Kenkäshoppaajan tunnustukset


Siinä ne nyt sitten olisivat, M:n kengät ensi syksyksi, alkutalveksi ja kevääksi. Talveksi hankin kyllä vielä jotkin oikein kunnolla lämpimät kengät lisäksi. Mielenkiinnolla seurataan sitten tuon lapsen jalkojen kasvua ja jännitetään, sopivatko popot aiottuina ajankohtina.

Väijyin Elloksen alennusmyyntejä kalliimpien kenkien halvelluksien toivossa ja täytyy sanoa, että kyllä kannatti. Puman alkuhinnaltaan 60 euron vuorelliset tennarit irtosivat lopulta himpun päälle parillakympillä ja Vertbaudetin noin 40 euron mokkanahka-kumipohjakengät kustansivat 14 euroa. Kaikista alennetuista kengistä kun sai vielä kolmekymmentä prosenttia pois. Jotain hyvää koitui siitäkin, että monen verkkokaupan erikoistarjouksista tulee tekstiviesti-ilmoituksia.

Pumat ovat kokoa 25 ja niiden olisi tarkoitus sopia ensi syksynä ja talvena. Mokkakenkien aiottu käyttäaika olisi ensi kevät ja ne ovat kokoa 26. M käyttää nyt koon 21 ja 22 tennareita. Mitä sanotte, vaikuttavatko koot jotenkin järkeviltä? 

Olisihan se kiva, jos olisi aikaa ja rahaa etsiä lapselle oikean kokoiset kengät juuri silloin kun niitä tarvitsee. Kivan näköisiä, oikean kokoisia ja kohtuuhintaisia sekä käyttötarkoitukseensa sopivia kenkiä tuntuu kuitenkin olevan lähes mahdotonta löytää kiireessä ja pakon alla. Joten eteisen kaapissa nämä(kin) nyt odottavat sopivia kelejä ja isompia jalkoja.

Löytyykö linjoilta muita lastenvaatteiden ja jalkineiden etukäteishamstraajia?

 

4 kommenttia artikkeliin “Kenkäshoppaajan tunnustukset

 1. Meidän tytön jalka on kasvanut viime syksystä sentin. Saman koon kengät menee edelleen (22), vaikka se on sanottava että viime syksynä hankitut 22 koon kengät ovat kyllä mitoitukseltaan mitä ilmeisemmin pienet. Nyt ostin uudet 22 koon kevät kengät ja toiset kesäksikin (kesäkengän 22 on taas ihan liian iso vielä). 

  Tyttö täytti tosiaan kuukausi takaperin 2v (painoa 10kg ja pituutta 86cm). 

  Tädin tytär 2v myös käyttää puolestaan muistaakseni koon 26 kenkiä (painoa hällä n. 15kg ja pituutta jotain reilu 98->). 

 2. Ilmoittaudun. Löysin Galleria Esplanadin (ent. Kämp Galleria) Kids Outdoor-liikkeestä kahdet Vincentin talvikengät 50 eurolla (kummassakin ovh 60eur tms). Ostin 23 ja 24 kokoiset. Ja talvihaalareitakin on kahdet hamstrattuna…Heillä on muuten siinä liikkeessä sellainen taulukko, mistä näkee eri ikäkausien keskimääräisen jalan kasvun. Ja liikkeessä mitattiin jalka (nyt 22 koko käytössä senti kasvuvaralla). Meillä tyttö, eikös sinulla ollut poika vai muistanko väärin?…joten voi olla että nuo ostamasi kengät on oikean kokoiset!
   

 3. aika isoilta kuulostaa noi koot. jos siis nyt jalan koko 21-22 niin voisi kuvitella, että yhden maks kaksi kokoa kasvaa kaudessa tuon ikäisellä.

  meillä kohta 4-vuotias käyttää 26-27 kokoja ja 2 vuotias 24..

  mutta eihän sitä koskaan tiedä, minkä verran kenenkin jalka kasvaa. parempi liian iso, joka menee myöhemmin, kuin liian pieni..

 4. ainiin ja se unohtui sanoa, että se riippuu kyllä myös kengän mitoituksesta- joistain menee pienempi ja joistain jo isompi koko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *