Run Forrest, run!

Talvijuoksukuulumisia täällä huutelen. Eilen tuli käytyä miehen kanssa ”pikatreffeillä” eli vedettyä ihmisten vermeet päälle ja syötyä Morrison’sissa. Olo oli sekä eilisillan että tämän aamun tuon purilaiskuvan mukainen. Että vähän erilainen burp-eeh-olo.

Pistin pari viikkoa sitten Facebookin puolelle pystyyn potentiaalisia juoksukavereita kotikaupungista yhteen kasaavan ryhmän; Eritasoisia ja -vauhtisia yhteislenkkejä on takana jo useampi. Tänään sain ensimmäistä kertaa houkuteltua jonkun vähän vauhdikkaammalle lenkille ja kylläpäs teki yhtä aikaa sekä tiukkaa että hyvää. 

Lunta oli satanut jo aamusta alkaen. Koetimme pysytellä pääväylillä, emmekä joutuneet kahlaamaan säärisyvässä hangessa missään vaiheessa. Muutamien siltojen ja alikulkujen kohdalla lumi oli muuttunut loskaksi ja juoksu hyytyi suojuoksumaiseksi räpiköinniksi ja loikkimiseksi. Märkiä ja raskaita lämpäreitä lätsähteli pipoon ja naamaan, mutta ne sulivat pois aika vauhdikkaasti. Alamäissä lumi oli paikka paikoin tamppautunut tiiviiksi ja jäiseksi pohjaksi, jolla piti edetä hieman varoen. 

Mutta kyllä teki hyvää ja nyt voin löhötä hyvällä omallatunnolla loppuillan kotona. Kesän loppuun asetettu 50-55 minuutin vauhtitavoite kympille ei näytä ollenkaan mahdottomalta ottaen huomioon tämänhetkiset, hieman yli tunnin vauhdit sekä vallitsevat sääolosuhteet, jotka kuitenkin hidastavat lenkkitahtia hetkellisesti paljonkin.

Että lenkkaria toisen eteen vaan, kyllä se juoksu kulkee lumipyryssä ja pakkasellakin! Hifistelijä tai elämäntapavilukissa voi kiskaista päälle (tai alle) teknisen aluskerraston ja hankkia nastat kenkiin, ostavatpa toiset ihan talvilenkkaritkin. Itse pärjään näissä Etelä-Suomen pakkasissa edelleen ilman hanskoja, pitkähihaisessa urheilupaidassa ja peruslenkkareissa. Tyhmässä kohtaa nuukan motto taitaa olla, että pitää juosta niin kovaa, ettei palele!

Löytyykö ruutujen takaa muita talvijuoksijoita tai -lenkkeilijöitä?

 

2 kommenttia artikkeliin “Run Forrest, run!

 1. Hei jos haluaa parantaa vauhtia niin tälläinen 30 min pikatreeni on ainakin mulla osoittautunut toimivaksi:

  3 min rauhallinen juoksu
  3 min todella kovaa
  3 min palauttelua
  2 min todella kovaa
  2 min palauttelua
  1 min todella kovaa
  1 min palauttelua

  20 x kyykky
  20 x kyykkyhyppy
  20 x askelkyykky
  20 x leveä kyykky
  20 x askelkyykkyhyppy
  20 x päkiöille nousu (pohjeliike)

  2 min todella kovaa
  2 min palauttelua
  2 min todella kovaa
  2 min palauttelua
  2 min loppuverraa

  Bongattu Women’s Runingista ja vetää mehut aivan täysin, mutta jos tota tekee edes parin viikon välein niin vauhtia saa helposti lisää (koska peruslenkillä mikään ei tunnu enää miltään tohon rääkkiin verrattuna :D). Itsellä taas edessä, koska matkavauhti on tippunut minuutin per kilsa tässä puolessa vuodessa :DDD

   

   

  • Hei tätä pitää testata kunhan kadut sulavat. On niin paljon jäätä ja lunta tällä hetkellä teillä, että parit nopeimman vauhdin spurtit ovat johtaneet kunnon sutimiseen ja liukasteluun. >:( Talvi, mrrrrr.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *