Juhannuskuvia ja muuta reissun satoa

Mökillä parhaat hajoilut tarjosi totuttuun tapaan Aliaksen pelaaminen. Seuraavat loistavat arvaukset kirvoittivat erityisesti hilpeyden ilmaisuja:

– Tämä on sellainen iso petoeläin ja siihen eteen väri…

– Sinikarhu! (Jostain iski Kapteeni Sinikarhun päähän ensimmäisenä.)

– Mulla on sängyssäni mies, sen olkaan tatuoitu on…

– Anssi Kela! (Ehkä Jack Nicholsonia kuitenkin haettiin. Toisaalta Anssi Kela-tatuointia ei varmaan monilla ole…)

Ai miten niin äitiyslomalaisella pätkii? Ei koskaan.

En ole uskaltanut vielä punnita koiraa mökkireissun jäljiltä. Se saa kaikkea ylimääräistä herkkua aina mökkireissuilla ja paisuu kuin pullataikina. Nyt se oli reissussa neljä päivää, mikä tarkoittaa pienennettyä nappula-annosta ja ylimääräistä liikuntaa seuraavalle viikolle. Ahneen maastonakin pitäminen linjakkaana käy ihan työstä. Kun joku juhannusmässäilyjen jälkeen vielä rajoittaisi omiakin ruoka-annoksia ja veisi lenkille, olisin tyytyväinen.

Uusi Flexi Bath-ammeeseen kuuluva vauvatuki oli muuten saunareissuilla käytössä ja se oli ainakin meidän testaajajässikän mielestä loisto-ostos. Kylpyammepaniikki ei iskenyt lainkaan vaan ukko katseli ammeestaan kiinnostuneesti kaikkea ympäröivää. 

Vaikka vieressä piti toki olla jonkun koko ajan istumassa, jäivät kädet vapaaksi peseytymiseen ja löylyn heittoon eikä tarvinnut kököttää kaksin kerroin ammeen päällä kädet ja hartiat jumissa. Kun kerran vauvastakin kylpeminen oli useamman testikerran perusteella selkeästi mukavampaa näin, kadun vain sitä, ettemme älynneet kyseistä lisäosaa hankkia aiemmin.

Sekä omien että vauvan asujen jonkin asteisen väripaletin kasassa pitämisessä reissun päällä auttoi kummasti vanha, hyväksi todettu keino: Kun mukana oli vain kolmen värisiä vaatteita, saattoi minkä tahansa asun osan vaihtaa koko asun vaihtamisen sijaan, mikäli ruokaa, maitoa tai vauvan ruoan lopputulemia päätyi vain yhdelle vaatteelle. Ja silti yleisilme pysyi jotensakin siistinä. Olin pakannut vaatteita taas viikon tarpeiksi, mutta kun kerran autolla mentiin, ei liikapakkaus pahemmin haitannut.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *