Vauva taidenäyttelyn avajaisissa

Olimme keskiviikkona Suomenlinnassa. Kävimme äitini ja M:n kanssa Helsingin Taiteilijaseuran järjestämässä neljän taiteilijan yhteisnäyttelyssä. Kyseessä olivat itse asiassa näyttelyn avajaiset, joihin olin saanut kutsun yhdeltä nelikon taiteilijoista. 

Näyttelyn töistä erotti selvästi, milloin kyseessä oli kunkin taiteilijan teos. Vaikka kaikki neljä taiteilijaa olivat aikanaan opiskelleet yhtä aikaa Vapaassa taidekoulussa, oli jokaisen tyyli maalata aivan erilainen.

Väkeä oli paljon, muttei liikaa ja kantoliinan kanssa pääsi helposti luovimaan teoksen luota toiselle.

Pientä suolaista tarjottavaa ja juotavaakin oli järjestetty: Imetysvaiheessa oleva äiti-ihminen oli ilahtunut mahdollisuudesta siemailla karpalomehua.

M jaksoi hymyillä mummille lähes joka kerta tämän nähdessään. Sen lisäksi, että äidin kanssa on mukava reissata, on tavallaan helpottavaa, että tiukan paikan tullen mukana on toinenkin vauvalle tuttu ja mieluinen seuralainen.

Varsinkin suuret ja kirkkailla väreillä maalatut teokset tuntuivat kiinnostavan vauvaa. Erityisesti värikkäistä suorakaiteista koostuvaa maalausta vauva tuijotteli pitkään. Hän myös hymyili monille tätä kurkistelleille näyttelyvieraille ja vilkaisi välillä minua ikään kuin varmistaakseen, että tilanne on ihan asianmukainen. Nuori herra vaikuttaisi olevan sangen mainiota seuraa tuleviakin taidenäyttelyitä ajatellen!

Galleriatila olisi ollut tyhjänäkin hieno, ei vähiten vanhan miljöönsä ansiosta.

Taiteilijat olivat tehneet näyttelyyn yhteisteoksen, jossa kukin neljän taulun vaakarivi kuvasti yhtä taiteilijoista, yksi maalauksista oli taiteilijan omakuva ja loput kolme muiden taiteilijoiden näkemyksiä näistä.

Jos näyttelyssä piipahtaminen alkoi kiinnostaa, siitä löytyy halukkaille myös lisätietoja.

Kun kurkisti ulos Rantakasarmin ikkunasta, sää näytti hyvinkin kesäiseltä, vaikka ulkona oli jo melko viileää ja syksyistä. Kimmeltävä, sininen meri houkutteli uimaan, mutten tiedä, olisiko vesi ollut enää kovinkaan lämmintä.

Kuvien tekijänoikeudet kuuluvat ensinnäkin taiteilijoille ja toisekseen minulle, ettehän siis käytä kuvia!

PS. Vielä tänään voi osallistua arvontaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *