Seitsemän hyvää syytä ryhtyä käsityöihmiseksi

Sisustussormia syyhyttäisi taas eikä vähiten kaikkien ihanien kankaiden vuoksi. Harmillista kyllä minulla ei ole tietoa ja taitoa kankaiden hyödyntämiseen; Olin peruskoulussa kuusi vuotta puukäsitöissä ja huikeat puoli vuotta tekstiilikäsityön tunneilla. Osaan juuri ja juuri parsia pieniä reikiä umpeen ja ommella napit paikalleen.

Sen sijaan hiominen, sahaaminen, höylääminen, vasaroiminen ja erilaiset pintakäsittelyt kyllä sujuvat. Sirkkeliä ja vannesahaakin osaisin varmaan edelleen käyttää… Kerrostalokolmiossa suurisuuntaisille nikkarointiprojekteille ei vain ole kauhean usein tarvetta.

Joudun jo nyt kuormittamaan äitiäni erinäisillä korjausprojekteilla joten en kehtaa edes kysyä tältä uudiskohteiden valmistamista, olivat kankaat kuinka ihania hyvänsä. Mutta varsinkin tuo Ikean lintukangas on höpsöine tipuineen niin valloittava, että sitä on ehkä pakko ostaa metri tai kaksi varastoon ja toivoa että siitä tulisi tehtyä joskus jotain helppoa. Vaikkapa pöytäliina? Eihän se nyt voi olla niin vaikeaa.

Hintatiedot ja/tai isommat kuvat löytyvät linkkien takaa:
Ensimmäinen kuva: Vallila Jaffa & Lentoon  / Marimekko Siniverinen & Vatruska
Toinen kuva kankaat: Ikea Evalotta, Evalena ja Tåstrup

 

8 kommenttia artikkeliin “Seitsemän hyvää syytä ryhtyä käsityöihmiseksi

 1. Kyl mie voin sulle ommella kans :). Ja tälleen myös puukässän käyneenä – ei se ei oo hankalaa. Minä se ompelen nuorimmaiselle siskollekki (lyhensin ja kavensin pari paitaa), vaikka se on käyny tekstiilikässän. … Neuloa mie en kyllä osaa ku perusteet, oikein väärin (nurin :D). Ja sitäki vaan jos joku tekee ensin ekat silmukat..

  • Ooh! Se olisi superia!

   Piti muuten niistä taiteiluhommista sanoa, että voin koettaa jotain sulle tuhertaakin, mutta mulla olisi myös viimevuotisia grafiikantöitä yms. tuolla kaapissa säilössä. jos haluat tonkia, löytyisikö sieltä jotain mieleistä.

   Partiokisoissa piti muuten sormivirkata. En osannut enää edes sitä. Yhyyy!

   • Kuhan vaan kerrot mitä kangasta ja mitä siitä pitäis tehä..

    Voin mie kattoakki vaikka sit synttäreillä :).

    Mä olin joskus ylpee, et osasin just virkata ja vielä ihan sormilla ja koukulla, mut en kyl osais enää :D. Ehkä pitää jossain välissä putsata ruosteet siitä(ki) taidosta. Sit joskus… Ku on aikaa… Eli niin varmaan joo x)

    • Mun pitää kaivaa mun salaiset kangasvarastot siis esiin. 😉
     Ei niitä oikeasti paljoa edes ole, pari hassua tilkkua, kun en ole ryhtynyt ompelutaidottomana hamstraamaan.

     • Mulla on tasan yks kangas varastossa. Siitä piti joskus tulla verhot porukoitten luona ku vielä asuin, mut en ikinä ommellu niitä ja nyt ku on astetta korkeempi huonekorkeus tai no verhojen ripustuskorkeus, niin siitä sais yhen verhon.. Toisaalta ei sekään välttämättä hullummalta näyttäs, ku ei mul kuitenkaan tota ikkuna pinta-alaa ihan älyttömästi oo.

      Mut jos mie tuun vaikka hakemaan kangasta seuraavan kerran ku oon siellä päin? Näillä näkymin kuun vaihteessa. 🙂

     • Ei se yksi verho hullummalta näyttäisi!

      Ja enköhän saa siihen mennessä kaivettua tuolta kellarin uumenista tilkkulaatikkoni esiin. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *