Cupcake

 

Yhtenä Tukholman reissumme ”turistikohteena” oli kuppikakkuihin erikoistunut pieni kahvila. Istahdimme haukkaamaan yhdet kuppikakut ostoskierroksemme lopun jo häämöttäessä. Jotain kyvystäni syödä kohtuullisesti herkkuja kertonee L:n hämmästynyt kysymys tiskillä: ”Meinaatko ottaa vaan yhden?”. Että sillä lailla.

Kahvila oli itsessäänkin aika namu, kuppikakut kohtuuhintaisia ja myynnissä oli myös kotileipurille erilaisia oheistuotteita kyltillä, jossa luki jotensakin: ”Baka också hemma, vi har tillbehör”. (Korjatkaa ihmeessä kirjoitusvirheet, C:n ruotsini on totaalisessa käytön puutteessa ruostunut entisestään.) Lisäksi paikasta olisi saanut useampaa sorttia kahvia ja teetä sekä jännittävän näköisiä limonaadeja, jollaisia en ollut koskaan maistanut.

Valitsin itse isomman raparperi-kuppikakun, joka oli muistaakseni nimetty Gunvoriksi. Ne pienemmän kuppikakut, joita on pellillä yllä olevassa kuvassa, olivat törkeän suloisia. Mutta takaisin Gunvoriin. Kuppikakun sisällä oli raparperin paloja ja kreemi oli ihanan kuohkeaa ja suorastaan suli suuhun, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Ja olen aina tykännyt tuollaisesta taikinamurusta leivoksien päällä.

L valitsi Fifty-fifty nimisen lakritsi-vadelma-kuppikakun, joka oli kuulemma hyvä valinta ällömakeita leivoksia karttavalle. Eli ei siis minulle. Kahvilassa istuskellessa muuten huomasin ulkona olevassa markkinakojussa myynnissä lupiineja ruukuissa. Kattia kanssa, tienpientareiden ykkösroskakasvi on siis jo niin kaukana kaupunkilaistukholmalaisen arjesta, että lupiineja pitää raijata kotiin ruukkukasveiksi lääkkeeksi nostalgiannälkään… Tämä ei enää liity mitenkään kuppikakkuihin…

Banaani-marenki kuppikakku, joka kuulemma on erityisesti lasten makuun neutraalin makumaailmansa vuoksi, houkutteli myös. Olisihan sitä voinut maistaa vaikka kaikkia, kuitenkin ehkä miniversioina.

Vaikkapa tuollaisen 24 kappaleen minikuppikakkulajitelman muodossa. 

Nyt iski kauhea himo saada jotain rasva-sokeripommi-leivonnaisia. Omnomomnomomnom. 

Sen liikkeen, jossa kävimme, löytää halutessaan muuten osoitteesta:Skrapan, Götgatan 78, 118 30 Stockholm

Kaikki kuvat: http://www.cupcakesthlm.se/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *