Penaalianalyysin paikka

Mua lemmitkö vielä Kustaa-blogin Marietta tyypitteli tontillaan erilaisia penaalinkäyttäjiä. Juttua lukiessani tartuin otsikon kysymykseen ”Mitä penaalisi kertoo sinusta?”.

Opiskeluni jatkuvat yli puolentoista vuoden tauon jälkeen ensi viikolla, joten oli jopa ajankohtaista kaivaa penaali esiin kirjahyllystä ja selvittää, mitä kaikkea sen sisään onkaan kertynyt.

Mitenhän luonnehtisin itseäni penaalitestin perusteella?

Pitää itäblokin alueella tuotetuista, nostalgisista (lasten) animaatioista. Itki lapsena kun Nalle Luppakorva loppui.

On joko tarpeeksi aikuinen kehdatakseen käyttää juuri haluamansa laista penaalia muiden mielipiteistä välittämättä tai niin hölmö, ettei ymmärrä Myyrä-penaalin olevan joidenkin mielestä kaikkea muuta kuin uskottava.

Penaali on kokoa iso ja mukana kulkee vielä ylimääräinen pussukka. Ei siis osaa pakata kevyesti muutenkaan.

Paikkaa peruskouluaikaisia Stabilotraumojaan kantamalla mukana isoa settiä erivärisiä kuitukyniä. Kun ei saanut niitä silloin yläasteella.

Tykkää Marimekosta, mutta on joko varaton tai liian pihi hankkiakseen näiltä mitään isompia ja kalliimpia tuotteita.

Elättelee romantisoituja kuvitelmia opiskelualansa hauskuudesta; Kuinka monissa korkeakouluopinnoissa tarvitaan laajaa valikoimaa puuvärikyniä mutta vähäistä määrää yliviivaustusseja?

Kantaa mukanaan laajan kynäarsenaalin lisäksi useampaa teroitinta, saksia, teippirullaa, harppia ja muistitikkua mutta vain yhtä pyyhekumia. Kuvittelee siis olevansa hyvinkin käytännöllinen ja varautuvansa kaikkeen, muttei kuitenkaan vaivaudu kuljettamaan useampaa kumia mukana varmuuden vuoksi.

On neuroottisuuteen asti taipuvainen järjestelemään jokaisen pienenkin esineen omalle, ennalta määrätylle paikalleen. Kaikilla tavaroilla kynistä saksiin ja muistutikkuun pitää olla oma kumilenkkinsä tai taskunsa.

Käytättekö vielä penaaleja ja millaisia pseudotieteellisä päätelmiä niiden perusteella voidaan johtaa persoonastanne, sosioekonomisesta asemastanne tai auranne väristä?

 

9 kommenttia artikkeliin “Penaalianalyysin paikka

 1. Tsihihi ja mä taas en ole omistanut penaalia yläasteen jälkeen – opiskeluaikoina laukun pohjalla oli sekalainen kaaos kuulakärkikyniä ja jos mistään ei tullut jälkeä, lainasin naapuriopiskelijalta 🙂

  Muistiinpanot sentään pysyivät suht järjestyksessä muovitaskutekniikalla: jokaista kurssia varten oli oma muovitaskunsa, jonne sulloin irrallisille ruutupapereille kirjoitetut muistiinpanot ja saadut tulosteet – jonkinlaiseen järjestelmällisyytten siis ehkä tämäkin persoona siis kykenee 🙂

  Mutta ihana tuo myyrä!

  • Penaalini on järjestyksessä MUTTA ne muistiinpanot…

   Ensimmäisen ammattikorkeakouluvuoden jälkeen koetin selailla muistiinpanoja yhteenvedon omaisesti läpi eikä niistä lippulappusista ollut puoliakaan jäljellä ja järjestyksestä ei voinut paljon puhua. Eli pitänee kehittää jokin vastaava arkistointisysteemi!

   Myyrä. <3

  • Kaivoin pölyisen penaalin kirjahyllystä ja tuossa kunnossa se oli. Mutta toisaalta se onkin feng shuin saareke kaiken kaoottisen perhe-vapaa-aika-harrastukset-opiskelu-blogi-työt-kalenterimerkintöjen ja paikasta toiseen suhaamisen keskellä. 😉

 2. Mulla on kaks penaalia ja kummatkin on pinkkejä. Toisessa on jotai söpöjä cupcake kuvia 😀 Olenko sitten lapsenmielinen ja leikkisä sekä tyttömäinen?
  Kolmannenkin penaalin tarvitsen. Eipä tuo oikeasti mitään muuta tarkoita kun että olen askarteleva kuvataide/käsityö ihminen. Kangastusseillakin pitää olla oma penaali.

  • Ehkä se kertoo, ettet ainakaan inhoa pinkkiä tai kuppikakkuja (nam!).

   Ja laaja paperitarvike ja kynäarsenaali kyllä kielii yleensä siitä, että niitä käytetäänkin joskus johonkin.

   Ellei kyseessä ole ns. imagokirjahylly-tyyppinen tapaus, jossa ostetaan hyllyyn kirjoja, jotka kuuluu omistaa, muttei kuitenkaan lueta niitä/pidetä niistä. 😀

 3. MYYRÄ ON IHAN HUIPPU!!
  Niin, tänään hihkuin kaupungilla, että ”meillekin on saatava tuommoset myyrä-aurinkosuojat autoon” kun ohimenevässä autossa oli sellaiset. meillä kun on semmoset tyhmät Cars-suojat (Mummi toi) ja olisin tyytyväinen ennemmin vaikka kuvattomiin mustiin. Hmph.

 4. ”..millaisia pseudotieteellisä päätelmiä niiden perusteella voidaan johtaa persoonastanne, sosioekonomisesta asemastanne tai auranne väristä?” Hmm.. Olen kolmekymppinen (töiden ohella opiskelen), ja minulla on musta Haisuli-penaali. Iskin silmäni myös mustaan Hattivatireppuun. Piileekö minussa lapsi vai gootti..? 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *