Tiede vastaan tunne eli päiväkodin aamiaispöydässä kuultua

Olimme keskustelleet lapsemme kanssa useampaan otteeseen valoisan ja pimeän ajan vaihtelusta, auringonnousuista ja iltaruskoista. Siitä, miten aurinko hujahtaa maapallon pyöriessä sen toiselle puolelle ja siellä on valoisaa silloin kun meillä on pimeää.

Asia oli ilmeisesti niin ihmeellinen ja innostava, että siitä oli saatu jutunjuurta päiväkodin aamiaispöytäkeskusteluunkin. Kuutti oli kertoillut vieruskaverilleen:

Maapallo pyörii. Kun aurinko menee maapallon toiselle puolelle, tulee pimeä.

Vieruskaveri oli tuijottanut tätä hetken ja antanut sitten oman panoksensa keskusteluun:

Maapallo on pelottava.

Ah, lapset, nuo pienet luonnontieteilijät, filosofit ja tunteella asioihin suhtautuvat tuulellakävijät; Koskaan ei tiedä, millaiseen lausuntoon, älynväläykseen tai kummalliseen juonenkäänteeseen keskustelu päättyykään.

 

11 kommenttia artikkeliin “Tiede vastaan tunne eli päiväkodin aamiaispöydässä kuultua

 1. Mulla on ihan aikuinen kaveri, joka voisi sanoa saman jutun 😀 Kokee ns. planeettakauhua 😀

  Itseänihän ahdistaa mm. meri. Jotenkin tosi luonnotonta, että se on niin syvä. Ihan liikaa vettä, yyyh.

  • Planeettakauhua en pode, mutta tuon meripointin voin kyllä tavallaan ymmärtää;
   Lapsuuden kesät järvien, vieläpä kohtuullisen hallittavan kokoisten ja syvyisten sellaisten, rannoilla viettäneestä miehen vanhempien kesäpaikan vieressä vellova meri tuntuu suuruudessaan vähän vieraalta ja hurjalta, valtamerien ulapoista puhumattakaan.

  • Joo hyi, meri-pelko! Yyyyh, mulle tulee melkein fyysisesti paha olo, kun ajattelen meren syvyyttä. Laivoilla kyllä viihdyn, mutta pyrin visusti olemaan ajattelematta sitä ”pohjatonta” pimeyttä. Yök!

 2. Hih, lapset on mainioita! Meillä puhuttiin samasta aiheesta myös joku aika sitten ja tämähän oli toki askarruttanut myös päiväkodissa. Poitsu kysyi hoitajilta sata kertaa päivän aikana: ”Miksi maapallo pyörii?” 😀 Arvaa, kiittelivätkö hoitajat? 😉

  • Kaveri kertoi yhden lapsen pohtineen päiväkodissa pitkään ja hartaasti sitä, miksi isillä on välillä aamuisin isompi kikkeli kuin muutoin. Olisi kuulemma kelvanneet siinä kohtaa avaruusaiheisetkin kysymykset. :,D

   • AHAHAHAH! Vitsi, mä kuolen nauruun! Onneks omalla työpaikalla ei oo lapset tollasta laukoneet, olis varmaan pokassa pitelemistä. Saati että oma lapsi rupeis, ehhehe… Muuten nuo alapääasiat on kyllä olleet poitsulla viime aikoina mielessä. Vauvatkin kuulemma ryömivät pois äidin masusta, voi luoja. 😀 Sitä se ei sentäs vielä ole tarkentanut, että mitä kautta se oikein sieltä masusta ryömii…

   • No mä sain tossa eilen illalla todistaa 4- ja 2-v muksujen leikkiä. 2-v (tyttö) halus/yritti pussata isoveljensä pippeliä… :|| miten siinäkin sitten suhtaudut asiaan kun ei halua seksuaalisuudesta mitään tabua tehdä, mutta kuitenkin tehdä selväksi että tuollaiset leikit ei kuitenkaan ole kovin sopivia. Onneksi tilanne oli noille molemmille yhtä pelleilyä, ja sain leikin loppumaan kun komensin vaan että nyt ei leikitä vaan syödään. 😀

     • Muistan ton ens kerralla sit! (Toisaalta toivon kyllä et vastaavanlaista tilannetta en joudu enää kohtaamaan :D)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *