Kesän kuumin mökkityyli ennen ja nyt

Kävimme viime viikolla vanhempieni ja sisaruksieni kanssa maanantaista torstaihin kestävällä reissulla Tirvassa. Koira lähti mukaan, kissat jäivät talonvahdeiksi. Välillä toinen, se mökkeilyintoinen, kissamme on päässyt mukaan, mutta nyt se ei onnistunut, koska kaikki lähtijät eivät kestä pitkäaikaisempaa oleilua saman katon alla kissan kanssa.

Olemme käyneet Tirvassa vanhempieni ja sisarusteni sekä myöhemmin myös L:n kanssa jo ainakin kuutisen vuotta, ehkä pidempäänkin. Olemme vaihdelleet vuokraamaamme mökkiä aina reissussa olevan porukan koon ja varaustilanteen mukaan.

Tirvan luonnonkaunis virkistysalue sijaitsee noin 20 km Kouvolan keskustasta. OAJ:n jäsenistön käytössä on yhdeksän kaikilla mukavuuksilla varustettua loma-asuntoa. Alueella on myös rantasauna, pieni uimaranta, tenniskenttä, luontopolku, mahdollisuus kalastaa ja soudella sekä hyvät marjastus-, sienestys- ja jälkitreenausmaastot.

Entisellä tehdasalueella on säilynyt isännöitsijän rakennus vuodelta 1903 sekä osa tehtaiden rakennuksista. Viereisellä Kokinmäellä on nykyisin kesämökkeinä olevia entisiä työväen asuntoja. Tehdasalueen rakennuksista osa toimii OAJ:n jäsenten vapaa-ajanviettokeskuksena. 

Tirvan tehdasalue on teollisuushistoriallinen ympäristö, johon on liittynyt monipuolista toimintaa vuodesta 1890 alkaen. Tirvassa on toiminut vesisaha, höyläämö ja kimröökitehdas, Suomen Myllykivitehdas Oy sekä teknokemiallinen tehdas. Enso-Gutzeit Oy osti Tirvan tehdasalueen vuonna 1928, jonka jälkeen vain saha ja höyläämö jatkoivat toimintaansa vuonna 1947 sattuneeseen tulipaloon saakka. 

Kokosin alle kuvia Tirvasta vuosien varrelta, kuvia on joka vuodenajalta, uusimmat viime kesältä. Neljän päivän aikana kuvia tuli jälleen lisää. Kuvista voi hyvin verrata, miten tukka on ollut aiemmin ja millaisia hienoja asukokonaisuuksia mökkilaukusta on löytynyt…

Tenniksesta en tykkaa ma.

Lenkkireitin varrelta löytyi hevosia.

Laiturilta sai vain sinttejä, pakko lähteä soutelemaan.

Talvella tunnelma on jäätävämpi.

Keväällä aurinko jo lämmittää.

Syysillan hämärässä mustat salamat kiitävät…

Käyn ahon laitaan.

Peppi nauttii kesästä.

Tässä muutamia uusia viime viikon mökkireissusta.  Viikonloppu menikin pyykkiä pestessä reissun jälkeen, laskelmieni mukaan pesin ja kuivasin 6 koneellista pyykkiä. Onneksi ei ollut mitään silitettävää.

Tässä samalla mökkiasukokonaisuuksia, jotka perinteisesti ovat aina itse kunkin vaatekaapin helmiä. Tosin omalta osaltani käytän mökillä melko lailla samoja vaatteita kuin kotioloissakin.

(Alla ja yllä sinisessä asukokonaisuudessa toppi ja sukkikset Lindex, hame Marimekko, kengät ja pikkuveljeltä lainattu miesten huppari H&M.)

(Alla takki, mekko, tennarit ja huivi H&M, sukkikset Lindex.)

Kuvat © L

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *