Herkkureseptit syksyn juhliin: Valkosuklaa-browniekakku ja mangojuustokakku

Valkosuklaakakku browniella

Brownie-kerros
100 g voita
100 g tummaa suklaata (70%)
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. VanHouten)
¾ dl vehnäjauhoja

Juustokakkukerros
100 g valkosuklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
pari tippaa vaniljauutetta (oman maun mukaan, kannattaa maistella)

1. Leikkaa 24–26 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele halutessasi kevyesti.

2. Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä hellalla kattilassa. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin. Lisää muna-sokeriseokseen sula voi-suklaaseos. Sekoita varovasti. Nostele varovasti joukkoon jauhot.

3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 15 minuuttia.

4. Valmista sinä aikana juustokakkuseos. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita massaan sokeri, vaniljasokeri ja vaniljauutetta. Sekoita sulaan suklaaseen lusikallinen juustoseosta ja vasta sen jälkeen sekoita nopeasti suklaa lopun juustoseoksen joukkoon.

5. Ota vartin jälkeen brownie uunista ja laske lämpötila 160 asteeseen. Kaada juustoseos brownien päälle ja jatka paistamista, kunnes juustoseos ei ole enää juoksevaa, noin puoli tuntia. Kokeiltaessa tutisee kevyesti. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa yön yli.

6. Leikkaa kakun reunat irti vuoan seinämistä ohutteräisellä veitsellä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Tarjoile marjojen kera.

Mango-tuorejuustokakku

Pohja
50 g sulatettua rasvaa
170 g minttu domino-keksejä

Täyte
1 rkl sitruunamehua
2 prk (500 g) säilykemangoa
8 liivatelehteä
2,50 dl vispautuvaa vanilliinikastiketta
250 g maustamatonta tuorejuustoa

Pinnalle
1 prk säilykemangoa
2 liivatelehteä
tai
1 prk säilykemangoja
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen.

Valmista pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää sulatettu rasva. Sekoita hyvin monitoimikoneessa. Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan.

Valmista täyte. Soseuta mangot. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita tuorejuuston joukkoon liivatelehdet, mangosose ja vaahdotettu vanilliinikastike. Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Valmista pinnalle mangohyytelö. Soseuta mangot. Liuota kaksi liotettua liivatelehteä tilkkaan kuumaa sitruunanmehua. Sekoita soseutettu mango joukkoon. Kaada hyytelö kakun päälle ja anna hyytyä 1-2 tuntia. Meidän versiossamme käytettiin puolikkaiden säilykemangojen liemi ja sekoitettiin se liivatelehtiin. Näin saatu seos valutettiin mangojen päälle ja saatiin pintaan kiillekerros.


Meidän versiossamme näkyy luovan kokkailukokeilun lisäksi myös perheellisyys:
Lapsi oli päässyt tunkemaan näppinsä parvekkeella hyytymässä olevaan mangojuustokkakuun. Sen vuoksi nuo pari koristemangoa näyttävät kärsineiltä…

P.S. Muistakaa osallistua arvontaan!

VOIT SEURATA BLOGIANI BLOGLOVINISSABLOGILISTALLAFACEBOOKISSAINSTAGRAMISSA JA PINTERESTISSÄ

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *