Maanantaiterapiaa eli Huvikumpupäivä

Hoitovapaalla maanantai ei tunnu ihan niin tuskalliselta päivältä kuin työelämäaikoina, mutta kyllähän siinä on eroa, jaetaanko päivän lastenhoidot puoliksi vai onko mies töissä ison osan päivästä. Olenkin usein järjestänyt maanantaille jotain puuhaa: Lähtenyt hoitamaan asioita kaupungille, tehnyt ratasajelun koirapuistoon, kutsunut kahvivieraita tai suunnannut johonkin tapahtumaan.

Olen pitänyt laskun arkiviikkoon pehmeänä myös kotitöiden osalta eli tehnyt vain välttämättömimmät ja jättänyt isotöisempiä ja enemmän aikaa vieviä hommia suosiolla tiistaille.

Maanantait ovat tiukkapipoiselle ja tehtäväorientoituneelle äidille hermolepoa ja taaperokin tuntuu tykkäävän päivästä, jolloin kissoja saa syöttää levittämällä naksut keittiön lattialle ja katsomalla, kuinka kissat syövät nappulansa yksitellen.

Jos pysyttelemme koko päivän kotosalla, voi ottaa ylimääräisiä torkkuja aikuisten sängyllä äidin vieressä, istua parvekkeen arkulla narskuttelemassa hampaita ja levitellä lelujaan ja kirjojaan vielä tavallistakin vapaammin. Uskon ”Huvikumpupäivän” olevan molemmille hyväksi, mutta pääkoppani ei valitettavasti kestäisi huvikumpumeininkiä jokapäiväisenä ilmiönä. Ja kyllä eläimetkin pitävät ylimääräisistä leikki- ja rapsutustuokioista.

Tänään ajattelimme jälleen pyhittää päivän ihmettelylle ja iloa tuoville asioille, hypätä Helsinkiin päin menevään junaan, käydä taidenäyttelyssä ja kahvitreffeillä sekä hoitaa muutamia postiasioita. Helsingin reissulta saamme kenties kuvia välillä muualtakin kuin näistä tutuista nurkista.

Ihanaa alkavaa viikkoa ja mahdollisimman rentoa maanantaita kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *