Pönttöperjantai

Joku oli ilmeisesti raahautunut seurakunnan perhekahvilaan puolikuntoisena, sillä iltaa kohden vatsani alkoi kramppailemaan ja vessassa sai vierailla tiheään tahtiin. Kiitoksia vain vatsataudin tartuttaneelle!
Päästyäni partiotouhuista kotiin, olo oli jo melko karsea.
Iski kunnon horkka, ja makasin kahden peiton alla, lämpöryynipussin kanssa sängyssä ja tuijotin odottavasti uutta parasta ystävääni, valkoista potan sisäosaa, jonka olin raahannut varmuuden vuoksi kaverikseni sänkyyn.

Olisin varmaankin vetänyt pultit, jos L olisi alkanut narista, ettei nyt ole hänen vuoronsa vahtia vauvaa.
Ei tarvinnut, sillä L syötti ja nukutti M:n loppuun ja lupasi hoitaa tätä ainakin alkuyön. M oli heräillyt taas puoli kahdentoista ja kahden välillä puolen tunnin välein, ilmeisesti osittain vatsanväänteistä johtuen. Otin vauvan viereeni nukkumaan puoli viideltä ja nukuimme puoli seitsemään, jonka jälkeen vauva kukkui hetken kiskoen hiuksiani ja koristevaloja sängyn päädystä ja nukahti poikkeuksellisesti vielä kahdeksaan asti. Onneksi!
L:kin sai nukuttua nelisen tuntia.

Vauvalla sattui eilen selvästi mahaan jo alkuillasta, mutta tämä on pientä kärttyisyyttä ja väsymystä lukuunottamatta vaikuttanut suhteellisen hyväkuntoiselta. M:llä on kivuliaankin oloisia vatsanväänteitä usein, joten ne eivät välttämättä liity allekirjoittaneen tautiin mitenkään. Toivotaan, ettei tauti iskekään vauvaan, ei olisi nimittäin ensimmäinen kerta, kun raju vatsatauti vie jonkun pienen tiputuskuntoon asti.

Vaikkei vatsatauti tule varmaan koskaan hyvään aikaan, sattui sikäli ikävästi, että L on menossa illalla yhteen työtapahtumaan. Ellei M:n tilanne heikkene selvästi päivän aikana, hän pääsee isovanhemmilleen touhuamaan muutamaksi tunniksi, mikä on todella hienoa, sillä tuskanhiessä sängyssä voipuneena makaava äiti tuskin on parasta seuraa kellekään. Saan ehkä nukuttua jonkin hetken pöpöäni pois.

Että sellaista perjantaita…
Toivottavasti teidän viikonloppunne alkaa hieman terveemmässä ja virkeämmässä olotilassa!

Kuvituksena on Tukholman reissulta Lagerhausista ostettuja kortteja ja säästöpöllö.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *