Postaussavotan hallitseminen eli lue ainakin nämä

Näin muuttopäivän kunniaksi seuraa vielä toinen esittelyluonteinen paketti.

Kun löydän hyvältä vaikuttavan uuden blogin, kaipaan usein hieman vinkkejä. Vähän kuin löytäisi mukavan kaupungin, muttei oikein tietäisi, mitkä keskeiset rakennukset ja alueen ominaispiirteet tulisi tuntea löytääkseen paikasta toiseen. Ja missä kaikkialla kannattaisi erityisesti piipahtaa, jos ja kun aikaa on rajallisesti, saadakseen kaupungista parhaan mahdollisen yleiskuvan. Tähän itsediagnosoituun ongelmaan ajattelin tarjota pikaratkaisun, olkaapa hyvät:

Äitiys-, vanhemmuus- ja perheaiheista nostaisin lukemisen arvoisina esille ainakin
synnytyskertomuksen kaikki (peräti) viisi osaa, alkutaipaleen imetyspohdinnan ja postauksen kyseenalaisena pidetystä taaperoimetyksestä sekä yöimetyksien lopettamisesta.

Matkan varrella on tullut pohdittua myös äitiyden arvioinnin vaikeutta, isän roolia lapsen elämässä ja podettua (ei vauva- vaan) taaperobluesia. Meillä on taisteltu jonkin verran lapsen uniongelmien kanssa – ja vanhempien väsymyksen myös. (Nukkumiseen ja nukuttamiseen liittyviä juttuja löytyy useampiakin tunnisteen ”Uni” takaa.) Ajoittaisesta alakulosta huolimatta olen huomannut äitiyteen liittyvän myös kummallisen herkästi iskevän ikävän, onnentäyteisiä päiviä ja valtavan rakkauden lapseen.

Omaan kehoon ja minuuteen sekä raskauden ja äitiyden mukanaan tuomiin muutoksiin pureudutaan pinnallisemmin raskausarpivoiteiden testaamisella ja syvällisemmin kehokatsauksessa ja oman kehonkuvan puntaroinnissa. Olen pohtinut ehkäisyasioita useampaan otteeseen ja kirjoitin siitäkin, että siinä missä kaikki eivät saa lapsia helposti, toiset tulevat raskaaksi ehkäisystä huolimatta.

Yhteiskunnallisemmista aiheista paljon keskustelua herättivät aikanaan postaukset seksuaalisesta häirinnästä ja (naisiin kohdistuvasta) väkivallasta mainosten tehokeinona, toisten lapsiluvun kehityksen tai lasten hankinnan utelemisen epäkohteliaisuudesta ja syyllistymisen tarpeellisuudesta elämässä. Myös sukupuolten tasapuolinen kohtelu lasten kasvatuksessa ja yksityisen synnytyssairaalan mahdollinen rantautuminen Suomeen ovat kiinnostaneet lukijoita.

Sisustuspostauksien osalta parhaan yleiskuvan sisustustyylistäni ja kodistamme saa lukemalla taannoiset esittelyt olohuoneesta, eteisestä, keittiöstä, parvekkeesta ja kylpyhuoneesta. Vastaava postaus makuuhuoneesta antaa edelleen odotuttaa itseään -hups. Lastenhuoneesta on sen pikkiriikkiseen kokoon nähden ollut juttua paljonkin ja olen koonnut inspiraatiojuttuja myös muille lastenhuoneen sisustusasioiden kanssa pähkäileville.

Parisuhderintamalla on pohdittu kotitöiden jakautumista, lapseen liittyvien kustannuksien jakamista, ajankäyttöä perheen, työn ja harrastuksien välillä, pelaamista sekä vauvan saamisen laajamittaisempia ja pitkäkestoisempia vaikutuksia parisuhteeseen. Ja pohdittu eroja yleisesti sekä omaa suhtautumista omiin ja muiden pariskuntien eroihin. Puolison tärkeyttä, parisuhdeaikaa ja yhteiselon kohokohtia on muistettu ihan tasapainon säilyttämisen nimissäkin.

Siinäpä olisi ”maamerkeiksi” muutamia paljon kiinnostusta ja keskustelua (blogin vanhan osoitteen puolella) herättäneitä postauksia. Toivottavasti edes joku kokee listauksen hyödylliseksi!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

(Kuvituksena on kotona näpsittyjä sateisen maanantai-illan tunnelmia.)

 

2 kommenttia artikkeliin “Postaussavotan hallitseminen eli lue ainakin nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *