Valmistujaistarjottavat eli ruokaherutusta

Eräs blogin vakiolukija kommentoi Facebookissa, että valmistujaisruoista ja ruokalistasta olisi parasta olla kuvatodisteita ja ainakin yksi säädyllinen postaus, joten tässä sitä ollaan, vaikken mikään ruokabloggaaja olekaan. 

Pöydästä löytyi tavallinen salaattipohja, jonka kaveriksi sai laittaa oliiveja, fetaa, aurinkokuivattua tomaattia ja marinoituja valkosipulinkynsiä oman maun mukaan. Salaattipuolta ruokaisti miehen bravuuriksi kehuttu perunasalaatti, jonka kaveriksi sai halutessaan sujauttaa pekonia ja sipulia.

Suolaista puolta jatkoivat kylmäsavuporo-parsa-piirakka, kinkkupiirakka sekä kylmäsavulohi-tuorejuustokakku, jonka olisin omalta osaltani voinut pistlelä poskeeni omin voimin. Nälkäisimmille löytyi kaveriksi vielä leipää ja levitettä.

Jälkiruokina toimivat maidoton luumujuustokakku, mansikkajuustokakku sekä kollektiivisen mielipiteen valossa erityisen hyvin onnistunut sitruunainen valkosuklaakakku.

Porkkanakakkua rakastava valmistujaisten juhlakalu toivoi myös porkkanakakkupohjaa ja -kreemiä hyödynnettävän perinteisemmän oloisessa täytekakussa – ihan hyvää vaihtelua sekin!

Menekistä voisi todeta sen verran, että salaatin ja kakkujen määrä oli mitoitettu varsin hyvin, mutta suolaisten piirakoiden ja perunasalaatin suosio yllätti hieman ja niitä täytynee tehdä jatkossa enemmän. Ai mihin juhliin? Kyllähän noita aiheita keksii, kun hieman päätään vaivaa, eikös…

 

 

  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *