innostunut polkupyöräilystä. Jos muuten olet yhteydessä unisefiin niin kerrotko että minusta hyvä paketti tämmöisiin avustuslahjoihin olisi hammaslääkärikäynti. Kun mä asuin eräässä kehitysmaassa aasiassa niin huomasin että monilla paikallisilla köyhillä oli ihan kammottavassa kunnossa hampaat. Me järkättiin sitten joitakin lapsia hammaslääkäriin ja saatiin niiden hampaat kuntoon. Moni varmaan tietää kuinka kammottavaa on kun on hammassärkyä, ja voi vaan kuvitella miltä suussa tuntuu kun on oikeasti huonossa kunnossa hampaat. Tarjoaisin mielelläni hammaslääkärikäyntejä kehitysmaahan. Onhan hammasterveys yhteydessä myös muuhun terveyteen.
  Jos voitan, toivon heijastinta. Niitä ei voi olla liikaa. Yhdellä arvalla mukana.

  • Titiomm, toiveesi on kuultu täällä toimistolla.

   Seuraava lahjamme tulee toivottavasti ulos tänään ja se on aika hurja: ebola-suoja-asu sairaanhoitajille. Näitä tarvitaan nyt paljon, valitettavasti.

 4. Mää ostaisin poikkikselle synttäripaketin ja jalkapallon, koska ekassa on tosi tärkeitä juttuja, eikä vikaakaan pidä aliarvioida. Ilo<3 
  Ja poikkikselle siks, että se arvostais tällaista lahjaa enempi, kuin mitään oikeeta materiaa suoraan sille. Se on elänyt osan elämästään Nicaragualla tosi köyhissä kylissä. Se tajuu. 

  Ja mitä arvontavoittoihin tulee, me tykätään heijastimesta hirveesti. sille olis käyttöäkin. 🙂 

  ja kolmella arvalla mukana!

 5. Noista Unisef-lahjoista haluaisin antaa lahjaksi vanhemmilleni  vesi- ja hygienipaketin tai miehelleni koulutuspaketin. Molemmat tahot arvostaisivat varmasti enemmän näitä asioita, kuin materiaa kotiin.

  Arvontaan osallistun kolmella arvalla ja jos voitto osuu niin punainen vetskarikoru on ihana!

  qevnie(at)gmail.com

 6. Ihania lahjoja. Tämä menee kyllä oikeesti toteutukseen! Aloituspaketti äidille ja lahjan kohdentaisin lapsen kummitädille.. Pienten lasten kanssa hänkin ymmärtää hyvän alun tärkeyden. Kun lapsi on terve ja ravittu, on hän todennäköisesti myös iloinen ja äidinkin on parempi olla!

  Noista arvottavista asusteista ihastuin valkoiseen rakas -rintaneulaan. Taitaisi koru jäädä koristamaan omaa rintapieltä. 🙂

  Arvontaan osallistun kahden arvan voimin ja sähköposti on karkkimaria@gmail.com

 7. Kolmella arvalla mukana!

  Koulutuspakettaja olen antanut perheelle lahjaksi jo useampana vuonna ja samaa perinnettä jatkan ensi joulunakin.

  Unicefin asusteista kelpaisi mikä tahansa, mutta ehkä vetskarisydän on söpöin.

 8. Lahjoista valitsisin puolisolleni Polkupyörän.
  Jos onni suosii arvonnassa, valitsisin nipsukukkaron, yhdellä arvalla mukana 🙂

 9. Vanhemmilleni vesi- ja hygieniapaketin perheelle. Eivät toivo koskaan mitään aineellisia lahjoja, mutta tämä olisi hyvä.
  Yhdellä mukana ja nipsukukkaro 🙂

 10. Kaikki arvontapalkinnoista ovat ihania, mutta ehkä vetskarisydän-rintakoru on kaikista suloisin. 🙂
  Poikaystäväni täti varmasti innostuisi rokotuspaketista, hän on suuri eettisten lahjojen ystävä.

  Yhdellä arvalla mukana!

  sopeutuja(at)hotmail.com

 11. Ottaisin tuon heijastimen koska se on hyödyllinen ja antaisin sen miehelleni, jonka takista vielä heijastin puuttuu ja muista lahjoista rokotepaketin siskolleni, koska hän arvostaa hyviä tekoja ja eettisiä lahjoja .yhdellä arvalla mukana .

 12. Heijastin paras! Olen Unisefin kuukausilahjoittaja ja aihe on kovin läheinen, aka. Siisti postaus. Aineettomista lahjoista annan yleensä vettä, koska sen puute on liitoksissa kaikkiin muihin ongelmiin.

 13. Kahdella arvalla mukana ja jos onni suosisi, haluaisin tuollaisen ihanan vetskarikorun tai heijastimen. Mutta Unicef-lahjapakettina valitsisin Äidin aloituspaketin, ja raskaana oleva kaveri sen saisi (siis sen kortin, aloituspaketti toivottavasti menisi kehitysmaihin).

 14. Hitsin hienoja lahjoja kaikki! Mutta jos yksi on valittava ylitse muiden, ottaisin tietysti kalleimman 😉 – vesipumpusta olisi hyötyä isoimmalle joukolle. Antaisin sen kimppalahjana kavereiden kanssa vaikka viisikymppiselle ystävälle, jolla on jo materiaa omasta takaa. 

  Jos arpaonni suosii, valitsisin nipsukukkaron käytännöllisyyden nimissä, kun taskut jo pullistelevat heijastimia.

  Kolme arpaa, kiitos! 🙂

 15. Voisin antaa Synttäripaketin lahjaksi kummilapselleni, tai Maapähkinätahnan poikaystävälleni. Hankin joskus vuosia sitten pieniä eettisiä lahjoja ihan vain itselleni. Voisi ehkä harkita vaikka joululahjaksi tänä vuonna…

  Kolme arpaa, Rakkaat ovat suosikkejani 🙂

  thlaspi(ät)gmail.com

   

   

 16. Antaisin koulutuspaketin tai lahjakorin miehelleni isänpäivälahjaksi – ihan oikeasti taidan antaa, tämä oli hyvä vinkki! Omille ja appivanhemmille nämä voisivat myös olla hyviä joululahjaideoita.

  Arvontavoitot on kaikki kivoja, mutta heijastin on ykkönen ja punainen vetskarikoru tulee kakkosena, nekin miehelle isänpäivälahjaksi jos onni suosii. Kolmella arvalla mukana!

 17. Antaisin jalkapallon ukolleni 🙂 Hauska hyvää mieltä tuova lahja jalkapallofanille.

  Jos voitan, tahtoisin Kyyhky-heijastimen, niitä ei voi ola koskaan liikaa, sillä aina joku hukkuu :/ 1:llä arvalla mukana.

 18. Minä antaisin ystävälleni, jonka kanssa minulla on ollut yhteinen kummilapsi Kolumbiassa, koulukirjat sekä kynä ja vihko-paketin, koska ne olisi juuri omiaan entiselle kummitytöllemme. Lisäksi antaisin jalkapallohullulle kummipojalleni jalkapallon 🙂

  Itse ottaisin arvonnan voittona kyyhky-heijastimen =) Yksi arpa.

 19. Ihana arvonta ja artikkeli! Tykkään!

  Jos vain olisi rahaa, niin antaisin tuon School-in-a-Boxin isovanhemmilleni. Heille tulee joka joulu ostettua aineeton lahja, yleensä koulutukseen tai naisten tasa-arvon kehittämiseen liittyen.

  Arvontaan osallistun yhdellä arvalla ja toivoisin tuota rakas-rintakorua.

 20. Itse haluaisin ton nipsukukkaron, ja tietty jos voittais niin haluais antaa sen kalleimman lahjan mihin ei itellä olis rahaa, eli vesipumpun. Se menis varmaan veljelleni mutta tarkemmin siis johonkin kehitysmaahan se itse vesipumppu menis. 🙂

 21. Aloituspaketti äidille olisi ihana lahja. Tulossa uusi, tuore mamma lähisukuun 🙂 &lt;3
  Jos tuuri käy, niin valitsen upean Kyyhky-heijastimen ja omaan käsilaukkuun menisi roikkumaan veripalvelun heijastimen ja Roosa Nauhan lisäksi! Mukana kolmella arvalla.

 22. Onpa hankala valita, minkä Unicef-lahjan antaisin lahjaksi. Kaikki ovat kehitysmaiden ihmisille tarpeellisia. Haluaisin antaa ison lahjakorin. Ehkä siinä olisi valikoituna hyödyllisiä juttuja. Ebola-virus huolestuttaa minua. Rokotteet, puhdas vesi ja koulutus ovat tärkeitä asioita. Nekin olisivat hyviä lahjoja. Antaisin Unicef-lahjan MS-tautia sairastavalle ystävälleni. Hän on hyvin empaattinen.
  Nipsukukkaro tai heijastin olisi kiva Globe Hopelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *