Mitä tänään katsottaisiin?

Yhteistyössä Netflix*

Kotonamme asuu Nörttimies. Kun uusia pelejä julkaistaan, verkon kautta toistettavien elokuvien, musiikin tai tv-ohjelmien kentälle ilmestyy uusi palvelu – uusista sovelluksista, pilvipalveluista tai laitteista puhumattakaan, mies on ehtinyt ottaa selvää asiasta, lukea arvosteluja ja usein myös testata uutuutta ennen kuin olen edes kuullut koko hommasta.

Kun Netflix rantautui Suomeen, otimme sen testiin aloitustarjouksen turvin. Palvelun aloittaessa toimintansa, emme löytäneet sieltä paljoakaan kiinnostavaa sisältöä. Muutamia elokuvia kyllä katsoimme, mutta tv-sarjojen osalta emme oikein osanneet tarttua mihinkään ennestään tuntemattomaan sarjaan.

Nyt kaikki ”vakituiset”, yhdessä katsomamme sarjat ovat tauolla ja iltojen löhöilyhetkiin olisi haussa jokin uusi sarjatuttavuus. Netflixin perhebloggaajille suunnattu tilaisuus osui siis mainioon hetkeen ja lähdinkin mielenkiinnolla kurkistamaan, mitä lähes vuoden tauon aikana oli ehtinyt tapahtua.

Tilanne on muuttunut siinäkin mielessä, että perheessämme on nykyään kolmaskin potentiaalinen television katsoja. Tosin taaperolla on toistaiseksi ollut niin kiire kiipeilemään, ajelemaan junilla ja jahtaamaan kissoja, etteivät televisio-ohjelmat ole jaksaneet pahemmin kiinnostaa. Uskon että sekin vaihe vielä tulee, kun lapsen saa hetkeksi rauhoittumaan tälle mieluisen ohjelman pariin.

Netflix-tiliimme on nyt luotu viisi testiprofiilia. Kunkin profiilin haltija voi lisätä mielenkiintoiselta vaikuttavia elokuvia ja sarjoja omalle listalleen; Tehtyjen valintojen sekä katsottujen ohjelmien perusteella palvelu suosittelee jatkossa sisältöjä, joiden uskoo sopivan käyttäjälle. Profiilit voisi halutessaan liittää myös Facebookkiin ja kurkistaa, mitä ohjelmia ja elokuvia kaverit suosittelevat.

Taaperon profiiliksi valittiin alle 12-vuotiaiden lasten profiili, joka varmistaa profiilin käyttäjälle näkyvän sisällön pysymisen ”siistimpänä”. Varotoimi on sikäli turha, ettei lapsemme kuitenkaan käytä Netflixiä omin päin, sillä emme ole valmiita uhraamaan kumpaakaan puhelintamme, iPadiämme tai tietokoneitamme lapsen hajoitettavaksi.

Ohjelmia voi katsoa kaikkialla, missä internetyhteys vain on riittävä. Tämä pätee lähes kaikkiin normaaleihin käyntikohteisiimme, (poikkeuksena ilmeisesti Tirva, josta jouduin lähtemään edellisellä reissulla postaushommiin lähimmälle ABC:lle, kuten osa ehkä muistaakin). Eri ohjelmia voi katsoa eri profiileilla samanaikaisesti useammalla laitteella, joten päällekkäisten katsomisyritysten ei pitäisi muodostua ongelmaksi.

Eikä ohjelmien välissä tarvitse katsoa tai kelailla mainoksia. Olkoonkin että amerikkalaisissa ohjelmissa mainoskatkon paikka on kymmenen minuutin välein ja ohjelman tapahtumat pitää pahimmillaan kerrata idioottikatsojia ajatellen ennen ja jälkeen jääkaappitauon. Äärimmäisen ärsyttävää, mutta se ei toisaalta liity palveluun vaan ohjelmiin. Arvatkaa vaan, miksi lähes kaikki rapakon takaa tulevat sisustus- ja lifestyleohjelmat, hyvätkin sellaiset, ovat karsiintueet katsomieni ohjelmien listalta pois.

Netflixiä voi käyttää erilaisten mobiililaitteiden kuten älypuhelimien ja tablettien lisäksi tietysti tietokoneella sekä televisioilla, jos sen saa liitettyä internettiin. Monet käyttävät palvelua jonkin pelikonsolin kautta, mutta televisiottomassa perheessämme katsomme kaikki ohjelmat ja elokuvat joko pöytäkoneella, kanettavalla tietokoneella tai tabletilla.

Saa nähdä, paljonko television katselulle jää aikaa lapsen ja eläinten kanssa touhuamisen, opiskelun ryhmätöiden, esseiden ja raporttien kirjoittelun, tentteihin lukemisen sekä partiotouhujen, kuntoilun ja blogihommien lomassa. Uskon että sillon tällöin ehdin katsoa jakson tai kaksi, jos löydän uuden mieluisan sarjan.

Arkihommien lomassa katselua helpottaa eittämättä se, että Netflix muistaa mikä ohjelma on jäänyt kesken ja mistä kohdasta, vaikka poistuisi sovelluksesta tai vaihtaisi katselulaitetta tai profiilia välillä. Ohjelman katselua voi siis jatkaa sujuvasti.

Tallennan jonkin verran kotimaisia sarjoja Elisa Viihteen ”verkkodigiboksiin” ja sekin on viimein alkanut muistaa, mihin kohtaan ohjelman katselu on jäänyt. Aiemmin kävi usein niin että koetin katsoa ohjelmaa iPadiltä ja erehdyin kesken kaiken kurkistamaan uuden Facebook-ilmoituksen tai sähköpostin. Ja voi sitä kelaamisen ärsyttävyyttä! Sama tilanne oli edelleen muun muassa Ruudussa ja Katsomossa kun viimeksi niistä kurkistin jotain.

Toiminnalliselta puoleltaan Netflix vaikuttaakin hyvältä. Se jääkö palvelu käyttöömme jatkossa riippuu aikuisille suunnatun tarjonnan laajenemisnopeudesta ja siitä, löytääkö lapsemme kasvaessaan television katsomisen hauskuuden ja itselleen mieluisia ohjelmia valikoimista.

Kuvat on otettu Netflixin järjestämästä bloggaajaillasta, jonka osaanottajilla oli mahdollisuus tutustua Netflixin käyttöön ja tarjontaan erilaisilla laitteilla sekä esittää kysymyksiä. Vietin useamman tovin jutustellen uusien ja vanhojen bloggaajatuttavuuksien kanssa ja ennestään palvelua testanneellekin tarttui muutamia uusia tiedonmurusia taskunpohjalle.

Lapsille oli järjestetty paikalle leluja ja metrin mittaisille kelpasivat jopa turhan hyvin tarjolla olleet pienet purtavat. Tosin Kuutti kiskoi napaansa myös kaksi miniburgeria, lasillisen smoothieta ja puoli lautasellista ceasarsalaattia. Koetin valvoa, ettei lapsi pistä koko sviittiä remonttiin ja tahraa kaikkia tekstiilejä. Vahtimisen lomassa ehdin myös täyttää oman mahani.

Jälkikäteen miehelle tarjoiluja kehuessani alkoi huvittaa. Tajusin että Netflixin porukka oli kenties omakohtaisen kokemuksen perusteella todennut etteivät nälkäkiukkuiset naiset ja uusi tekniikka olisi hyvä yhdistelmä!

Jos joku kiinnostui, Netflixiä saa testata kuukauden ilmaiseksi ja kuukausimaksu on kahdeksan euron luokkaa. Jäsenyyden voi peruuttaa missä vaiheessa tahansa.

P.S. Nauran niin paljon tuolle kuvalle, missä Isyyspakkausta kirjoittava Tommi näyttää epätoivoiselta ja oma ilmeeni on myös hyvin jännittävä. Mitä tapahtuu? Hahah.

* Sain tilaisuudesta täyden mahan lisäksi mukaani testipaketin, jonka avulla pystymme kokeilemaan Netflixiä puolen vuoden ajan maksutta.

Kaikki kuvat ”omakuvaa” lukuunottamatta: Netflix

2 kommenttia artikkeliin “Mitä tänään katsottaisiin?

  1. Heh, tulipa hyvään aikaan tämä postaus: re-aktivoin Netflix-tilimme tänä aamuna kun poikamme jäi kuumeisena päiväkodista kotiin. Innoissani siksi että täysin uutena tietona tuli tämä profilien luomien! Loistavaa, ja eri profiileilla voi samaan aikaan katsoa eri laitteilla ohjelmia, vau! Oikeesti piäii nyt vaan pysyä kaukana koukuttavista tv-sarjoista ja vääntää lopputyö valmiiksi. Mutta niin.

    • Niin tuttua! Kummasti sitä aina löytyy hyvä sarja tai into suursiivoukseen kun pitäisi lukea tenttiin / kirjoittaa raportti tms. :DD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *