Viisaat päät yhteen eli parhaat vinkit Kööpenhaminaan

Pääsen ensi viikon alussa tutustumaan erääseen paikkaan Kööpenhaminassa. Kun kuulin siitä ensimmäisen kerran, mietin että miksipäs ei, mutta onkohan tuossa ihan nähtävyysainesta. Lukuisia kuvia ja teekupin äärellä käytyä keskustelua myöhemmin olin kuitenkin täysin myyty – täytyy päästä!

Aamupäivän ja alkuiltapäivän Köpis-ohjelma onkin siis tiedossa. Mutta mitä tehdä tuossa tyylikkäässä kaupungissa, kun aikaa on vain jokunen tunti? Tavoilleni uskollisesti toiveeni liittyvät ruokaan, fiilistelyyn ja minibudjetti-ostosteluun – mielellään siten, että ruoka- tai ostospaikka on itsessään esteettisesti tai muita aisteja stimuloiva elämys. 

Koska tiedän osan teistä reissanneen paljon minua enemmän tai ainakin käyneen Kööpenhaminassa, kaipaisin vinkkejä saadakseni pikavierailusta mahdollisimman paljon irti. Hieman nolottaa myöntää, mutta en ole koskaan käynyt Kööpenhaminassa, vaikka Tukholma on tullut jo keskustansa osalta varsin tutuksi ja Tallinnaakin olen ottanut vähitellen haltuun.

Kuvatkin ovat osittain muista naapurimaiden pääkaupungeista napattuja ja niistä löytyy asioita, joista ainakin osan toivoisin mahtuvan aikatauluun. Etukäteissuunnittelu ei olisi pahitteeksi, kun aikaa kaupungilla kiertelyyn ei ole tällä kertaa rajattomasti. Pidemmästä reissusta haaveillessa haluaisin ehtiä kokea pikapyörähdykselläni ainakin osan seuraavista:

– Kaupungin parhaat (pesco-vege)hampurilaiset

– Kööpenhaminen ihanimman kukkakaupan

– Hienon näkymän

– Jonkin ihanan sisustusputiikin

– Joulunodotusfiilistelyä

– Piipahduksen suloisessa kahvilassa

– Tai sitten jotain ihan muuta…

Antakaa parhaat vinkit, pliis, luotan teihin!

 

12 kommenttia artikkeliin “Viisaat päät yhteen eli parhaat vinkit Kööpenhaminaan

 1. Keskustassa ihan Strøget-shoppailukadun lähistöltä löytyy lähes kaikki näistä, ihan vaan kävelemällä ympäri katuja. HAY:n liike on sisustuksen ystävälle näkemisen arvoinen paratiisi ja melkein vieressä on myös Illums Bolighus. Nørreport – metroaseman vieressä on Torvehallerne – kauppahallit joissa on mm. ihanaa tuoretta kahvia, sushipaikka, liha – ja kalatiskit ja kaikkea mahdollista luomuruokaa, teetä, suklaata…

  Lempikahvilani tällä alueella on Paludan – kirjakahvila jossa on ihana tunnelma ja täydellinen brunssi abaut 12 eurolla. Myös hyviä salaatteja. 

  Sitten on esimerkiksi lempparialueeni Nørrebro josta löytyy paljon designia, ravintoloita ja kahviloita. Sinne vain seikkailemaan. 🙂

   

  • Oi ihanaa, tässähän oli monta tosi hyvää ja uutta vinkkiä. Kauppahalli kuulostaa justiinsa sellaiselta monen aistin yhdistävältä fiilistelymestalta ja kirjakahvila kirjastoja ja kahviloita rakastavan mielestä täydelliseltä, kiitokset!

 2. Ei mulla mitään vinkkejä ole, kerran olen piipahtanut 10 vuotta sitten. Mutta mies on ehdottanut kaupunkia pikavisiitti kohteeksi. Jään siis odottamaan tietoa kannattaako yhdeksi yöksi lähteä ja onko kallista? Kiitos ja kumarrus!

  • Mua hirvittää toi kaikkialla kauhisteltu hintataso jo ennalta, mutta varmasti rahanmeno on totuttuun tapaan kiinni siitä, kuinka tarkkaan väijyy hotellitarjoukset ja meneekö kaupungin hienoimpaan ravintolaan vai jonnekin, mistä saa hyvää ruokaa. Mutta raporttia pukkaa. 

 3. Aion vakoilla täältä vinkkejä, sillä ostin liput Köpikseen viikonloppuna :). Olen siellä monta kertaa käynyt, mutta edellisestä kerrasta on jo hieman aikaa!

 4. No niin, nyt on juttu valmis: http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/8-x-syo-koopenhaminassa

  Jos mun pitäisi yhtä ravintolaa suositella, se olisi Manfreds & Vin (kaudenmukaista, kekseliästä, ronskia). Jos kahta, toinen olisi Kødbyens Fiskebar (kalaa, simpukoita, ostereitaaaaaah). Jos kolmea, se olisi Mother (pizzaa). Nørreportin metroaseman viereinen kauppahalli näytti kans kivalta ihan syömämielessäkin, mutta siellä en ole kuin piipahtanut nopeasti.

  Strøget on varmaan Euroopan paras ostoskatu, ja siellä Hay ja Illums Bolighus voisi kiinnostaa sua. Ja Lego Store. Voisit olla varmaan kiinnostunut myös second handista ihan Strøgetin tuntumassa: http://www.kitschbitch.dk/.

  Kuvauksellisimpia paikkoja on Nyhavn ja sen värikkäät talot.

  Ja ei kannata vaivautua sen merenneidon luo… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *