Turvapaikka!

Kutsukaa sitä Fengshuiksi tai joksikin alkukantaiseksi vaistoksi, mutten ole koskaan pahemmin välittänyt nukkua suoraan oviaukon vieressä. Käytännön syistä makuuhuoneessamme on parisängylle, joskin kapealle sellaiselle, vain yksi mahdollinen paikka, jotta kulkuväylät parvekkeelle ja isolle vaatekaapille pysyisivät avoimina. Sängyn toinen pitkä sivu jääkin siis auttamatta oviaukon viereen.

Välttelin oven puolella nukkumista tosin jo edellisessä asunnossamme, jossa ovi ei edes ollut näin lähellä sänkyä, joten mies tyytyi tänne muutettuamme nopeasti ajatukseen siitä, että tulisin jatkossa valtaamaan ”turvallisemman” sänkypaikan säännönmukaisesti, aina ja ikuisesti. Hänen täytyi kuitenkin päästä huomauttamaan, ettei ole kovin rakastavaa suojautua oviaukosta hiippailevilta, mönkiviltä tai hyökkääviltä kauhuilta syöttämällä puolisoaan niille ensimmäiseksi.

Viime viikolla hän tosin totesi valitsemassani puolessa olevan mahdollisten mörköjen loitolla pitämisen lisäksi varteenotettavampi ja todennäköisempi etu; Aamulla aikaisin omasta huoneestaan havahtuva ja makuuhuoneeseemme puoliunisena hortoileva lapsi kun tulee herättelemään ja tökkimään sekä patistamaan aamupalahommiin nimenomaan sitä vanhempaa, joka nukkuu lähempänä ovea.

Voisinkin kehua tehneeni aikanaan melkoisen pelivedon, ellei kyseistä ratkaisua olisi tehty ennen kuin lapsista oli käyty minkään sortin linjanvetokeskusteluitakaan…

Löytyykö linjoilta muita turvallisuushakuisia nukkujia? Onko sängynreunan yli roikkuva jalka akuutti uhkakuva ja pitääkö huoneen sekä kaappien ovet pistää visusti kiinni yöksi?

11 kommenttia artikkeliin “Turvapaikka!

 1. Itse en ole tuolle uhrannut koskaan ajatuksen puolikastakaan, eli ilmeisesti ei 🙂 Mutta sen sijaan istun baarissa aina selkä seinää vasten, ja optimaalisti myös niin, että minulla on näköyhteys ovelle. 😀 

 2. Mä taas monesti valitsen sen puolen, joka on kauempana ikkunasta. En ajattele sitä makuuhuoneen ovea niin pelottavana kuin ulkoseinän ikkunaa. Teidän makkarissa se ikkuna ei tosin ole siinä sängyn vieressä, mutta meillä on ollut melkein joka asunnossa.

  Lapsena näin (varmaan salaa/vahingossa) pätkän jotain (kauhu)elokuvaa, jossa miehen käsi katkeaa auto-onnettomuudessa, ja alkaa sen jälkeen elää omaa elämäänsä kuristaen ihmisiä hengiltä tms. Monta vuotta sen jälkeen pidin huolen, ettei yksikään peiton kulma roiku sängyn reunan yli, ettei sitä pitkin pysty käsi kiipeämään….

  • Mä en myöskään halunnut sänkyä ikkunan viereen, kun asuin vanhemmillani yläkerrassa – rinnetonttitalossa kun sielläkin ikkunasta olisi nähnyt sisään. Edellisen asunnon kolmoskerroksen ikkunakin jaksoi vielä vähän hirvittää.

   Mutta täällä 7. kerroksen korkeudessa olen todennut, että jos joku leijailee tänne pahat mielessä, tällä on sellaiset supervoimat, ettei nukkumapaikalla ole enää merkitystä. :DD

   Voi apua miten kököltä kuulostaa tuo kummituskäsileffa – mutta lapsena juuri tuollaiset irrationaaliset jutut voi jäädä pelottamaan eniten, nimim. kokemusta on. Näin monta vuotta painajaisia Viimeinen Sademetsä-elokuvan bensahirviöstä!

  • Seinän vieressähän on kaikista turvallisinta <3___<3

   Ja jos nukkuu kapeassa sängyssä kahdestaan, (ai mitenniin nukuttiin 90cm leveässä sängyssä pari vuotta miehen kanssa seurustelun alkuaikoina), seinäpaikasta ei tule niin helposti kieritetyksi lattiallekaan. 😉

 3. Mä nukun aina sillä puolella, mistä on helpoin yöllä puoliunessa könytä vessaan. Eli yleensä lähempänä ovea, kun sänky on melkein kaikissa asunnoissa ollut ihan seinässä kiinni toiselta puolelta.

  • Mä käyn öisin vessasssa ehkä kaksi kertaa vuodessa, true story. Ja joka kerta mies herää ja kysyy, että mikä hätänä, sen verran harvoin sitä sattuu. 😀 Sama kuvio jopa raskausaikana, jota kaikki ihmettelivät silloin.

   Mutta jos pitäisi hypätä jonnekin yön aikana, voisin sijoittaa itseni muutoin – lapsen heräillessä enemmän sijoitin itseni esimerkiksi lastan-/vierashuoneeseen nukkumaan minimoidakseni ympäriinsä liikuskelun yöllä.

 4. Ehdottomasti ei sekin julkisilla paikoilla. Ehdottomasti lähempänä vessaa öisin. Ensin mainittu elinikäinen, toinen ikääntymisen myötä…

  • Itse pystyn nukkumaan erinäisissä liikennevälineissä: junassa, bussissa, lentokoneessa, mutta mieluiten silloinkin ikkunapaikalla tai seinän vieressä. Parhaiten, jos vieressä istuu joku luotettava tyyppi. Useimmiten kuitenkin vähän koiranunta eikä ihan sitä a-laatuista unta kuitenkin. 🙂

 5. No kyllä! Mahdollisimman kaukana ovesta pitää nukkua, ja jalat pitää olla visusti peiton alla. 

  Nyt lapsen myötä olen joutunut oven viereen nukkumaan, koska sillä puolella on pinnasänky :/ 

  (Mutta lapsi on siinä silti oven vieressä ;D, jos mörölle tulee ärsyttävä pikkunälkä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *